Twitch Vs Facebook Gaming: Twitch: Paras?

Twitch Vs Facebook Gaming: Twitch: Paras?

lukemisesta

Twitch, maailman suurin suoratoistoalusta, hallitsee edelleen videopelien suoratoistoalaa. Se on ollut alan tukipilari jo vuosia, mutta ei ole kauaakaan siitä, kun YouTube ja Facebook liittyivät joukkoon.

Viime vuonna Facebook osti Mixerin, joten nyt kyseessä on Twitch vs. Facebook -ottelu, kunnes YouTube ottaa suuremman osuuden. Tänään sukellamme syvälle Twitchiin ja Facebook Gamingiin.

Jos siis olet kiinnostunut pelaamisesta ja suoratoistosta, haluat mitä todennäköisimmin vilkaista näitä arvokkaita tietoja nähdäksenne, odottavatko suoratoistomatkallasi mahdollisuuksia. Sukelletaan nyt heti mukaan!

neon gaming

Kumpi on parempi alusta: Twitch vai Facebook Gaming?

Vaikka Facebook Gaming maksaa paremmin, sillä on parempi mobiilisovellus ja sitä on helpompi kehittää uusille striimaajille, Twitchillä on paljon suurempi yleisö ja paljon enemmän käyttäjiä kuin millään muulla suoratoistoalustalla.

Tästä syystä kasvu- ja menestymismahdollisuutesi Twitchissä ovat paljon suuremmat kuin Facebook Gamingissä, minkä vuoksi Twitch on mielestämme paras alusta.

Kun taistelu suoratoiston ylivallasta jatkuu, voi olla vain yksi voittaja. Vuosien ajan Twitch on hallinnut videopelien suoratoistoa. Mutta onko suoratoisto Facebookissa yhtään hyvä? Ovatko he ottaneet opikseen, kun he ovat vuosien ajan seuranneet Twitchin kehittävän suoratoistoalustaansa?

twitch vs facebook gaming

Näyttää siltä, että Facebook ei ole vain oppinut jotain Twitchiltä, vaan se on myös valmis haastamaan sen tavalla, josta Twitch ei luultavasti pidä.

Alla on lueteltu kunkin alustan ominaisuudet, jotka tekevät siitä vahvan. Jotkin näistä ominaisuuksista ovat läsnä molemmissa alustoissa. Toiset taas eivät. Katsotaanpa ja arvioidaan käytettävissä olevia vaihtoehtoja. Kun tarkastellaan olennaisia asioita, päätös on vaikeampi kuin luulisi.

Twitch- ja Facebook-Gaming esiintyvät ominaisuudet

Yhteiset ominaisuudet:

 • Oma mobiilisovellus
 • Integroitu analytiikka
 • Useita rahavirtauksia
 • Creator Bootcamp/Kurssit/Videot, joilla opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää suoratoistosta.

Näiden kahden alustan välillä on useita yhtäläisyyksiä. Ominaisuudet voivat olla samankaltaisia, mutta ne eivät suinkaan ole samanlaisia. Katso esimerkiksi, mitä sanottavaa meillä on sovelluksista.

arcade room neon

Oma mobiilisovellus

Sekä Twitchillä että Facebook Gamingilla on mobiilisovellus, jonka avulla voit muodostaa yhteyden niiden alustoihin älypuhelimellasi. Ja vaikka molemmilla näillä suoratoistoalustoilla on oma sovellus, ero Twitchin ja Facebookin välillä on melko merkittävä. Seuraavassa tarkastellaan sovellusten eroja ja yhtäläisyyksiä.

Twitch-sovellus

Kun käynnistät Twitch-sovelluksen ensimmäisen kerran, näet näytöllä ankean valkoisen taustan, liukusäätimiä ja klassisia osioita. Ei mitään erikoista niinkin hienolle pelialustalle kuin Twitch. Pieni pettymys!

