Kuinka luoda ainutlaatuinen Gaming Setup ?

Kuinka luoda ainutlaatuinen Gaming Setup ?

lukemisesta

Riippumatta siitä, pelaatko PC:llä vai videopelikonsolilla, oikea ympäristö voi vaikuttaa pelikokemukseesi ratkaisevasti. Gamer Aesthetic -tiimi on koonnut sinulle täydellisen oppaan, jossa on olennaisia vinkkejä ja niksejä optimaalisen pelipaikan luomiseen.

Olemme koonneet luettelon varusteista, jotka ovat mielestämme olennaisia poikkeuksellisen pelaajan kokoonpanon rakentamisessa, josta tunnet olosi hyväksi tuntikausia kestävien pelien aikana. Aloitetaan!

gaming lamppu

Hyvän tietokoneen PC : Olennaiset komponentit

PC-pelaajien usein "taisteluasemaksi" kutsumiin PC-peliasennuksiin kuuluu yleensä pelituoli, pelipöytä, näppäimistö ja hiiri sekä yksi tai useampi näyttö. Kun nämä olennaiset osat ovat valmiina, voit alkaa koristella ja mukauttaa kokoonpanoasi, mutta ensin keskustelemme siitä, miten nämä olennaiset osat valitaan.

Hyvä Gaming tuoli

Mikä on gaming tuoli?

Pelaajatuoli on erityisesti videopelien pelaajien mukavuutta varten suunniteltu tuoli, jonka avulla voit istua hyvässä ryhdissä. Vaikka pelaajatuoli ei auta sinua voittamaan pelejä, se edistää selkärankasi terveyttä.

Siitä huolimatta terveempi selkäranka ja kestävä mukavuus voivat tarjota sinulle menestyksekkääseen pelaamiseen tarvittavat elementit.

PC-Gaming jatuoli

Kuvittelemme, että vietät suuren osan ajastasi pelituolissa istuen, minkä vuoksi on todella tärkeää, että valitset tuolin, joka sopii hyvin tarpeisiisi. Investoimalla laadukkaaseen pelituoliin parannat paitsi yleistä mukavuuttasi myös pelaamisesi laatua ja huoneen yleistä estetiikkaa.

Vaikka PC-pelituolit saattavat näyttää tavalliselta toimistotuolilta, ne tarjoavat enemmän pehmusteiden ja selkätuen osalta. Säädettävien käsinojien ja jopa hierontaominaisuuksien ansiosta ne keventävät selkääsi hieman enemmän, jolloin voit pelata pidempään.

Kun valitset itsellesi sopivaa tuolia, on otettava huomioon kolme tärkeää asiaa: ergonomia, materiaali ja koko. Suosittelemme lämpimästi valitsemaan tuolin, jossa on lannerangan tuki tai täysi selkätuki, jotta vartalo- tai selkäkivut olisivat mahdollisimman vähäiset pitkien soittoaikojen jälkeen.

Materiaalien osalta totean, että vaikka keinonahka, nahka ja vinyyli ovat helppoja puhdistaa, ne eivät ole hengittäviä kankaita. Siksi verkkopäällysteet ovat loistava lisä verkkotuoleihimme, jotka löydät mallistostamme täältä Gamer Aestheticista.

Lopuksi sinun on valittava pelituoli, joka sopii kokoon, olipa kyseessä sitten aikuinen, teini-ikäinen tai lapsi.

Hyvä työpöytä tietokoneen sijoittamiseen

Pelipöydän valinta vaatii hieman vähemmän harkintaa kuin pelituolin valinta, mutta se ei ole yhtään vähemmän tärkeä. Suosittelemme, että sovitat työpöydän pikemminkin pelituoliin kuin päinvastoin, jotta siihen mahtuu pelituolin koko ja se täyttää silti huoneen vaatimukset.

