Voinko louhia kryptovaluuttoja Raspberry Pi -laitteella?
lukemisesta
Kun bitcoinit liikkuvat tätä kirjoitettaessa noin 32 500 euron kappalehintaan, saatat ajatella, että sinun on aika päästä mukaan kryptovaluuttapeliin. Oletko koskaan miettinyt, olisiko mahdollista louhia bitcoineja Raspberry Pi -laitteella?
Pääsimme kokeilemaan ja testaamaan prosessia itse! Tässä artikkelissa kerromme, onko louhinta Raspberry Pi:llä mahdollista, mutta erityisesti, onko se kannattavaa! Aloitetaan ilman muuta!
Mitä on kryptovaluutan louhinta?
Kryptovaluuttojen louhinta on digitaalinen versio kullankaivusta, jossa yhdistyvät monimutkaisten laskutoimitusten suorittaminen ja puhdas tuuri (laskutoimituksen suorittaminen ensimmäisenä) tietokoneen avulla. Louhinta on välttämätöntä kryptovaluuttojen hajautetun kirjanpidon eli lohkoketjun ylläpitämiseksi.
Vaikka bitcoin on tunnetuin kryptovaluutan muoto, se ei ole ainoa. Kaikki kryptovaluuttojen muodot käyttävät lohkoketjuja säilyttääkseen jokaisen transaktion pätevyyden ja estääkseen jonkun käyttämästä kolikoitaan vilpillisesti useammin kuin kerran.
Onko bitcoinin louhinta Raspberry Pi:llä kannattavaa vuonna 2021?
On yleisesti tiedossa, että bitcoinien louhinta kuluttajatietokoneella ei ole kannattavaa, jos otetaan huomioon sähkön ja laitteiston kustannukset. Olemme kokeilleet sitä aiemmin, ja voimme vain vahvistaa tämän.
Suurin osa bitcoin-louhinnasta tehdään nykyään Bitcoin Miners ASIC -tietokoneilla; harrastajat ja yksityishenkilöt voivat saavuttaa rajallista menestystä liittymällä louhintapooliin, joka valjastaa ryhmän hajautettujen tietokoneiden tehon.
Entä jos liittyisimme louhintapooliin, käyttäisimme aurinkopaneeleita Pi:n käyttövoimana ja "kuolettaisimme" laitteistomme kustannukset? Bitcoinin louhinta on äärimmäisen kilpailuhenkistä liiketoimintaa, jossa on liikaa muita louhijoita, vaikeusasteet kasvavat ja louhijoiden palkkiot pienenevät.
Näistä synkistä uutisista huolimatta päätimme jatkaa projektia ja suunnata katseemme vaihtoehtoisiin kryptovaluuttoihin. Tätä artikkelia kirjoitettaessa on nykyään yli kuusi tuhatta vaihtoehtoista kryptovaluuttaa, joilla käydään kauppaa.
Kaivosaltaat
Kryptovaluuttojen yksittäinen louhinta ei tullut kysymykseen, koska käytämme Raspberry Pi:tä emmekä Bitcoin Miner ASIC:tä. Tutkittuamme useita kaivospooliohjelmistoryhmiä, joihin voisimme liittyä, näimme, että useimmissa oli vaihtoehtoja Windows- ja macOS-käyttöjärjestelmille; Raspberry Pi:tä tukevia kaivospooleja ei ollut.
Linux-kaivosohjelmistot eivät tue Raspberry Pi:tä sen ARM-arkkitehtuurin vuoksi. Tuetut Linux-kaivosohjelmistot perustuvat tavallisissa tietokoneissa oleviin x86-prosessoreihin.
Vastuuvapauslauseke: Tämä artikkeli on esitetty koulutusmahdollisuutena, jonka tarkoituksena on herättää kiinnostusta oppia lisää lohkoketjuista ja kryptovaluutoista, ei välttämättä luoda kryptovaluuttoja.
