Parhaat DS-emulaattorit

Parhaat DS-emulaattorit

lukemisesta

Haluaisitko pelata Mario Kart DS:ää, Zelda: Phantom Hourglassia tai Professor Layton -pelejä uudelleen, mutta sinulla ei ole enää käsikonsolia? Sinulla ei ollut tätä konsolia, mutta haluaisit silti löytää kaikki nämä (erinomaiset) pelit? Oli tilanteesi mikä tahansa, meillä on ratkaisu sinulle: Emulointi!

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle kaikki parhaat DS-emulaattorit, jotta voit (uudelleen)pelata sitä tietokoneellasi tai älypuhelimellasi ilman, että sinun tarvitsee ostaa sitä käytettynä (vaikka sen hinta on edelleen varsin kohtuullinen, se on myönnettävä).

Kun olet lukenut tämän oppaan loppuun, voit valita sinulle parhaiten sopivan emulaattorin valitsemasi alustan mukaan. Sinun tarvitsee vain asentaa se, etsiä joitain rom-versioita, joita on helposti saatavilla netistä, ja aloittaa peli!

Aloitetaan ilman suurempaa viivytystä!

pc-ohjain

Parhaat Nintendo emulaattorit Windowsille / Macille / Androidille

New Super Mario Brosin, GTA: Chinatown Warsin ja Pokémon Black and White -pelien kaltaisilla nimikkeillä on edelleen erityinen asema Nintendo DS:n alkuperäisille käyttäjille sekä nuoremmalle yleisölle, joka ei ole kokenut tuota aikakautta.

Jos siis haluat pelata näitä suosittuja pelejä etsimättä vanhaa konsolia, tässä ovat parhaat Nintendo DS -emulaattorit PC:lle, Macille, Android- tai IOS-älypuhelimelle.

1. NO$GBA : Paras kehitteillä oleva Nintendo DS -emulaattori

Alusta : Windows

Vaikka sen nimi saattaa antaa ymmärtää muuta, NO$GBA (No Cash GBA) tarjoaa natiivituen Nintendo DS:lle ja DSi:lle. Kuten nimestä voi päätellä, NO$GBA oli alun perin Gameboy Advance -emulaattori, ennen kuin kehittäjät päättivät lisätä tuen Nintendo DS:lle ja Nintendo DSi:lle.

Vaikka tavallisessa Windows-versiossa on kaikki ominaisuudet, joita tavalliset käyttäjät tarvitsevat Mario-, Pokémon- ja Zelda-pelien pyörittämiseen, NO$GBA:n Windows-debug-versio on suunniteltu ohjelmoijille. Molemmat versiot ovat vapaasti käytettävissä.

NO$GBA: paras nintendo gs -emulaattori windowsille, macille ja linuxille.
Toukokuussa 2020 julkaistu NO$GBA v3.02 on ohjelmiston uusin versio, ja se tukee moninpelitilaa useimmille DS- ja GBA- ROM-levyille. Se on yksi parhaista Nintendo DS -emulaattoreista, kiitos sen laajan yhteensopivuuden kaupallisten DS ROMien kanssa.

Sen avulla voit myös ajaa Nintendo DS:n homebrews-ohjelmia. NO$Zoomerin avulla voit myös pelata pelejä koko näytön tilassa. Emulaattori voi ajaa kuuluisia pelejä, kuten Pokémon Diamondia, täydellä nopeudella ilman grafiikkaongelmia.

Hyviä puolia: Moninpelituki (kokeellinen), vähäinen resurssien käyttö, Nintendo DSi -tuki, 'Save state' -vaihtoehto, ohjaintuki, huijauskoodituki.
Huonot puolet: Hyvin vähän grafiikka-asetuksia

Emulaattorin linkki : NO$GBA

NO$GBA

2. DeSmuME : Paras avoimen lähdekoodin Nintendo DS -emulaattori

Alustat: Windows, Mac, Linux

Ilmainen ja avoimen lähdekoodin DeSmuMe-ohjelmisto on yksi parhaista Nintendo DS -emulaattoreista kaikille tärkeimmille työpöytäalustoille, mukaan lukien Windows, Mac ja Linux. Se tukee 64- ja 32-bittisiä käyttöjärjestelmiä ja tarjoaa erilaisia graafisia mukautusvaihtoehtoja.

