Parhaat NES-emulaattorit
lukemisesta
Haluaisitko pelata lapsuutesi konsolia uudelleen, mutta sinulla ei ole sitä enää käden ulottuvilla? Ehkä kuulut niihin, jotka eivät tunteneet sitä, mutta haluaisit silti pelata sillä ja löytää sen, mitä 80-luvun lapset tiesivät? Olipa tapauksesi mikä tahansa, olet oikeassa paikassa!
Nykyään NES-konsoleita on saatavilla vain käytettynä ja yhä kalliimpaan hintaan. Ja peleistä emme edes puhu, kertoimet ovat valtavat nimikkeistä riippuen. Onneksi emulointi on olemassa!
Jotta voisit pelata 1. Zeldaa tai 1. Mario Brosia halvemmalla, esittelemme sinulle 11 parasta emulaattoria, jotka pystyimme testaamaan. Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, sinun tarvitsee vain valita sinulle sopiva, ladata rom ja mennä!
Aloitetaan ilman muuta!
11 parasta NES-emulaattoria
8-bittisen videopelisukupolven määrittelivät kaksi videopeliteollisuuden tukipilaria. Samaan aikaan kun Sega edisti Master System III -järjestelmäänsä, Nintendo julkaisi Nintendo Entertainment System -järjestelmänsä (yleisesti tunnettu nimellä NES) vuoden 1983 videopelien romahduksen jälkeen.
Lisäksi Nintendo nosti pelikehityksen rimaa ottamalla käyttöön pelinkehitysoikeuksien lisensoinnin kolmansille osapuolille. Tästä käytännöstä on tullut nykyään normaali käytäntö, mutta juuri Nintendo aloitti sen 1980-luvulla.
Masayuki Uemura, japanilainen videopelisuunnittelija ja Nintendo-legenda, yhdisti halpuuden ja edullisuuden filosofian perinteiseen kasettipohjaiseen konsoliin 16-bittisen tietokonepohjaisen konsolin sijaan. Tämä auttoi niitä saavuttamaan suosiota.
Haluamme huomauttaa, että suurin osa tässä luettelossa olevista emulaattoreista on saatavilla vain englanniksi. Itse asiassa juuri englanninkieliseltä puolelta olemme löytäneet luotettavimmat ohjelmistot. Teimme parhaamme löytääksemme ranskankielisiä versioita, mutta kaikkien kohdalla se ei ollut mahdollista.
Älä huoli, se ei ole monimutkainen, vaikka et osaisikaan Shakespearen kieltä, se on silti hyvin yksinkertainen, ja sinun pitäisi pystyä löytämään perille ilman huolia.
Pidemmittä puheitta, tässä ovat parhaat NES-emulaattorit, joita voit käyttää tietokoneellasi!
1. Mesen
Tietokoneiden tarkimman NES-emulaattorin on oltava huippuluokkaa. Se tukee lähes kaikkia lisensoituja pelejä, jotka on koskaan julkaistu NES:lle.
Heti kun käynnistät emulaattorin, näytölle avautuu konfigurointiohjattu toiminto. Ohjattu toiminto sisältää vaihtoehtoja siitä, minne profiilitiedot tallennetaan, ja syötteiden kartoituksesta. Input mapping käsittää valinnan eri gamepadien ja näppäimistön näppäinten välillä. Voit määrittää syötteen myös myöhemmin.
Joka tapauksessa, jos sinulla on kiire etkä ehdi pysäyttää peliä, älä huoli. Välttämätön ominaisuus, jota kaikki pelit toivovat, on pelitilan automaattinen tallennus, kun sammutat emulaattorin yhtäkkiä. Älä koskaan menetä tallennustilaa, kun sinulla on kiire.
Mitä tulee ominaisuuksiin, jotka erottuvat edukseen, tarjolla on äänen ekvalisaattorin kojelauta, huijareiden etsijä, laaja valikoima videosuodattimia ja overlock-järjestelmä, joka vähentää pelien hidastumista.
