Miten päästä alkuun Twitchissä?

Miten päästä alkuun Twitchissä?

lukemisesta

Haluatko myös aloittaa suoratoiston Twitchissä? Tervetuloa ensimmäiseen oppaaseemme täysin aloittelijoille. Tämä opas näyttää sinulle kaiken, mitä olemme oppineet, että sinun on tiedettävä aloittaaksesi ensimmäisen striimisi.

Twitchistä on tullut valtava, sillä sillä on yli 40 miljoonaa kuukausittaista katsojaa. Se on myös loistava tapa ansaita elantonsa, jos onnistut striimaamisessa. Vaikka se ei olisikaan tavoitteesi, valtava alusta palvelee kaikkia makuja.

Jos sinäkin haluat liittyä alustan sisällöntuottajien joukkoon, löydät kaiken, mitä tarvitset aloittaaksesi, Twitchin suoratoisto-oppaastamme, laitteiston perusasennuksista ammattilaisten vinkkeihin yleisön rakentamisesta ja pitämisestä pitkäjänteisesti.

Aloitetaan ilman muuta!

game room neon

Valmistautuminen suoratoistoon Twitchissä

Parasta Twitchissä on se, että siihen ei tarvita tiliä. Jos haluat olla vuorovaikutuksessa sisällön kanssa, sinun on luotava tili.

Jos haluat olla sisällöntuottaja, vaatimukset ovat samat, ja siitä sinun on aloitettava! Sinun tarvitsee vain napsauttaa rekisteröitymispainiketta ja aktivoida 2FA-todennus, jotta voit suoratoistaa.

Näytämme sinulle nyt koko ohjelmiston, laitteet ja suoratoistoprosessin, jotta pääset alkuun.

Mitä ohjelmistoa kannattaa käyttää suoratoistoon Twitchissä?

Nyt kun sinulla on Twitch-tilisi perustettu, kunnollinen tietokone ja vahva internetyhteys, sinun on mietittävä tarvitsemiasi ohjelmistoja.

Valittavana on 6 päävaihtoehtoa

 • OBS - avoimen lähdekoodin työkalu, ilmainen ja syvästi muokattavissa. Mutta hieman vaikea käyttää uusille käyttäjille
 • Streamlabs OBS - helpompi käyttää aloittelijoille, mutta rajoitetumpi ominaisuuksiltaan ja vaihtoehdoiltaan. Jotkut parhaista osista ovat maksullisia 🙁
 • Xsplit Broadcaster - Vaihtoehto OBS:lle, jossa on valtava määrä hyödyllisiä ominaisuuksia.
 • Gamecaster - Logitechin työkalu.
 • Twitch Studio - Twitch-kohtainen työkalu, jonka avulla voit helposti aloittaa suoratoiston, mutta se on kuitenkin äärimmäisen perus.
 • Lightstream Studio - pilvipohjainen suoratoistotyökalu.

Seuraavaksi sinun on mietittävä, mitä laitteita tarvitset ja istutko mukavasti. Käsittelemme näitä kohtia seuraavassa!

tutoriel obs

Nyt kun olet asentanut ohjelmiston, sinun on löydettävä suoratoistoavain:

Mene Twitch-tilillesi ja napsauta Dashboard. Valitse sitten "kanava" navigoinnin vasemmalta puolelta. Siirry kohtaan "main streaming key", kopioi se ja liitä se vastaavaan työkaluun.

Älä lähde vielä livenä! Sinulla on vielä joitakin profiilisi elementtejä muokattavana vaihtoehdoissa, sinun on myös valittava striimisi nimi ja valmistaudu lähtemään livenä! Lopuksi sinun on parasta kartoittaa laitteistosi ja katsoa, mihin sinun on investoitava!

Aloitetaan siis Twitch-kanavasi suunnittelusta.

Miten optimoida profiilisi ja tilisi suunnittelu ?

Suunnittelu ja (henkilökohtainen) brändäys ovat kokonaisia alueita, jotka sinun on opittava. Ainakin perusasiat ainakin!

Emme ole täällä antamassa sinulle syvällistä kurssia, mutta sinun kannattaa miettiä, miten profiilikuvasi, logosi, päällekkäisyydet ja hälytykset saavat kävijäsi ajattelemaan.

Otetaan siitä selvää heti!

Kuinka suunnitella Twitch-kanavasi

Muotoilu ja brändäys ovat monimutkaisia aiheita, jotka vaativat sekunnin murto-osien päätöksiä, väripsykologia ja käyttäjäkokemuksen luomista.