Kun Twitch-sovellus avataan ensimmäistä kertaa, ulkonäkö on yksinkertainen ja älypuhelimessani näkyy neljä pääosiota:

 • Yläpalkissa näkyy profiilikuvamme, ja joitakin lisäpainikkeita, kuten "cast to TV" -painike (jotta voisimme Chrome Castin ansiosta katsoa streameja televisiossa), ilmoituskansio, kommenttiosio sovelluksen yksityisviestejä varten ja hakusuurennuslasisymboli.
 • Seurattavien luokkien liukusäädin on selvästi näkyvissä ylävalikkopalkin alla. Se on sovelluksen etusivun lippulaivaelementti, joka kertoo meille, mihin ensimmäinen huomiomme kohdistuu.
 • Seuraavissa kategorioissa liukusäädin on vieritettävä osio, joka näyttää minulle joitakin suositeltuja kanavielämiä.
 • Lopuksi näytöni alareunassa on toisenlainen valikkopalkki. Siinä näkyy: sydämenmuotoinen "seuraa"-symboli, löytökompassisymboli, navigointisymboli ja e-urheilukupin symboli.
  Twitch mobiilisovellus

  Ja siinä kaikki. Tämä on sovelluksen päänäyttö. Jos menemme hieman syvemmälle sovelluksen toimintoihin, näemme, että on mahdollista siirtyä stream manageriin, tiliasetuksiin ja muihin varsin hyödyllisiin paikkoihin.

  Kun napsautat profiilikuvaani, avautuu toinen sivu, ja sieltä löydät hyödyllisimmät tiedot striimaajana (kun et tietenkään katsele streamia). Täältä pääset stream manageriin, kuten edellä mainittiin, ja sieltä voit siirtyä suoraan lähetykseen suoraan puhelimestasi.

  En ole vielä juurikaan pelannut suoratoisto-ominaisuudella, mutta se näyttää yksinkertaisesti mahdollistavan suoran videon ja äänen suoratoiston puhelimen sisäänrakennetun mikrofonin ja kameran avulla.

  En usko, että puhelimella tai sovelluksella on kykyä a) suoratoistaa suoraa peliä älypuhelimeeni, samalla kun b) nauhoitan itseäni kameralla ja mikrofonilla ja, kuten mainittiin c) lähetän sitten pelimixin puhelimeen, suoraa videota ja ääntä. Luulen, että puhelimeni sulaisi ennen kuin se pystyisi käsittelemään tällaista kuormitusta.

  mario kattokruunu

  Tässä mielessä Twitch-sovelluksen käyttäminen suorana lähetyksenä älypuhelimesta muistuttaa Tik Tokia tai muita "selfie"-videosovelluksia. Ainoa ero on, että siinä käytetään Twitchiä, joka on yleensä varattu videopeleille.

  Sovelluksen suoratoistoprosessissa on mahdollista valita useita eri kategorioita, joten sovellusta ei välttämättä tarvitse käyttää yksinomaan videopelilähetysten tekijöinä. Esimerkiksi muusikoille on oma kategoria. Voit siis järjestää suoratoistokonsertteja alkuperäisestä musiikistasi, jos siltä tuntuu.

  Ja siinä kaikki, mitä Twitch-sovelluksesta on tiedettävä. Vaikka ensimmäisellä kerralla, kun koko tiimi pääsi testaamaan sitä, meiltä kaikilta kesti hetken selvittää, mistä pääsee suoratoistoon tai live-manageriin, se on melko suoraviivaista.

  Omassa tapauksessani ajattelin, että jos klikkaisin symboliani, pääsisin asetuksiin ja sen kaltaisiin asioihin, ja niin kävi. En myöskään uskonut, että se, mikä voisi olla sovelluksen tärkeä ominaisuus, joka voisi kilpailla Tik Tokin ja vastaavien kanssa, olisi heitetty valikkoon, jossa asetukset ovat; se on mielestäni hieman pielessä.

  Kaiken kaikkiaan sovellus on perusluonteinen ja hyödyllinen vain pelaajille striimien katseluun. Sillä on käyttötarkoituksensa striimaajille, mutta en näe sen olevan yhtä hyödyllinen kuin se olisi muusikoille tai jopa täysin eri alojen ihmisille, jotka yrittävät murtautua suoratoistomaailmaan.

  twitch android

  Facebookin pelisovellus

  Meidän on annettava kunniaa, jos kunnia kuuluu! Ja vaikka rakastammekin Twitch-alustaa, Facebook Gamingillä on paljon parempi sovellus! Se on yö ja päivä! Seuraavassa näet, mitä näet ensimmäisellä latauksella:

  • Kun käynnistät sovelluksen ensimmäisen kerran, se näkyy pimeässä tilassa. Tämä on paljon parempi ensivaikutelma kuin mitä saat Twitch-sovelluksesta, joka, kuten edellä mainittiin, oli melkoinen pettymys.
  • Meillä on jälleen yläpalkin valikko, joka on pienempi kuin Twitch-sovelluksessa. Siinä näkyy Facebook Gaming -otsikko, hakusuurennuskuvake, ilmoituskello ja Facebook-tilin profiilini.
  • Tämän valikon alapuolella on toinen valikko, jossa on pillerin muotoisia painikkeita. Tässä ensimmäinen kirkkaan sinisellä erottuva painike on painike suoran lähetyksen aloittamiseen. Toisin kuin Twitch-sovellus, Facebook-sovellus rohkaisee suoratoistoon lähtemiseen heti päänäytöllä. Näen heti, että tämä sovellus on menestyneempi tämän sijainnin ansiosta.

   Saman pillerivalikon alla on sitten leikkeet-painike, seurantapainike, pelinseurantapainike ja ryhmäpainike.

   • Pilleri-valikon alta löydän viestin äskettäin liittymisestä Facebookiin, jossa minua kiitetään jne.
   • Facebook-viestin alla seuraa valaistu liukupalkki, ja tässä on useita kuvia seuraamistani striimaajista, sitten myös peleistä, joita seuraan. Mutta se, mikä erottaa tämän sovelluksen Twitchistä, on se, mikä on seurantapalkkini alapuolella.
   • Koska Facebook Gaming -sovellus on tarkoitettu pelaajille, seuraavassa osiossa on vieritys peleistä, joita voit pelata heti puhelimellasi. Mutta, on helppoa suoratoistaa mitä tahansa peliä, joka on puhelimessani. Itse asiassa voin helposti pelata mitä tahansa peliä puhelimessani ja suoratoistaa sen Facebookiin Facebook Gaming -sovelluksen avulla.

    Olen leikkinyt Twitch-sovelluksella, mutta se näyttää vain antavan mahdollisuuden nauhoittaa ja lähettää lähetyksiä kuin selfietä. Facebook Gaming -sovelluksen avulla striimaajat voivat tehdä sitä, mitä he osaavat parhaiten, suoraan puhelimestaan. Tosin siellä ei ole suoraa webbikamerakaappausta, vain peliä. Mutta se on paljon parempi kuin se, ettei peliä voi striimata lainkaan, eikö niin?

    • Lopuksi näytön alareunassa on viimeinen valikko, joka sisältää "koti"-painikkeen, "gamepad"-painikkeen, jolla voit nopeasti käynnistää pelit suoraan puhelimellasi, "jäätelö"-painikkeen, jolla voit nopeasti käynnistää stream-selailutoiminnon, ja lopuksi "kommentti"-kuvakkeen, jolla pääset nopeasti viestinvälitykseen.

    Facebook-sovellus on enemmänkin pelaajille ja striimaajille tarkoitettu sovellus, kun taas Twitch-sovellus on enemmänkin katsojille tarkoitettu sovellus.

    Integroidut analyysityökalut

    Molemmilla alustoilla on sisäänrakennetut analytiikkatyökalut, joiden avulla näet, mitä katsojillesi tapahtuu kulissien takana.

    Olen melko uusi näiden alustojen analytiikkaosuudessa, mutta voin kertoa tämän: Kun perustin kanavani molemmille alustoille, Facebook Gamingin analytiikka oli mielestäni paljon perusteellisempaa kuin Twitchin.

    logo twitch

    Esimerkiksi kun lataus aloitetaan, voin säätää aikaa Twitchin tietosivulla vain 30 päivän välein. Facebook Gaming -analyysisivulla voin kuitenkin valita eilisen, viimeiset seitsemän päivää tai edelliset 28 päivää.

    Erilaiset rahaksi muutetut streamit

    Okei, molemmat alustat ovat aika hyviä tässä. Tosin Facebookin yleisön luonteen vuoksi monet ovat huomanneet, että Facebook Gamingissä on paljon helpompi rakentaa yleisöä kuin Twitchissä. Ja se, että Facebook maksaa yleensä paremmin, on toinen huomioon otettava tekijä.

    Opetuskurssit

    Molemmat alustat ovat hyviä tarjoamaan opetusta. En voi sanoa, että toinen olisi parempi kuin toinen.

