Kuinka paljon Gaming-makuuhuone maksaa?

Kuinka paljon Gaming-makuuhuone maksaa?

lukemisesta

Huippuluokan grafiikan ja monimutkaisten skenaarioiden ansiosta pelaamiseen käytetty aika on lisääntynyt, ja sen seurauksena monet ihmiset haluavat oman pelihuoneen makuuhuoneeseensa tai ainakin omaan huoneeseensa.

Jos harkitset huoneesi muuttamista todelliseksi pelihuoneeksi, mietit varmasti, kuinka paljon se maksaa. Olemme tutkineet kaiken, mitä tarvitset oman pelihuoneen luomiseen, ja meillä on vastaus sinulle.

Oman gaming room kaikki laitteet maksavat keskimäärin noin 2500 €. Kustannukset vaihtelevat valitsemiesi laitteiden ja niiden lisävarusteiden mukaan. Jos sinulla on jo pelikonsoli tai pc, voit odottaa käyttäväsi vähintään 500 € ylimääräisiin välttämättömiin tarvikkeisiin. Mutta jotkut ihmiset käyttävät jopa enemmän!

Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, tiedät jokaisen pelihuoneeseesi asennettavan olennaisen laitteen kustannukset. Vastaamme myös kaikkiin muihin kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla pelihuoneen asennuksesta.

Puheet riittävät, aloitetaan!

game room neon

Gamingtietokoneen ja -konsolin kustannukset

Ensimmäinen asia, jonka tarvitset game room, on laite, jolla voit pelata. Ensimmäinen päätöksesi pitäisi olla, haluatko pelata kiinteällä tietokoneella, kannettavalla tietokoneella vai pelikonsolilla.

Jos valitset kiinteän tornin, sinun on valittava PC, jossa on tehokas prosessori, RAM-muistia, hyvä näytönohjain ja runsaasti tallennustilaa. Jos päätät ostaa valmiin pelitietokoneen, voit odottaa maksavasi siitä 500 dollarista yli 1500 dollariin.

Jos päätät rakentaa PC:n itse, voit maksaa vähemmän tai enemmän, riippuen käyttämistäsi osista.

kiertue pc-gamer

Pelikannettava maksaa 600-1 000 euroa, ja sen pelikäyttöominaisuudet ovat melko rajalliset lähes samaan hintaan. Odota maksavasi enemmän huippuluokan ominaisuuksista.

Parasta on rakentaa oma torni ostamalla sen muodostavat eri komponentit. Voit saada erittäin hyvän suorituskyvyn melko kohtuulliseen hintaan.

Jos päätät ostaa pelikonsolin, se maksaa noin 300-400 euroa seuraavaksi julkaistavasta PS5:stä ja 300-500 euroa Xbox Series X:stä. Voit kuitenkin valita myös Nintendo Switchin hieman yli 300 eurolla.

PC:n näyttö vai televisio?

Jos sinulla on PC tai pelikonsoli, tarvitset myös television tai näytön. Tarvitset ainakin näytön, jossa on 75 Hz:n virkistystaajuus, 1080p-resoluutio ja 5 millisekunnin vaste. Nämä näytöt maksavat merkistä riippuen noin 130 euroa.

työpöydän gamer-monitori

Televisiossa on oltava vähintään samat tekniset tiedot. Voit pelata monitorilla tai televisiolla, jonka ominaisuudet ovat heikommat, mutta saatat pettyä sen ulkonäköön ja toimintaan. Television hinta riippuu sen koosta ja merkistä. Voit odottaa maksavasi pienestä televisiosta vähintään 100 dollaria.

gamingnäppäimistö ja -hiiri

Nykyaikainen peliohjain ja pelihiiri istuvat näppäimistön ja kuulokkeiden kanssa pöydällä pimeässä pelihuoneessa.

Vaikka tavallinen näppäimistö ja hiiri riittävätkin, jos haluat luoda huoneeseen tyypillisen pelaajatunnelman, on parasta ottaa mukaan erityinen pelihiiri ja -näppäimistö.

gamer-näppäimistö- ja hiiripaketti

Ne mahdollistavat paremman pelattavuuden ja toimivat sujuvammin kuin keskimääräiset mallit. Peruspelihiiri tai -näppäimistö maksaa noin 10-20 € kappale. Jotkut mallit maksavat kuitenkin 40-130 €.