Valitse työpöytä, jossa on leveä, tasainen pinta, johon mahtuu helposti ja mukavasti syli ja näytöt. Jotkut pelaajat haluavat varustaa työpöytänsä kuppitelineillä, jotka vähentävät katastrofaalisten roiskeiden riskiä.

setup pelaaminen led pöytä gamer

Jos sinulla on paljon tilaa seinän varrella, valitset todennäköisesti suorakulmaisen pöydän, kun taas jos olet ahtaalla ja sinun on pystytettävä pelipöytäsi nurkkaan, tarvitset L-muotoisen pöydän, joka tarjoaa lisäpinta-alaa.

On sanomattakin selvää, että haluat varmistaa ennen ostamista, että pöytä on tarpeeksi korkea, jotta jalkasi mahtuvat sen alle.

PC:n näytöt

Sujuva pelaaminen edellyttää mukavasti sijoitettua näyttöä, ja on ratkaisevan tärkeää, että peliasennuksesi minimoi niskan rasituksen mahdollisimman hyvin. Suosittelemme monitorin nostamista hieman silmien korkeudelle, minkä voit tehdä kiinnittämällä monitorin monitoritelineeseen (nämä kiinnitetään seinään tai tukevasti työpöydälle).

Ennen hyvän monitorin ostamista huomioon otettavia asioita

Yksi tärkeimmistä ominaisuuksista, joita kuulet pelimonitorin valinnassa, on virkistystaajuus.

Vaikka eri mallien välillä on vain muutama millisekunti, sillä on silti suuri ero. Virkistystaajuudella tarkoitetaan sitä, kuinka monta kertaa monitori päivittää näytön kuvan. Kuten voit kuvitella, tämä tekee pelistäsi reagoivamman.

Useimmat näytöt tukevat 60 Hz:n, 120 Hz:n, 144 Hz:n tai 240 Hz:n virkistystaajuutta. Joidenkin pelaajien mielestä tämä on investoinnin arvoista, toisten mielestä kyse on enemmänkin ihmisen vasteajoista.

kahden näytön pc-setup

Kun on kyse näytön koosta, jotkut erehtyvät ajattelemaan, että suuri näyttö on aina parempi. Tämä pätee erityisesti televisioruutujen kohdalla, mutta kun pelaat niin lähellä näyttöä, koolla ei ole enää merkitystä. Kunhan näyttö mahtuu työpöydällesi, 24-27 tuuman koot ovat useimmiten parhaita pelaamiseen.

 • Vasteaika - Enintään 3 ms!
 • G-Sync tai FreeSync - Mielenkiintoinen vaihtoehto, mutta ei välttämätön, mutta voi olla erittäin hyödyllinen!
 • HDR ja syvä väriskaala - Vapaaehtoinen valinta - HDR:ää ei aina tueta laajasti.
 • IPS - Hyvin valinnainen, voi tulla jonkin muun vaihtoehdon kustannuksella.

Mikä on paras reititin Gaming ?

Parhaat pelireitittimet varmistavat, että et koe viivepiikkejä tärkeimpinä hetkinä, ja priorisoivat verkkoliikennettä peleillesi QoS (Quality of Service) -ominaisuudella.

Tämä ominaisuus takaa keskeytymättömät pelisessiot, vaikka muut verkkosi käyttäjät yrittäisivät ladata omia pelejään tai suoratoistaa videoita. Niissä on ominaisuuksia, kuten Gigabit Ethernet -portit, useita antenneja ja nykyinen WiFi-standardi.

gamer-reititin

Tässä on joitakin erittäin mielenkiintoisia viitteitä:

 • TP-Link Archer C5400 v2
 • Asus RT-AC86U
 • TP-Link Archer C5400X
 • Netgear Nighthawk Pro Gaming XR500
 • Asus RT-AC5300
 • Zyxel Armor Z2 AC2600
 • Asus RT-AC88U
 • D-link DIR-885L/R
 • PC-pelaamisen tarvikkeet

Jos haluat parantaa pelihuoneen äänenlaatua, voit asentaa kaiuttimet. Voit asentaa ne pöydälle tai lattialle kaiutintelineiden avulla, mikä on myös hyvä tapa vähentää työpöydän sotkua.

Jos sinulla on paljon irtonaisia kaapeleita, voit hallita niitä käyttämällä kaapelinhallintaratkaisuja, jotka parantavat huoneen yleisilmettä.