Tämä emulaattori sisältää myös huijauskoodien hallinnan, tuen USB-ohjaimille ja tallennustoiminnon, jonka avulla voit jatkaa peliä siitä, mihin jäit.

Huomaa, että toimiakseen Windows-laitteissa DeSmuME on riippuvainen Microsoftin UCRT DLL:stä. Jos et ole varma, onko nämä DLL:t jo asennettu tietokoneellesi, lataa ja suorita ensin tämä edellytyksenä oleva asennusohjelma GitHubista (ilmainen).

Windows-käyttäjien kannattaa myös paikata uusin vakaa versio automaattisella buildilla täältä. Mac-käyttäjien kannattaa käyttää tätä linkkiä, kun taas Linux-käyttäjät voivat asentaa uusimman version Flatpakin avulla.

Hyvät puolet: Rajatylittävä saatavuus, Mukautettavissa, Tuki USB-ohjaimille, Varmuuskopiointipaikka.
Huonot puolet: Wi-Fi ei tuettu

Emulaattorilinkki: DeSmuMe

3. MelonDS

Alustat: Windows, Mac, Linux

MelonDS on yksi parhaista ja tunnetuimmista Nintendo DS -emulaattoreista Windows-tietokoneille. DeSmuMe:n tavoin se on avoimen lähdekoodin projekti, joka tarjoaa nopean ja tarkan emuloinnin monille Nintendo DS -peleille, mukaan lukien suosikki Mario- ja Pokémon-pelit.

Siinä on melko vankka valikoima ominaisuuksia, kuten JIT-uudelleenmuunnin nopeaa emulointia varten, OpenGL-renderöijä, 3D-skaalaus, joystick-tuki ja paljon muuta. Pelattavuus rajoittuu kuitenkin yksinpelitilaan, sillä moninpelitila ei toimi.

Huomaa, että MelonDS vaatii BIOS- ja firmware-dumppia oikeasta DS:stä, sillä kehittäjät eivät tarjoa vaihtoehtoisia BIOSeja/firmwareja. Emulaattori toimii myös Nintendo DSi -pelien kanssa, mutta se vaatii alkuperäisen DSi:n BIOS-, firmware- ja NAND-kuvan.

usb gamecube-ohjain

Parasta MelonDS:ssä on se, että sitä kehitetään aktiivisesti, ja uusin beta-versio Macille ladattiin aiemmin tässä kuussa. Kaiken kaikkiaan MelonDS on yksi parhaista Nintendo DS:n emulaattoreista, mutta tarvitset hieman vaivannäköä päästäksesi alkuun.

Hyvät puolet: Avoin lähdekoodi, ei mainoksia, tukee ulkoisia ohjaimia.
Huonot puolet: Ei vaihtoehtoista BIOSia/firmwarea, Ei 32-bittistä tukea.

Emulaattorin linkki: MelonDS

4. RetroArch

Alustat: Alustust: Windows, Mac, Linux, Android, iOS, jne....

RetroArch on ilmainen, avoimen lähdekoodin, cross-platform front-end emulaattoreille, pelimoottoreille, videopeleille, mediasoittimille ja muille sovelluksille. Sen tyylikkään graafisen käyttöliittymän avulla voit ajaa klassisia pelejä useilla eri tietokoneilla ja konsoleilla.

Olemme esitelleet sitä lukuisissa emulaattori valinta-artikkeleissa monille konsoleille, mukaan lukien parhaat Game Boy Color -emulaattorit, joten ei ihme, että se on todella hyvä.

Se tarjoaa edistyksellisiä ominaisuuksia, kuten 4K-ykköskaalaus, shaderit, netplay, taaksepäin kelaus, seuraavan kuvan vasteajat, runahead, automaattinen käännös ja saavutettavuus ominaisuudet sokeille.