    Jouduin konsultoimaan molempia, kun tarvitsin apua joidenkin asioiden kanssa, kun selvitin, miten striimata kummallakin alustalla. Molemmat olivat yhtä avuliaita, joten sanoisin, että kumpikin alusta on tässä suhteessa oikealla tiellä.

    Twitch-alustan ominaisuudet

    • Se hallitsee alaa massiivisella markkinaosuuden hallinnalla.
    • Rakennettu pelaajien ympärille, pelaajia varten.
    • Vahva fanikunta uskollisia striimaajia ja katsojia.
    • Integroitu sivu, jonka avulla streamaus-/tallennustyökalut/ohjelmistot ovat helposti käytettävissä.
    • Laajennukset saatavilla alustalta.
    • Pelin sisäistä ryöstösaalista valituissa peleissä.
    • Pay-it-forward-kulttuuri kannustaa lahjoittamaan rahaa striimaajille.

    Kuten näet, tällä alustalla on runsaasti vaikuttavia ominaisuuksia. Sillä on sisäänrakennettuja työkaluja, pelien sisäisiä bonuksia, jotka houkuttelevat katsojia, antamisen kulttuuri ja tietysti suurin markkinaosuus peliyhteisössä, ilman muuta.

    Vilkaise vain alla olevaa kaaviota, jossa seurataan Facebookin ominaisuuksia, ja näet, miten Twitch hallitsee alaa.

    Facebookin pelialustan ominaisuudet

    • Useita teemoja, sisäänrakennettu valmiiksi nauhoitettu videoalusta, joka muistuttaa YouTubea.
    • Massiivinen tavoittavuus 1 miljardiin Facebook-jäseneen maailmanlaajuisesti.
    • Sosiaaliset postaukset Facebookissa suoraan luojan studiosivulla, jolloin kanavan mainostaminen on helppoa (sosiaalinen markkinointi alustalla).
    • Facebook omistaa Instagramin, mikä kaksinkertaistaa sosiaalisen markkinoinnin mahdollisuudet.
    • Sivulla tapahtuva mainonta (Facebook-mainokset) integroitu alustaan.
    • Integroitu äänikokoelma äänen lisäämiseksi Facebookiin tai Instagramiin.
    • Mixer ostettiin hiljattain, mikä on merkittävä markkinaosuus.
     facebook gaming wallpaper

     Jälleen kerran voimme nähdä, että Twitch ei ole ainoa, joka tarjoaa ainutlaatuisia ominaisuuksia. On useita ominaisuuksia, jotka ovat yhteisiä molemmille alustoille. Ja toisella on useita ominaisuuksia, joita toisella ei ole.

     Sukelletaanpa hieman syvemmälle näihin ominaisuuksiin ja mennään asiaan perille, jooko?

     Kumpi saa suuremman markkinaosuuden? Twitch vai Facebook?

     Vuonna 2020 (Stream Hatchetin tietojen mukaan) Twitch oli selvästi markkinoita hallitseva suoratoistoalusta! Näyttää siltä, että näin on edelleen.

     Kumpi maksaa paremmin Twitchin vai Facebookin välillä?

     Facebook Gaming maksaa tällä hetkellä enemmän kuin Twitch, koska 100 prosenttia tilauksista saaduista rahoista menee striimaajalle. Facebook Gaming ei tällä hetkellä ota osuutta näistä rahoista.

     Twitchin vaatimukset affiliate- ja partneritasolle.

     Maksun saaminen striimauksestasi on hieno tunne, varsinkin jos rakastat sitä, mitä teet. Mutta ennen kuin saat maksun, sinun on kelpuutettava rahan ansaitseminen.

     Seuraavassa taulukossa esitetään Twitchin affiliate- ja partneritasoille pääsyn vaatimukset. Muista, että näiden vaatimusten täyttäminen ei takaa hyväksyntää.

     setup gaming
     Vaatimusten yksityiskohdatAffiliate-tasoKumppanitaso
     Suoratoistoaika viimeisten 30 päivän aikana 8 tuntia25 tuntia
     Ainutlaatuisten suoratoistopäivien määrä viimeisten 30 päivän aikana 7 päivää12 päivää
     Keskimääräinen katsojamäärä striimiä kohden3 katsojaa75 katsojaa ja enemmän
     Tavoitettujen tilaajien määrä 50 tilaajaa tai enemmänn/a

     Twitchin tytäryhtiöiden ja yhteistyökumppaneiden ansaintamäärät

     Twitchin kumppanit ja yhteistyökumppanit voivat ansaita rahaa seuraavilla tavoilla ja seuraavilla maksumäärillä:

     Lahjoitukset - 100 % lahjoituksista, joita EI ole tehty suoraan Twitchille (kolmansien osapuolten, kuten Streamlabsin, kautta), menee striimaajalle.