Molemmat vaikuttavat tapaan, jolla ajattelemme, ja voivat hienovaraisesti vaikuttaa päätöksiin, joita teemme. Se voi auttaa ihmisiä löytämään sisältösi, kasvattaa yleisöäsi ja tarjota sinulle sponsorointimahdollisuuksia.

värien merkitys

Ensimmäinen asia, jota kannattaa miettiä striimiä suunniteltaessa, on se, voidaanko sitä pitää "yhtenäisenä" Twitchin "nimen", profiilikuvan (logon), kansikuvan ja kanavan yleisen "sävyn" kanssa.

Jos olet pelaaja, joka pelaa useimmiten pelejä, kuten Call of Dutya tai Apex Legendsia, et luultavasti halua käyttää brändäyksessäsi rauhallisia pastellivärejä, puun kuvaa kuvana ja veden roiskumisen ääniä hälytysääninä.

Profiilin eri osat, jotka sinun on täytettävä

Profiilin asetukset ja kanavan suunnittelu ovat olennaisen tärkeitä, jotta voit luoda brändin ja auttaa yleisöäsi ymmärtämään, kuka olet.

Profiilikuvasi:

Logo tai valokuva sinusta/kasvoistasi - se ei saisi olla yli 10 Mt:n kokoinen. Suosittelemme, että sen koko on vähintään 800 x 800. Testaa se ensin ja varmista, että se on selkeä matkapuhelimissa!

Banneri/kannen kuva:

Voit joko valita luodun kuvan (käyttämällä nimeäsi) tai ladata oman kuvan.

stream banneri

Kuten logosi, myös bannerikuvasi on olennaisen tärkeä, jotta "brändisi" erottuu.

Varmista, että se on johdonmukainen ja (jos mahdollista) käytä käytettävissä oleva tila kalenterisi näyttämiseen.

Elämäkerta:

Elämäkertasi on 150 merkkiä, ja se on hieman yli twiitin pituinen, joten pidä kuvauksesi lyhyenä ja ytimekkäänä.

Uusien striimaajien kannattaa kertoa, kuka olet, mistä pidät ja milloin striimaat, sen jälkeen voit tehdä mitä haluat.

Twitch-paneelit:

Twitch-paneelit löytyvät sovelluksen Tietoja-välilehden alareunasta tai työpöydällä streamisi alta. Ne voivat olla kuva tai teksti.

Niitä käytetään yleensä antamaan lisätietoja siitä, kuka olet, mitä haluat streamata, aikataulusi ja vinkkejä yhteisön/chatin standardeista ja lahjoituksista.

Niitä voidaan käyttää myös linkkeinä verkkosivustollesi tai sosiaalisiin kanaviin. Varmista, että Twitch-taulusi ovat yhdenmukaisia brändikuvasi kanssa.

Offline-kuva:

Kun olet offline-tilassa (etkä automaattisesti isännöi ketään), varmista, että katsojat tietävät, kun et ole enää verkossa, käyttämällä offline-banneria (löytyy asetuksista).

Offline Twitch

Käytä sitä myös aikataulusi ilmoittamiseen, jotta potentiaaliset katsojat tietävät, milloin sinua voi odottaa (anna muutakin kuin EST- tai GMT-aikavyöhykkeet - Twitch-katsojat ovat maailmanlaajuisia).

Profiilin korostus:

Voit myös vaihtaa profiilisi korostuksen "brändiväriisi". Näin se pysyy yhdenmukaisena logosi ja bannerisi kanssa.

Kuinka optimoida Streamer Gaming -taustasi

Aivan kuten henkilökohtaisen brändisi eri elementit, kuten logosi, bannerisi, offline-kuvasi jne.... huoneen sisustus, jossa aiot pelata, on yhtä tärkeää kuin muut aiemmin luetellut seikat, jotta katsojasi näkevät sinut ruudulla.

Siksi olisi parempi muokata huoneesi graafisen vuokrasopimuksesi mukaisesti käyttämällä ensin RGB-LED-valoja, jotka sijoitetaan työpöytäsi takaosaan ja jotka valaisevat sinut haluamallasi värillä. Budjetistasi riippuen voit käyttää ammattimaisia valaistuslaitteita onnistuneemman lopputuloksen saavuttamiseksi.

Myös koristelu on tärkeää, sillä se osoittaa tehokkaasti intohimosi ja katsojasi tunnistavat itsensä sen kautta. Tätä varten koristeet peli estetiikka kuten neon pelaaminen ei ole huono esimerkiksi.

gaming neon

Elävä otsikko ja muita tietoja

Siirry kojelaudalle ja näet seuraavat vaihtoehdot:

Otsikko - Tämä on live-esiintymisesi otsikko. Mieti, mikä houkuttelee katsojat klikkaamaan ja katsomaan sinua, miten erotut muista? Pitäisikö sinun käyttää hauskaa lainausta? Pitäisikö sinun selittää selkeästi, mitä teet?

Älä koskaan viittaa seuraajien, katsojien tai tilaajien määrään, joka sinulla on ...