Sitten on ääni- ja videotallennin, jolla voi tallentaa pelattavaa. Lopuksi on vielä mediasoitin, jolla voi toistaa itse emulaattorissa tallennettuja videoita. Moninpelejä varten Mesenissä on Netplay, jolla voi pelata verkkopelejä muiden pelaajien kanssa.
Emulaattorin linkki: Meseen
2. VirtualNES
Suhteellisen uusi lapsi korttelissa, suoraan Japanista. Kehittäjät ovat julkaisseet englanninkielisen version fanien useiden pyyntöjen jälkeen.
Alkuperäisen japanilaisen NES-emulaattorin PC:lle löydät vähemmällä vaivalla. Sen lisäksi näemme TV Frame -vaihtoehdon, joka näyttää television reunat ruudulla, mikä lisää nostalgista ja retrohenkistä tunnelmaa kokemuksen osuuteen. Toiseksi on olemassa Netplay moninpelejä varten.
Jos olet hauskanpitotuulella, huijauksille on omistettu kokonainen asetuspaneeli. Paneeli sisältää Game Genie -kasetin sekä huijauskoodien etsimisen.
Kaikkiaan neljä ohjainta voidaan liittää, ja kullekin ohjaimelle voidaan asettaa eri FPS-rajat. Lisäksi jokaiselle emulaattorin ominaisuudelle ja toiminnolle on käytännössä pikanäppäin.
Emulaattorin käyttämiseen käyttäjät tarvitsevat DirectX:n uusimman version sekä vaatimattoman tietokoneen, jossa on suhteellisen alhainen kokoonpano.
Emulaattorin linkki: VirtualNES
3. Nestopia
Melko tarkka ja kuuluisa NES/Famicom-emulaattori PC:lle on erittäin tarkka NES-emulaatiossa.
Mainitsimme Nestopian myös parhaiden PC:n SNES-emulaattoreiden luettelossamme. Kun aloitamme ominaisuuksista, on olemassa tavallinen Netplay-tuki online-moninpelejä varten.
Sitten meillä on yksityiskohtainen huijausluettelo käytön helpottamiseksi yhdistettynä automaattiseen tallennusominaisuuteen, joka tallentaa tilan automaattisesti, jotta voit tallentaa pelin edistymisen.
Lisäksi pelaajat voivat äänittää pelin musiikkia kuuluisassa NES-emulaattorissa olevalla äänitallentimella. Kaiken tämän jälkeen, jos kyllästyt pelaamisen aikana, emulaattorissa on mediasoitin, jolla voi toistaa .avi-tiedostoja.
Alkuperäinen kehittäjä lopetti kehityksen vuonna 2008. Sitä jatkoi toinen kehittäjä nimellä "Nestopia Undead Edition". Vanhoista versioista poiketen Nestopia on nyt NES-emulaattori myös Macille sekä tietenkin FreeBSD:lle, Linuxille ja Windowsille.
Vaihtoehtoisesti Nestopia on saatavilla myös RetroArchilla Libretro core -nimellä.
Emulaattorin linkki: Nestopia
4. RetroArch
RetroArch on emulaattori, jota olemme kehuneet aiemmin. Se on mainittu useissa listoissamme, jotka koskevat monenlaisia konsoleita, myös PlayStation-konsoleita.
Tässä monipuolisessa emulaattorissa on kaikki, mitä haluat, jotta sitä voidaan pitää yhtenä parhaista NES-emulaattoreista. Netplay tukee verkkomoninpeliä, joten kaupasta löytyy jotakin kaikille, myös videopelien striimaajille. RetroArch tarjoaa erityisen tuen emulaattoripelien suoratoistolle suoraan YouTubeen tai Twitchiin.
Kun puhumme vakio-ominaisuuksista, löydämme lukuisia asetuksia, kuten pelin viiveen, videokalibroinnin ja paljon muuta emulointikokemuksen mukauttamiseksi. Lisäksi itse emulaattorissa on tuki multimediatoistolle.