RetroArch tukee Windowsin, macOS:n ja Linuxin uusimpien versioiden lisäksi myös Androidia, iOS:ää ja Raspberry Pi:tä. Lisäksi emulaattori tukee monia vanhempia Windows- ja macOS-versioita aina PowerPC-Maciin ja Windows 95:een asti. Lisäksi RetroArch toimii myös pelikonsoleilla, kuten PS2, PS3, PSP, PS Vita, Wii, Wii U, 2DS, 3DS ja Switch.

Hyvät puolet: All-in-one-emulaattori, valmiiksi ladatut pelit, ohjaintuki.
Huonot puolet: Resurssi-intensiivinen, epätasainen tuki joillekin peleille.

Emulaattorilinkki: Retro Arch

Retro arch

5. OpenEmu : Paras Nintendo DS -emulaattori Macille

Alusta : Mac

OpenEmu on toinen ilmainen ja avoimen lähdekoodin monijärjestelmäemulaattori, joka tarjoaa etupään käyttöliittymän monien konsolien emulointiin, kuten Genesis, Game Boy, Nintendo GS ja muut. Toisin kuin RetroArch, se on kuitenkin saatavilla vain Macille, ja sen käyttöliittymä muistuttaa hämärästi Apple iTunesia.

OpenEmun avulla on helppo lisätä, selata, järjestää ja yhteensopivan pelilaitteen avulla pelata jo omistamiasi suosikkipelejä. Open Emu tarjoaa myös useita ruudun asetteluvaihtoehtoja, tallennustiloja, huijauskoodituen jne.

OpenEmu järjestää kaikki pelisi automaattisesti yhdeksi, yhtenäiseksi pelikirjastoksi. Ohjelmisto jopa lisää peleihin ja kirjastoihin sopivat kannet, jotta pelikokemus olisi täydellinen. Voit jopa luoda kokoelmasi sekoittamalla eri konsoleiden nimikkeitä.

Jos haluat myös pystyä pelaamaan Gamecubea uudestaan, niin muista lukea myös blogikirjoituksemme parhaista Gamecube-emulaattoreista!

Useimmat tavalliset HID-, USB- tai Bluetooth-yhteensopivat pelipadit toimivat OpenEmu:n kanssa suoraan laatikosta. Se jopa kartoittaa automaattisesti ohjaimet lukuisille tunnistetuille oheislaitteille, kuten PlayStation DualShock (3 ja 4), Wiimote ja muut.

Hyvät puolet: Avoin lähdekoodi, tuki gamepadeille ja ohjaimille, saumaton kokemus Mac-käyttäjille.
Huonot puolet: Hyvin vähän grafiikka-asetusvaihtoehtoja.

Emulaattorilinkki: Emu: Open Emu

6. Ensata

Alusta : Windows

Ensata on Nintendon kehittämä Nintendo DS -emulaattori, joka on tarkoitettu DS-sovellusten kehitystyön virheenkorjauskohteeksi. Se emuloi ARM7- ja ARM9-kaksoisnäyttöprosessoreita, ja hiiren kursoria käytetään myös kosketusnäytönä.

Sitä ei alun perin suunniteltu lukemaan kaupallisia Nintendo DS:n ROM-muisteja, mutta lähdekoodivuodot viime vuosina ovat mahdollistaneet harrastajien tuen lisäämisen kaupallisille peleille.

parhaat ds-pelit

Vaikka yhteensopivuus on vähäisempi, se on silti yksi parhaista Nintendo DS -emulaattoreista Windows-tietokoneille, koska se renderöi tarkasti, kuten oikea Nintendo DS -järjestelmä.

Yksi Ensatan mielenkiintoinen ominaisuus on sen kyky emuloida oikean Nintendo DS -järjestelmän kahden näytön välistä fyysistä kuilua. Ensatan järjestelmävaatimukset ovat minimaaliset: Intel Pentium -suoritin tai uudempi, vähintään 256 Mt RAM-muistia, DirectX 9:n (tai uudemman) kanssa yhteensopiva näytönohjain ja Windows 2000/XP tai uudempi.