Tässä artikkelissa kuvatut menetelmät ovat hakkereita, eikä niitä tueta virallisesti. Helpoin ja nopein tapa on ladata ja asentaa tietokoneellesi valitsemaasi louhintapooliin liittyvä ilmainen ohjelmisto.
Mitä tarvitset tätä projektia varten
- Raspberry Pi 4 or Raspberry Pi 3
- An 8GB (or larger) micro SD card (see the best micro SD cards for Raspberry Pi) with a fresh installation of Raspberry Pi Lite OS or
- Raspberry Pi OS with Desktop.
- Power supply/keyboard/mouse/monitor/HDMI cable (for your Raspberry Pi)
- Optional (but recommended): Heat sink and fan for your Raspberry Pi
- Optional: Solar panel power bank with USB-C
- Optional: Raspberry Pi cluster case with heat sinks and fans
Tämä opetusohjelma perustuu terminaalikomentoihin. Jos et tunne Raspberry Pi:n terminaalikomentoja, suosittelemme, että luet ensin 25+ Linux-komentoa, jotka Raspberry Pi -käyttäjien tulisi tuntea.
Kuinka louhia kryptovaluuttoja Raspberry Pi:llä?
Aloitamme luomalla tilin Minergateen, joka on kryptovaluuttojen louhintapooli, jolla on 3,5 miljoonaa käyttäjää maailmanlaajuisesti Bitcoin Goldille, Zcashille, Ethereumille, Ethereum Classicille ja Monerolle. Tämä opetusohjelma koskee erityisesti Moneron louhintaa, koska se on ainoa kryptovaluutta, jonka kanssa olemme onnistuneet.
Käynnistä Raspberry Pi. Jos sinulla ei ole vielä microSD-korttia, tutustu artikkeliin, jossa kerrotaan, miten Raspberry Pi asennetaan ensimmäistä kertaa tai miten asennetaan päätön Raspberry Pi.
Jos käytät Raspberry Pi OS:ää työpöydällä, avaa terminaali tai paina Ctrl-T. Jos käytät Raspberry Pi Lite -käyttöjärjestelmää, kirjaudu sisään tavalliseen tapaan.
Kun olet terminaalissa, suorita seuraavat päivitykset ja asenna tarvittavat riippuvuudet:
- sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade -y
- sudo apt install git automake autoconf libcurl4-openssl-dev libjansson-dev libssl-dev libgmp-dev
- cd cpuminer-multi
Käännetään nyt kaivoskoodi seuraavilla kolmella komennolla. Tämä vaihe kestää muutaman minuutin Raspberry Pi 4:llä.
- sudo ./autogen.sh
- sudo ./configure
- sudo ./build.sh
Kun olemme rakentaneet ja konfiguroineet louhintaohjelmistomme Raspberry Pi:llä, aloitetaan louhinta Monerossa! Kirjoita terminaaliin seuraava komento käynnistääksesi louhintaohjelman ja korvaa YOUR_EMAIL sähköpostiosoitteella, jota käytit rekisteröityessäsi Minergate-tilillesi.
- ./cpuminer -a cryptonight -o stratum+tcp://xmr.pool.minergate.com:45700 -u VOTRE_EMAIL
Sinun pitäisi nähdä kaivosohjelmiston käynnistyvän ja toivottavasti nähdä joitakin "hyväksyttyjä" toimintoja, joissa on "kyllä"!
Tarkistetaan nyt Minergate-kojelautasi kirjautumalla osoitteeseen https://minergate.com/internal! Voit tehdä tämän Chromium-selaimella, jos käytät Raspberry Pi Desktopia, tai tietokoneella. Selaa kojelautaasi alaspäin, kunnes näet Monero. Jos kaikki toimii, Moneron tila näyttää ONLINE. Onnittelut! Olet nyt louhimassa Moneroa!
Miten aloittaa kryptovaluutan louhinta Raspberry Pi -laitteella laitteen käynnistyksen yhteydessä?