     Bitit - Streamaajille maksetaan 0,01 dollaria per bitti.

     Tilaukset - 50 % tilausmaksusta menee kumppaneille. Jotkut erikoistarjoukset voivat nousta jopa 70 %:iin Twitchin huippukumppaneille, mutta nämä ovat erikoistarjouksia, joten älä luota siihen.

     Mainokset - Tämä vaihtelee katsojittain, mutta yleensä striimaaja saa noin 250 dollaria 100 tilauksesta kuukaudessa.

     Facebook-luojille asetettavat rahansiirtovaatimukset

     Rahaksi muuttaminenVaatimukset
     Pub Streamissa10 000 seuraajaa vähintään 30 000 x 1 min. Vähintään videokatselujen määrä (vähintään 3 minuutin videot) viimeisten 60 päivän aikana.
     Fanien tilauksetVähintään 10 000 seuraajaa, 50 000 postauksen sitoutumista viimeisten 60 päivän aikana TAI 180 000 min videokatselua viimeisten 60 päivän aikana.
     TähdetSinun on kuuluttava Level Up -ohjelmaan: Luo (tai muunna sivu) pelivideon luomissivu. Hanki vähintään 100 seuraajaa. Suorita 14 päivän kuluessa streamia vähintään 2 päivän ajan. Suorita 14 päivän kuluessa yhteensä vähintään 4 tuntia.
     yhteistyötä tuotemerkkien kanssa 1000 seuraajaa vähintään15 000 postauksen sitoutumista viimeisten 60 päivän aikana TAI 180 000 min videokatselua viimeisten 60 päivän aikana TAI 30 000 x 1 min, Videokatselujen vähimmäismäärä (vähintään 3 minuutin videot) viimeisten 60 päivän aikana.

     Facebook-tekijöiden maksumäärät

     • Stream-mainonta - maksu perustuu CPC:hen (kustannus per klikkaus) ja mainosnäyttökertoihin. Maksukaava on: (näyttökerrat x CPC)/1,000 = maksu $.
     • Fanitilaukset: Facebook ei peri provisiota tilaajien maksamasta 4,99 USD:n suuruisesta maksusta elokuuhun 2021 asti. Jos tilaaja kuitenkin maksaa mobiililaitteella (Apple iOS tai Google Android), maksu on vain 70 %, koska mobiilipalveluntarjoajat ottavat 30 %:n osuuden.
     • Tähdet - Yksi tähti - 0,01 USD.
     • Yhteistyö tuotemerkkien kanssa - maksu vaihtelee.
      stream-asetukset

      Miksi Facebook Gaming on parempi kuin Twitch?

      Facebook Gaming on parempi kuin Twitch mobiilisovelluksen osalta, se on helpompi ymmärtää uusille striimaajille ja Facebook maksaa enemmän rahan käytöstä kuin Twitch.

      On muutamia syitä, miksi Facebook Gaming on parempi kuin Twitch. Vaikka Twitch on ollut olemassa ja hallitsee edelleen pelien suoratoistoa, Facebook on Mixerin äskettäisen oston myötä asettunut asemaan, jossa se ei ainoastaan kilpaile Twitchin pelialustan kanssa vaan ylittää sen. Katsotaanpa, miten he aikovat tehdä sen.

      • Parempi sovellus - Facebookin pelisovellus tarjoaa avaamisestaan lähtien ja tähän päivään asti enemmän ominaisuuksia ja on helpommin navigoitavissa kuin Twitch-sovellus.
      • Helpompi kasvu uusille striimaajille - Yhteys maailman suurimpaan sosiaalisen median alustaan on valtava apu, kun on kyse uuden striimin kehittämisestä.
      • Palkitsevampi rahanjako - Olen lukenut kerta toisensa jälkeen, että striimaajat pitävät Facebookia palkitsevampana keskivertostriimaajalle. Twitch on palkitsevampi vain, jos sinulla on paljon faneja. Jos siis olet uusi striimauksen harrastaja ja haluat ansaita rahaa, sinun kannattaa aloittaa Facebook-pelaamisesta.