Mikä otsikko antaa Twitch-livelle? - Laita aina tärkeimmät tiedot ensin. Monet striimaajat lisäävät myös striiminsä kielen alkuun, jotta katsojat tietävät, mitä odottaa.

Uudessa ulkoasussa peliä, jota pelaat, ei mainita, vaan vain pieni logo oikeassa alareunassa, joten pelin lisääminen on tärkeää, jos olet yleinen striimaaja. Monet suosittelevat pelin nimen laittamista otsikon loppuun.

Esimerkkejä live-nimikkeistä:

 • SMITE: ensimmäinen ranked-peli - vain pelien tuki!
 • (GER) [Pelin nimi] - [Jotain pelistä] - Ensimmäinen peli/100% vakava/arvosteltu peli.
 • Annan rahaa hyväntekeväisyyteen joka kerta, kun häviän juoksun.
 • Miksi Pikachu on huonoin Pokemon | Instagram

Joitakin muita Twitch-striimin kojelaudan ominaisuuksia:

Tunnisteet - Twitch-tunnisteet ovat uusin tapa ryhmitellä sisältöä ja lajityyppejä (ja siten katsojia yhteen). Tunnisteet lisätään streamiin automaattisesti tai striimaajan toimesta, ja niiden avulla katsojat voivat luoda suodattimia (samalla tavalla kuin etsit uutta t-paitaa värin, hinnan ja koon mukaan).

Kieli - Valitse kieli, jolla puhut. Joissakin streameissa käytetään otsikkoa osoittamaan kieli, jotta ne erottuvat muista tai selitetään, että ne käyttävät kahta kieltä (esim. JAP/ENG). Voit rajoittaa keskustelusi valitsemaasi kieleen, mutta koska olet vasta aloittamassa, en suosittele sitä. Voit aina kertoa, ettet ymmärrä, tai käyttää puhelimessasi Google Translate -palvelua ja yrittää kommunikoida (mikä voi olla lopulta aika hauskaa ja tuottaa sinulle seuraajia).

Peli/luokka - tärkein valinta. Varmista, että nimeät pelin, jota oikeasti pelaat, muuten kukaan ei saa selville, mitä teet (tai he hämmentyvät, miksi pelaat Stardew Valleytä, kun he etsivät H1Z1-pelejä).

Seuraavaksi siirry asetuksiin/valintoihin ja varmista, että olet valinnut:

Arkistoi lähetykset - tallenna lähetysvirtasi automaattisesti Twitchin "videot"-välilehdelle. Erittäin suositeltavaa, jotta käyttäjät voivat katsoa VOD-lähetyksiä (videos on demand) milloin tahansa ja saada kiinni siitä, mitä he missasivat.

Automod-säännöt - se on sinusta kiinni, se riippuu siitä, mitä haluat yhteisöösi/keskusteluihin nähdä, mitä kanavasi sisältö näyttää ja kuinka paljon haluat hallita. Voit lukea siitä lisää täältä.

Vain seuraajille - tämä on uusi ominaisuus, joka rajoittaa videoidesi kommentoinnin niihin, jotka ovat seuranneet sinua vähintään muutaman päivän ajan.

Miten aloittaa ensimmäinen striimisi twitchissä? Valmistelun eri vaiheet

Nyt kun kaikki asetukset on asetettu ja profiilisi on täytetty, striimisi on nyt valmis käynnistettäväksi. Sinun tarvitsee vain mainostaa streamisi ja käynnistää se!

Katsotaan nyt, miten edetä näissä kahdessa viimeisessä vaiheessa!

Kuinka mainostaa live-tapahtumaa ennen lähetystä

Muista jakaa linkki suoratoistoon sosiaalisen median kanavissasi.

Onko sinulla jo aktiivinen sosiaalisen median kanava? Käytä sitä houkutellaksesi ihmisiä streamiin.

Saatat huomata, että monet ihmiset eivät ole kiinnostuneita suorasta striimistäsi, mutta toiset saattavat olla kiinnostuneita, ja heidän on saatava tietää!

Voit kuitenkin myös käynnistää suoratoistosi kokonaan mainostamatta sitä useiden viikkojen ajan harjoitellaksesi ja testataksesi, miten hyvin se toimii.

Tuttujen ihmisten houkutteleminen striimiin auttaa lisäämään

kokonaiskatsojamäärääsi, ja kun Twitch on rankattu katsojamäärän mukaan, tämä on äärimmäisen tärkeää, jotta voit erottua striimin kärjessä.

Lisää promootiovinkkejä löydät 41 promootiovinkistä Twitch-striimaajille!
Älä unohda pitää kojelautaasi auki, jotta voit seurata streamisi ja Twitch-keskustelun tilaa striimauksen aikana.