Käynnistääksemme kryptovaluutan louhintalaitteemme automaattisesti Raspberry Pi:n käynnistyksen yhteydessä, käytämme Crontab-menetelmää.
- crontab -e
Jos et ole määritellyt crontabia aiemmin, saat vastauksen "no crontab for pi, Select an editor".
Kirjoita '1' ja paina Enter. Tämä avaa uuden crontab-tiedoston, siirry nuolinäppäimellä crontab-tiedoston kohdalle ja kirjoita alla oleva komento korvaamalla YOUR_EMAIL sähköpostiosoitteella, jota käytit luodessasi Minergate-tiliäsi.
- @reboot sudo /cpuminer-multi/cpuminer -a cryptonight -o stratum+tcp://xmr.pool.minergate.com:45700 -u VOTRE_EMAIL
Paina sitten Ctrl-X ja y tallentaaksesi crontab-tiedoston. Kun tämä on tehty, käynnistä Pi kirjoittamalla "sudo reboot" terminaalissa.
Kuinka paljon Moneroa louhimme Raspberry Pi -laitteella?
Raspberry Pi 4 laski 357 hyvää toimintoa noin 8 tunnin aikana. Louhijat palkitaan hyvistä toimista. Huonot toiminnot ovat laskutoimituksia, joissa löysimme oikean vastauksen, mutta Pi tuotti tulokset hitaammin kuin toinen tietokone.
Louhijoille maksetaan vain silloin, kun he toimittavat oikean vastauksen ensimmäisenä. Virheelliset toimet ovat pahimpia, koska louhijaa rangaistaan jokaisesta virheellisestä toimesta mahdollisen petollisen toiminnan vuoksi. Kun ensimmäiset neljä toimintaamme merkittiin virheellisiksi, olimme kieltämättä aika hikisiä.
357 hyvää osaketta = 0,000001410642 Monero = 0,00013 €.
Voitin 8 tunnissa yhden sentin sadasosan verran.
Jotta voisin nostaa moneroni, tarvitsin vähintään 0,02 moneroa eli noin 4,86 €. (Valuuttakurssi kirjoitushetkellä.) Jos kertyy 0,000001410642 Moneroa 8 tunnissa, minulta kestäisi 3,762 vuotta saavuttaa 0,02 Moneron vähimmäisnostokynnys.
Mitä sinun pitäisi tietää kryptokaivostoiminnasta Raspberry Pi:llä?
Kuten tämän artikkelin alussa todettiin, tämän harjoituksen tarkoituksena oli oppia kryptovaluutoista, ei tehdä voittoa.
Kryptovaluuttojen louhinnasta saatavat palkkiot lasketaan osakkeiden ja hash-asteiden perusteella. Meidän hash-asteemme on vaihdellut 1,6 H/s:sta 33,3 H/s:iin. Poolin keskimääräinen hash-nopeus oli 10,27 MH/s, mikä on noin 3 miljoonaa kertaa enemmän kuin minun Pi:ni hash-nopeus. Vertailun vuoksi 1 MH/s on 1 000 000 hashia sekunnissa.
Kaivospooliyritys (tässä tapauksessa Minergate) ottaa myös pienen provision transaktioistasi. Voit valita joko sattumaan perustuvan provision (suurempi riski, suurempi palkkio) tai maksullisen provision (Minergate saa suuremman provision, mutta riski on pienempi).
Tätä artikkelia kirjoittaessani Pi:llä on myös ollut useita "time out" ja "send_line failed" -virheitä. Joskus Pi:n uudelleenkäynnistys auttoi, ja joskus louhija käynnistyi lopulta uudelleen ilman ihmisen väliintuloa.
Vaikka Raspberry Pi ei ollutkaan kryptovaluuttojen louhintapelissä mikään rahasampo, jännityskerroin siitä, että näimme Pi:n onnistuneen laskennan ja hyvien osakkeiden kerryttämisen, riitti meille.