       Mixerin ovet suljettiin lopullisesti 22. heinäkuuta 2020. Sivustolla näkyy surullinen yksittäinen sivu, joka viittaa Facebookin pelialustaan. Striimaajat ja katsojat on assimiloitu.

       Näin Facebook Gaming on yksi suurimmista suoratoistoalustoista, jonka takana on maailman suurin sosiaalisen median alusta. Ja Twitchin omistaa Amazon, maailman suurin verkkokauppa. Mutta Amazon ei vain omista Twitchiä. Se omistaa myös palvelupalvelut, Alexan ja paljon muuta. Kyseessä on varmasti raskaiden painojen taistelu.

       Ja vaikka pidänkin Twitchistä, näyttää siltä, että parempi alusta on Facebook Gaming, mutta toisaalta...

       Miksi Twitch on parempi kuin Facebook Gaming?

       Twitch on parempi kuin Facebook Gaming, koska sillä on suurempi suoratoistoyleisö, sillä on paremmat mukautukset ja lopuksi sillä on useita videopelikumppanuuksia. Vaikka Facebook Gamingin markkinoille tulo voi olla helpompaa, loppujen lopuksi Twitchillä on paljon enemmän kasvupotentiaalia kuin Facebook Gamingillä.

       Myönnettäköön, että Facebook Gamingillä on joitakin vahvoja perusteluja paremmuudelleen. Mutta Twitchillä on numerot. He pitävät suurinta osaa alasta tiukassa otteessaan. Twitch oli ensimmäinen merkittävä alusta pelaajille, jotka vielä vähän aikaa sitten suoratoistivat vain pelejä. Tämä yksinoikeus on ansainnut sille paikan pelikulttuurissa. Mutta käydäänpä läpi kaikki syyt, myös tämä.

       • Massiivinen suosion ylivoima - Twitch-alustalla ei tarvitse huolehtia katsojien puutteesta. Heitä on paljon. Alustalla on yli 70 % videopelien suoratoistomarkkinoista.
        streamer

        Twitch-alustan valtava suosio on tehnyt paljon muutakin kuin vain tarjonnut pelaajille loistavan paikan lähettää sisältöään.

        Se on luonut kokonaisen yhteisön. Ja tämä yhteisö on ammattimaisen esportsin selkäranka. Se on suuri ja kasvava yhteisö, jolla on lojaalisuuden tunne. Tästä johtuu lahjoitusjärjestelmä, joka on niin laajalti hyväksytty peliyhteisössä.

        • Mukauttaminen - Twitchin yhteistyön ansiosta OBS:n kaltaisten avoimen lähdekoodin ohjelmien kanssa on syntynyt lukuisia suoratoisto-ohjelmia ja lisäosia, ja Twitch jakaa niitä avoimesti alustallaan. Tämä tekee Twitchistä huomattavasti paremman räätälöinnin suhteen.

         Kaikkien saatavilla olevien lisäohjelmistojen avulla käytettävissä olevat mukauttamismahdollisuudet ovat poikkeukselliset Twitch-alustalla. Ja kun avoimen lähdekoodin maailmassa kukoistavat StreamlabsOBS:n ja kaikkien muiden yhteensopivien ohjelmistojen kaltaiset asiat, lisäkustomointi suoraan Twitch-alustalla tarjottavien lisäosien runsauden ansiosta on vaikea olla kruunaamatta Twitchiä tässä ja nyt.

         • Videopelikumppanuudet - Koska Twitch on hallinnut Twitchiä niin pitkään, monet pelinkehittäjät ovat tehneet kumppanuuksia tarjotakseen pelinsisäisiä palkintoja, kun katselee heidän videopeleihinsä liittyviä streameja alustalla. Tämä kannustin on massiivinen Twitchissä. Vaikka tällaisia palkkioita voi löytää muiltakin alustoilta, niitä ei ole missään muualla niin paljon kuin Twitchissä.