Ennen kuin unohdamme, RetroArch on cross-platform-tuki, mikä tarkoittaa, että voit käyttää tätä NES-emulaattoria myös Mac- ja Linux-tietokoneissa.
Saattaa olla tilanteita, jolloin et halua asentaa RetroArchia. Tällaisiin tilanteisiin voit käyttää heidän verkossa olevaa NES-emulaattoriaan nimeltä Libretro.
Emulaattorin linkki: RetroArch
5. Jnes
Toisin kuin mitä olemme siitä lukeneet, Jnes on ottanut suuren askeleen eteenpäin PC:n NES-emulaattorina. Käyttöliittymä on kohtuullisen moderni, ja sitä tukevat yksinkertaisemmat asetus- ja toimintopaneelit. Mukana on kaksi aluetta, NTSC ja PAL.
Audio-osastolla on yleinen mikseri ja grafiikka, jolla voi leikkiä äänen kanssa. Videoasetusten ohella on natiiviresoluutiovaihtoehto, joka tukee tietokoneen näytön resoluutiota.
Toisin kuin tärkeimmät emulaattorit, Jnes tarjoaa moninpeliin Kailleraa alan standardin Netplayn sijaan.
Emulaattorin linkki: Jnes
Jos haluat myös pelata PlayStation-pelejä uudestaan, enemmän tai vähemmän retrohenkisesti (PS1:stä PS4:ään ja PSP:hen), sinua saattaa kiinnostaa blogikirjoituksemme parhaista PlayStation-emulaattoreista!
6. Bizhawk
Vaatimattoman näköinen emulaattori, jossa on hyödyllisiä työkaluja, kuten työkaluavusteinen Speedruns (TAS) pelaajille, jotka haluavat pelata pelin loppuun lyhyessä ajassa. TAS-työkalu tarjoaa tehokkaan hidastuksen ja näppäinkartoituksen yhdistelmän.
Speed-run-työkalun lisäksi pelissä on edistynyt makroskriptityökalu konsolilla, jolla voi automatisoida ja aikatauluttaa tiettyjä tapahtumia pelissä.
Emulaattorilinkki: BizHawk
7. FCEUX
Nintendon kotitietokoneelle tuleva emulaattori on ohjelmisto, joka on saanut vaikutteita FCE:n eri haaroista, kuten FCE Ultra, FCEU rerecording, FCEUXD, FCEUXDSP ja FCEU-mm.
Kaikki verkkopeleistä kiinnostuneet pelaajat voivat käyttää vanhan koulukunnan menetelmää liittyä aulaan IP-osoitteen, porttinumeron, salasanan jne. avulla.
Työkaluista mainittakoon TAS, joka on samanlainen kuin Bizhawk-pelien speedrunning-työkalu. Sitten on automaattinen ampumistoiminto pelejä varten, jotka vaativat tarkkuutta osoittimella.
Palatakseni takaisin vakiotoimintoihin, meillä on huijarit ja elokuvasoittimet (avi- ja movi-muodoissa),
Emulaattorilinkki : FCEUX
8. Nintendulator
NES-koodin testaajana alkaneesta versiosta on tullut melko tarkka emulaattori NES:lle Windowsissa.
Normaalien ääni- ja videoasetusten lisäksi on mahdollisuus tallentaa suoraan pelattavuus .avi-muodossa. Tämän jälkeen emulaattoriin voi liittää enintään kaksi ohjainta, ja lisävarusteena on myös laajennusportti muita laitteita varten.
Pelaajat, jotka haluavat käyttää huijauksia, arvostavat Game Genie -kasettien tukea. Lisäksi pelaajat voivat manuaalisesti hidastaa peliä PPU-asetuksista.
Se tukee seuraavia NES ROM -formaatteja: .NES, UNIF, FDS (fwNES-formaatti) ja NSF.