Hyvät puolet: Nintendon kehittämä, tarkka renderöinti, alhaiset järjestelmävaatimukset.
Huonot puolet: heikko yhteensopivuus, virallinen kehitys lopetettiin kauan sitten.

Emulaattorilinkki: Ensata

7. iDeas

Alusta : Windows

iDeas on ilmainen Nintendo DS -emulaattori, joka käyttää useita kaupallisia ROM-levyjä ja tukee monia NDS-ominaisuuksia. Se käyttää N64-emulaattorin UltraHLE:n innoittamaa liitännäisjärjestelmää, ja sen käyttöliittymä muistuttaa konsolin käyttöliittymää.

iDeas pystyy ajamaan ikonisia pelejä, kuten Super Mario 64:ää, melko hyvin, mutta huomaat ajoittain graafisia ongelmia. Se tukee DS:n kaksoisnäyttöä ja mahdollistaa tilannekuvien ottamisen molemmista näytöistä. Emulaattori tukee myös kosketusnäyttöjä, ja voit määrittää näppäimet uudelleen, jotta voit hallita pelejä räätälöidymmin.

Toisaalta iDeas ei ole ollut aktiivisessa kehityksessä vuosiin, joten sen ei kannata odottaa lisäävän tukea uusimmille peleille.

xbox-tyylinen valaistu ohjain

Sen pitäisi olla latauslistallasi vain, jos haluat kokeilla vanhaa Nintendo DS -emulaattoria, jotta näet, millaista emulointi oli konsolin kulta-aikana. Muussa tapauksessa kannattaa tutustua muihin emulaattoreihin, kuten No$GBA:han, joita kehitetään aktiivisesti parempaa pelattavuutta ja ROM-tukea varten.

Hyvät puolet: Kaksoisnäyttötuki, kosketustuki, muokattavat asetukset, sisäänrakennettu debuggeri.
Huonot puolet: satunnaisia grafiikkaongelmia, ei aktiivista kehitystä.

Emulaattorin linkki: iDeas

8. NeonDS

Alusta : Windows

NeonDS on NintendoDS-emulaattori, jolla voi ajaa joitakin suosituimpia kaupallisia pelejä. Se tarjoaa kohtuullisen nopean renderöinnin suosituista peleistä jopa vanhemmalla PC-laitteistolla. Sen renderöintijärjestelmä on optimoitu OpenGL 2.0:lle, jonka avulla käyttäjät voivat myös kaapata videokuvaa.

NeonDS ei tarjoa yhteensopivuutta koko Nintendo DS:n pelivalikoiman kanssa, mutta sillä voi ajaa suosittuja pelejä, kuten Scribblenautsia. Kuten iDeas, myös NeonDS:n kehitys on ollut kuolleena jo vuosia.

Uusien pelien tukemisesta, virheiden korjaamisesta tai ominaisuuksien parantamisesta ei siis ole mainintaa. Se on kuitenkin melko hyvä Nintendo DS -emulaattori kokeiltavaksi, jos olet harrastaja, joka haluaa saada käsiinsä mahdollisimman monta emulaattoria.

Hyvät puolet: Käyttää vähän järjestelmäresursseja.
Huonot puolet: Epätasainen yhteensopivuus, ei aktiivista kehitystä.

Emulaattorilinkki: NeonDS

9. DuoS

Alusta : Windows

Jälleen yksi hylätty projekti, DuoS, on Nintendo DS -emulaattori, joka sisältää sekä dynaamisen uudelleen kääntäjän ja GPU-laitteistokiihdytyksen että ohjelmisto renderöinti moottorin.

Emulaattori on saatavilla Windowsille, ja se perustuu pitkälti No$GBA:han ja erinomaiseen DeSuME-grafiikkasuoritin ytimeen, minkä ansiosta se emuloi menestyksekkäästi suurta osaa Nintendo DS:stä. Se on myös suhteellisen taitava ja nopea, mikä tekee siitä yhden aikansa parhaista Nintendo DS -emulaattoreista.