         Kun Facebook osti Mixerin, yhä useammat striimaajat ovat joutuneet turvautumaan kyseiseen alustaan. Twitchillä on kuitenkin edelleen uskollinen fanikunta striimaajia ja pelaajia, jotka eivät ole lähiaikoina menossa minnekään.

         Voiko Twitch striimata samanaikaisesti suoraa lähetystä Facebookissa (ja päinvastoin)?

         Tämä on hassu kysymys, sillä teknisesti ottaen ei, Twitch ei suoratoisteta Facebookiin, kuten voisi luulla. SINÄ voit kuitenkin suoratoistaa samanaikaisesti Twitchissä ja Facebook Gamingissä käyttämällä kolmannen osapuolen ohjelmaa. Ymmärrätkö nyt, miksi kysymys on hieman harhaanjohtava?

         Joka tapauksessa, jos haluat lähettää lähetyksiä useilla alustoilla samanaikaisesti, me gameur aesteticissä olemme kaikki Streamlabs OBS Prime -käyttäjiä. Päivittämällä Streamlabs Prime -palveluun voit lähettää suoratoistojasi eri sivustoilla, kuten Twitchissä, Facebook Gamingissä, YouTube Gamingissä jne. Lisäksi, jos käytät koodiani täällä, saat pienen alennuksen.

         gaming symbol

         Monistreamingissa on kuitenkin hyvät ja huonot puolensa. Ensinnäkin sinun on otettava huomioon rahaksi muuttaminen. Useimmilla alustoilla on tiukat säännöt siitä, missä voit lähettää striimiäsi, kun rahaa on mukana.

         Esimerkiksi Twitchissä yhteistyökumppani ei voi lähettää striimiään millään muulla kanavalla vähintään 24 tuntiin Twitchissä tehdyn lähetyksen jälkeen. Jos rikot tätä sääntöä, he eivät ainoastaan tiedä siitä, vaan todennäköisesti myös kieltävät sinut siitä. Se ei ole hyvä alku streamausurallesi.

         Onko Facebook-pelaaminen todella kiinnostavaa?

         Facebook Gaming on hyvä, koska siinä on helppokäyttöinen käyttöliittymä ja se on jo yhteydessä maailman suurimpaan sosiaalisen median alustaan. Se tarjoaa myös merkittäviä etuja muihin suoratoistoalustoihin verrattuna.

         Ongelma yrittäessä sanoa, onko Facebook Gaming hyvä vai ei, on se, että vastaus on subjektiivinen. Jotkut ihmiset pitävät Facebook Gamingistä enemmän kuin Twitchistä tai YouTubesta. Ja ilman vertailua, jos yritämme vain määrittää, onko alusta "mielenkiintoinen", meidän on ensin määriteltävä, mikä on "mielenkiintoista".

         Ensimmäinen määritelmä, jonka otan huomioon tarkastellessani suoratoistoalustaa, on se, onko sillä kunnollisia striimaajia, jotka näyttävät osia peleistä, joista pidän. Voisin mennä kaninkoloon ja yrittää määritellä, mikä on hyvä striimaaja...

         facebook gaming

         Sanotaan vain, että hän on fiksu ihminen, joka pitää huomioni ruudulla ja viihdyttää minua. Ja hänen on parasta pelata peliä, jota minäkin pelaan, muuten en ole varma, katsoisinko sitä loppuun asti.

         Ongelma tässä määritelmässä on se, että se on minun mielipiteeni. Sinulla on todennäköisesti eri mielipide kuin minulla. Parasta on mennä itse tutustumaan alustaan. Se on ainoa tapa saada oikeutettu vastaus, joka kuulostaa sinusta oikealta. Mutta minun on sanottava, että se ei ole hassumpi. Ei ollenkaan liian nuhjuinen. Tämä on vain minun mielipiteeni (koko Gamer Aesthetic -tiimi nauttii myös Twitchistä).

         Loppujen lopuksi Twitch ja Facebook Gaming ovat molemmat vankkoja alustoja. Suosittelen kokeilemaan molempia ja katsomaan, kumpi niistä sopii sinulle parhaiten. Ja jos haluat piristää striimaajataustasi, tutustu koko Gamer Aesthetic -dekkikokoelmaamme klikkaamalla suoraan alla olevaa kuvaa!

         gamer aesthetic deko

         Jätä kommentti

         Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

         Recevez nos articles dans votre boite email.