Emulaattorilinkki: Nintendulator
9. higan
higan on erittäin arvostettu Nintendo Entertainment System -emulaattori ja yksi parhaista. Monipuolisuutensa ansiosta se toimii myös PC:n SNES-emulaattorina.
Kannettavassa NES-emulaattorissa Windows 10:lle ja muille versioille on nopea temppu ladata ja käynnistää pelien pelaamiseen.
Higanin käynnistämisen jälkeen tarvitaan vain 10 sekunnin konfigurointi, jotta voidaan luoda järjestelmä, joka toimii profiilina NES-emulaatiolle, sillä se voi emuloida myös muita konsoleita.
Normaalien ääni- ja videoajuriasetusten lisäksi tarjolla on geneerinen näppäinkartoitus ja kuvasuhteen korjaus.
Emulaattorin linkki: higan
10. Nemulator
Yksinkertaisin, pelkistetty Famicom-emulaattori, jonka avulla voit pelata NES-pelejä PC:llä odottamatta ketään. Ei ole asetusvalikkoa tai kojelautaa.
Voit tutustua eri sisäänrakennettujen asetusten pikanäppäimiin. Jos haluat ladata ROM-muistin, sinun on sijoitettava ROM-tiedostot osoitettuun ROMS-kansioon, jonka osoite näkyy näytöllä.
Emulaattorin käyttäminen edellyttää vähintään Windows 7:ää, jossa on DirectX 10 ja x86 Visual C++ 2015 Redistributable Package asennettuna Microsoftin viralliselta verkkosivustolta.
Emulaattorin linkki: Nemulator
11. Dolphin
Viimeinen parhaiden NES-emulaattoreiden luettelossa on Dolphin-emulaattori. Se suunniteltiin aiemmin Wii- ja GameCube-pelejä varten, mutta se on alkanut tukea NES-emulointia viimeisimmissä versioissa.
Dolphin on cross-platform-emulaattori, mikä tarkoittaa, että sitä käytetään NES-emulaattorina Mac-tietokoneille. Ominaisuudet ovat melko tavanomaisia verrattuna emulaattoreihin kuten RetroArch, Higan.
GameCube-kokemuksen tukemana Dolphin-emulaattori on onnistunut tarjoamaan laajemman yhteensopivuuden useimmille NES-pelien nimikkeille, jotka voi tarkistaa täältä.
Ensimmäinen asennus voi olla pelottava. Siksi voit tutustua esimerkiksi tämän kaltaisiin asennusoppaisiin.
Emulaattorin linkki: Dolphin
Ovatko NES-emulaattorit laillisia?
Emulaattorit ovat laillisia, mutta NES-romit eivät, koska ne rikkovat tekijänoikeuslakeja. Minkä tahansa NES Rom -romin lataaminen ja käyttäminen ilman tekijän lupaa tai asianmukaista lisenssiä on täysin laitonta.
Joten emme voi jakaa niitä kanssasi täällä. Mutta muutamalla klikkauksella Googlessa sinun ei pitäisi olla vaikeuksia löytää niitä. Jos sinulla on vielä vanha NES ullakolla valmiina pölyttymään ja olet valmis sijoittamaan muutaman taalan, voit myös investoida NES-pelikasettien kopioihin.
Tämä on mielenkiintoinen vaihtoehto, koska ne ovat edullisia verrattuna joidenkin pelien alkuperäisiin, joiden hinnat ovat käytettyjen pelien markkinoilla hirvittäviä. Jos taas haluat pysyä PC-emulaatioissa, tarvitset yksinkertaisesti ohjaimen!
Jos sinulla ei ole sellaista käsilläsi, yleisohjainten kokoelmamme saattaa kiinnostaa sinua. Löydät super nes-ohjaimet, adapterit NES-ohjaimille (jos sinulla on vielä niitä), xbox-, PlayStation- tai PC-ohjaimet. Klikkaa alla olevaa kuvaa siirtyäksesi suoraan sinne !