Lähetystä edeltävä suunnittelu

twitch stream

Voit tehdä monia asioita ennen virtausta varmistaaksesi, että olet mahdollisimman hyvin valmistautunut.

Tässä on alla oleva tarkistuslista, joka auttaa sinua, toivottavasti siitä on hyötyä!

 1. On suositeltavaa, että käynnistät tietokoneesi uudelleen ennen virtausta, jos käynnissä on ohjelmia, joita ei tarvita.
 2. Avaa suoratoisto-ohjelmasi (esim. OBS tai Streamlabs).
 3. Valmistele taustalla mahdollisesti soitettava musiikki.
 4. Toimiiko ääni, toimiiko video, onko valaistus hyvä?
 5. Avaa twitch-chat valmiiksi ja varmista, että moderointibotit toimivat.
 6. Varmista, että sinulla on vettä, kevyt välipala ja istut mukavasti.
 7. Viime hetken äänen ja videon tarkistus
 8. Suoratoistosi on valmis!
 9. Lopeta suoratoisto

Arvioi streamisi - Mitä olisit voinut tehdä paremmin? Mitkä ovat tilastot?

Muita huomioon otettavia asioita ovat pelaamasi pelit, aikataulusi ja aiheet, joita aiot käsitellä.

Muut striimaajat ovat jo todenneet, että he käyttävät pöydällään muutamia post-it-lappuja kysymysten esittämiseen ja keskustelujen aloittamiseen.

Mitä teet, kun ensimmäinen lähetys on ohi?
Kun ensimmäinen suora lähetys on ohi, suosittelemme, että tarkastelet kuvamateriaalia ja varmistat, että se on tallennettu (katso, miten tämä tehdään yllä olevista asetuksista).

Tee muistiinpanoja siitä, mikä meni pieleen ensimmäisen lähetyksen aikana: Oliko äänitaso oikea? Oliko tietokoneellasi ongelmia pelin graafisimpien hetkien aikana?

live-twitchin loppu

Oliko mitään kohokohtia, joista voit tehdä videon ja jakaa sen Twitchissä ja sosiaalisessa mediassa? Voitko viedä videon YouTubeen?

Tarkista tilastot ja katso, kuinka suosittu olit!

Kuinka paljon aloitteleva striimaaja voi odottaa ansaitsevansa?

Aloittaessaan streamer ei todennäköisesti ansaitse striimaamisella mitään. Twitch ei maksa sinulle, et voi ansaita rahaa YouTube-mainoksista, eikä sinulla ole tarpeeksi keskittymiskykyä alkaa pyytää rahaa sponsoreilta. Vaikka voisit ehkä saada lahjoituksia, ilman uskollista yleisöä heti, se on epätodennäköistä.

Sama pätee mihin tahansa sisällön luomisen tai liiketoiminnan muotoon. Sinun on ensin tehtävä töitä, ennen kuin voit alkaa ansaita rahaa.

mario kattokruunu

Joskus halu tehdä rahaa mahdollisimman nopeasti pilaa mahdollisuutesi tehdä vielä enemmän rahaa myöhemmin. Jotkut striimaajat eivät edes perusta lahjoitussivua, ennen kuin joku kysyy heiltä "miten voin lahjoittaa sinulle?".

Mitään ei tapahdu siksi, että "haluat sitä", valitettavasti kukaan meistä ei pääse saavuttamaan näitä tavoitteita tuurilla ja satunnaisella työllä. Sinun on suunniteltava, löydettävä paikkasi, sitouduttava jatkuvasti, tehtävä kovasti töitä, otettava streaming vakavasti ja kestettävä kärsivällisyyttä saavuttaaksesi nämä tavoitteet.

Ole kärsivällinen ja odota, että tilaisuus tarjoutuu. Sitten voit alkaa tehdä yrityksestäsi liiketoimintaa.

Twitch lahjoitus

Vahvan visuaalisen taustan luominen erottumaan edukseen

Sinulla on nyt kaikki työkalut, joita tarvitset aloittaaksesi Twitchissä! Alan asiantuntijana tiedät nyt, miten perustaa profiilisi ja luoda muotoilu ja brändi, jotka saavat sinut erottumaan alustalla!

Mutta vielä enemmän kuin kaikki nämä elementit, oletko tietoinen siitä, että sisustuksesi ulkoasu on aivan yhtä tärkeä?

Siksi tarjoamme tuotemerkkimme Gamer Aesthetic kautta monia koristeita gamer-tyyliin ''Aesthetic''. Ne ovat sekä kauniita että häikäiseviä ja sopivat täydellisesti seinän peittämiseen tai pelihyllyn koristeluun!

Tutustu nyt laajaan koristeiden valikoimaamme klikkaamalla suoraan alla olevaa kuvaa!

gamer aesthetic deko

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.