Emme tietenkään voi unohtaa reagoivaa näppäimistöä ja hiirtä (hiirimattoineen), jotta voit paitsi pelata myös lisätä ainutlaatuisen koristeellisen kosketuksen kokoonpanoosi. Jos haluat poikkeuksellisen varusteen, älä epäröi tutustua näppäimistö-hiiri- ja hiirimattomallistoomme! Saatat juuri pitää niistä!

Konsolien asentaminen

Pelasitpa sitten PS5:llä, Nintendo Switchillä tai Xbox Series S:llä, konsolipelaamisen kokoonpano vaatii muutaman olennaisen tarvikkeen. Monet PC-pelaajat pelaavat mieluummin lähellä silmien korkeudella näyttöä tai näyttöjä, kun taas useimmat konsolipelaajat käyttävät lattialla olevaa pelituolia ja korotettua televisiota.

Konsolipelituoleja on saatavana kahta eri tyyliä: keinuvia ja lattialla seisovia. Keinutetut tuolit ovat tukevia L-muotoisia tuoleja, jotka heiluvat vapaasti edestakaisin ja jotka voidaan asettaa pelaajan mieltymysten mukaan. Lattialla seisovat tuolit ovat usein suuria, pehmeitä tyynyjä tai papupusseja.

Lattiatuolit tarjoavat enemmän mukavuutta, kun taas keinutuolissa on enemmän rakennetta. Aivan kuten PC-pelituolin valinnassa, myös konsolipelituolin valinnassa on tärkeää ottaa huomioon tila, materiaalit ja koko.

Useimpiin konsolipelien kokoonpanoihin kuuluu viihdekeskus ja TV-teline tai TV-teline, joka nostaa television silmien korkeudelle. Suosittelemme TV-telinettä, jossa on runsaasti säilytystilaa useille konsoleille, ohjaimille, latureille, kuulokkeille ja muille tarvikkeille.

Mitkä kuulokkeet minun pitäisi ostaa pelaamista varten?

Parhaat pelikuulokkeet ovat olennainen osa mitä tahansa peliasennusta, sillä ne herättävät pelien, elokuvien ja musiikin äänen eloon. Huono äänenlaatu on helpoin tapa pilata pelikokemus, ja liika surround-ääni voi häiritä muita kotona.

Tarvitset kuulokkeet, jotka eivät vain tarjoa erinomaista äänenlaatua, vaan lisäävät äänen syvyyttä erinomaisella äänen lavastuksella ja surround-äänellä. Jotkin kuulokkeet tarjoavat jopa virtuaalisen surround-äänen osana ominaisuuksiaan.

Jos etsit esteettisesti miellyttäviä pelikuulokkeita, joissakin on vaikuttavia ominaisuuksia, kuten RGB-valaistus. Myös mukavuus on ratkaisevassa asemassa, joten älä epäröi kokeilla kuulokkeita ennen ostamista, sillä niiden pitäisi olla mukanasi pitkien pelisessioiden ajan.

Valaistus

Täydennä pelihuoneesi futuristisilla LED-valonauhoilla, jotka voit sijoittaa kattoon, työpöydän reunan alle tai hyllyille. Löydät jopa edistyksellisiä LED-valoja, joiden avulla voit vaihtaa nauhan väriä ja kirkkautta.

Voit myös löytää ripustettavaksi omaperäisiä neonkylttejä, jotka antavat huoneelle persoonallisemman ilmeen.

Jotkut kelluvat hyllyt

Kuten missä tahansa huoneessa talossa, kelluvat hyllyt ovat loistavia nikkaroiden tai keräilyesineiden sijoittamiseen.

Personoi leikkihuoneesi koristelemalla seinät suosikkigrafiikkatulosteillasi tai -julisteillasi. Oli pelimakusi mikä tahansa, toivomme, että annoimme sinulle ideoita, joiden avulla voit luoda täydellisen pelipaikan.

Älä unohda tutustua täydelliseen valikoimaan esteettisiä pelituoleja ja pelikoristeita saadaksesi inspiraatiota.

gamer aesthetic deko

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.