Professor Layton

DuoS oli erittäin lupaava emulaattori, mutta sen kehitys lopetettiin vain vuosi sen julkaisun jälkeen. Kehittäjä oli suunnitellut julkaisevansa jopa iDuos- eli DSi-emulaattorin sekä DS-emulaattoreita iPhonelle ja Windows RT:lle. Mikään näistä projekteista ei kuitenkaan nähnyt päivänvaloa. Siitä huolimatta DuoS kannattaa silti käydä katsomassa harrastajien keskuudessa, vaikka vain tapaustutkimuksena siitä, mitä olisi voinut olla.

Hyvät puolet: Suhteellisen nopea GPU-laitteiston kiihdytys.
Huonot puolet: Hylätty projekti, ei päivityksiä vuosiin.

Emulaattorilinkki: DuoS

10. Citra: Paras Nintendo 3DS-emulaattori

Alustat: Windows, Mac, Linux, Android

Luettelo parhaista Nintendo DS -emulaattoreista olisi epätäydellinen ilman ainakin yhden 3DS-emulaattorin mainitsemista. Luultavasti tunnetuin Nintendo 3DS -emulaattori Citra on ilmainen ja avoimen lähdekoodin ohjelmisto, jolla voi ajaa lähes kaikkia 3DS:n homebrew-pelejä ja monia kaupallisia 3DS-pelejä Windowsissa, Macissa, Linuxissa ja Androidissa.

super mario 64

Voit pelata kaikkia Pokémon-pelejä, mukaan lukien Pokémon X/Y, jotka toimivat HLE- ja LLE-äänen kanssa. Se tukee myös ohjaimia, jotka voit määrittää suoraan GUI:n kautta.

Yksi asia, joka Citrasta on hyvä huomata, on se, että se ei toimi hyvin vanhemman PC-laitteiston kanssa ja tarvitsee suhteellisen tehokkaat x64- tai ARM64-prosessorit toimiakseen kunnolla. Kuten useimmat emulaattorit, se on myös yhteensopimaton joidenkin sovellusten ja pelien kanssa, jotka eivät lataudu lainkaan ja näyttävät vain mustan ruudun.

Huomaa myös, että jotkin pelit, jotka toimivat täydellisesti, vaativat tiedostojen dumppausta varsinaisesta 3DS-konsolista. Citra tukee verkkoon kytkettyä paikallista Wi-Fi-yhteyttä, mutta se ei tue yhteyttä Nintendon palvelimiin.

Hyviä puolia: Avoin lähdekoodi, Yhteensopiva kaikkien Pokémon-pelien kanssa, Verkkotuki, Ohjaintuki, Moninpelituki, Yhteensopivuus uusimpien Nintendo 3DS -pelien kanssa.
Huonot puolet: Ei ole: Suhteellisen laitteistointensiivinen

Emulaattorilinkki: Citra

Parhaat Nintendo DS -emulaattorit nostalgian ruokkimiseen

Vaikka kaikilla nykyaikaisilla alustoilla on tarjolla runsaasti teräväpiirto pelejä, monet ihmiset ovat edelleen viehättyneitä yksinkertaisista, pikselimäisistä Nintendo DS -peleistä.

Yllä olevassa luettelossa olevat Nintendo DS -emulaattorit auttavat sinua elämään uudelleen ikonisen konsolin loisto aikoja, vaikka Nintendo Switch jatkaa myyntilukujen kasvattamista juuri nyt. Ota ne siis kokeiluun ja kerro meille, minkä Nintendo DS -emulaattorin lopulta valitsit ja miksi.

Jos valitset PC-version, mikään ei ole parempaa kuin pelata hyvää peliä ohjaimella (niinä hetkinä, kun hiiri ei korvaa kynää). Löydät tarvitsemasi yleis ohjainten kokoelmasta emme klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

Universaali ohjain

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.