Gamerajatuolin kustannukset

Vaikka on olemassa monia muita kuin pelituoleja, mutta enemmänkin toimistotuoleja, jotka ovat luultavasti yhtä mukavia, tärkein syy, miksi pelaajat valitsevat pelituolin, on sen muotoilu.

valoisa gamer tuoli

Ne vain näyttävät siisteiltä ja voivat todella lisätä huoneesi toimistohuoneen ilmettä. Yksinkertaisimmat pelituolimallit maksavat noin 80 euroa, mutta jotkut mallit maksavat jopa useita tuhansia dollareita.

Työpöydän valitseminen

Tarvitset paikan, johon voit laittaa tietokoneesi, joten pelihuoneeseen on ehdottomasti saatava työpöytä. Työpöydän hinta riippuu valitsemastasi koosta ja tyylistä.

Jos päätät käyttää useita näyttöjä, varmista, että valitset pöydän, joka on tarpeeksi suuri, jotta laitteesi mahtuvat siihen. Halpoja työpöytiä voi ostaa noin 80 eurolla, mutta laadukkaasta pöydästä voi joutua maksamaan 150-1 500 euroa.

gamer setup-pöytä

Lisäkustannukset

Olemme käyneet läpi pelihuoneen luomiseen tarvittavat olennaiset osat, mutta nyt puhutaan joistakin lisäkustannuksista, joita saatat haluta sisällyttää.

Näytönohjain

Parhaan pelikokemuksen saamiseksi haluat varmistaa, että kaupasta ostamassasi pelitietokoneessa on hyvä näytönohjain tai että räätälöidyssä tietokoneessa on. GeForce 3070:n kaltainen huippuluokan näytönohjain sopii erinomaisesti pelaamiseen ja VR-kuulokkeisiin.

Näytönohjaimissa on tällä hetkellä varastointiongelmia, mikä aiheuttaa hintojen paisumista. Nykyisillä markkinoilla näytönohjain maksaa useita satoja dollareita. GeForce 3070:n voi löytää 340 ja 800 euron väliltä.

geforce rtx 3070 näytönohjain

RGB-valaistus

Vaikka voit tulla toimeen ilman valaistuksen lisäämistä huoneeseesi, se tuo siihen varmasti lisäarvoa.

Onneksi RGB-LED-valaistuksen lisääminen huoneeseesi voi olla melko edullista, ja siihen on monia tapoja.

Yleisin tapa on ostaa RGB-nauhavaloja ja kiinnittää ne esimerkiksi työpöydän takaosaan.

setup gaming rgb

Koristelamput

Vaikka se ei välttämättä ole ensi näkemältä välttämätöntä, yksi tai kaksi yöpöydän valaisinta pöydälläsi tai TV-telineessäsi voisi lisätä valaistukseen mukavan hillityn säväyksen RGB-LED-nauhojen lisäksi.

Jos haluat investoida lämpimillä väreillä varustettuun pöytävalaisimeen, miksi et vain investoisi kivaan lamppuun lapsen teemalla esimerkiksi haamupac-manin, tetriksen tai jopa playstationin nappuloiden muotoisella lampulla?

Jos houkutti, löydät monia pelivalaisimien malleja mallistostamme, joihin pääset suoraan käsiksi klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

gaming lamppu

Äänieristys

Jos asut samassa talossa muiden ihmisten kanssa ja tiedät, että soittaessasi olet melko äänekäs, saatat haluta äänieristää huoneesi.

Olet varmasti iloinen tietäessäsi, että useimmat ihmiset eivät äänieristä koko leikkihuonettaan, vaan käyttävät sen sijaan äänieristettyjä verhoja tai ovitiivisteitä.

Oven alta tai ikkunan läpi voi päästä paljon melua. Äänieristetty ovitiiviste maksaa noin 10-20 €.

Miksi useimmissa soittimissa on kolme näyttöä?

setup gaming 3 ecran

Olet ehkä huomannut, että useimmilla pelaajilla on vähintään kaksi näyttöä, usein jopa kolme. Miksi näin on? No, pelaaminen ei edellytä useampaa näyttöä, mutta siitä on joitakin etuja.

Useimmilla pelaajilla on useita monitoreja monitehtäväisyyttä varten. Näin voit pelata yhdellä näytöllä ja käyttää muita näyttöjä suoratoistoon tai elokuvien tai YouTube-videoiden katseluun. Joissakin peleissä on pelin sisäisiä chat-toimintoja, ja kahden näytön ansiosta voit käyttää avointa chattia erillisellä näytöllä.

Jotkut pelaajat haluavat käyttää useita näyttöjä, jotta pelikokemus olisi syvällisempi. Sen sijaan, että he ostaisivat kaarevan näytön, he voivat suunnata kaksi lisänäyttöä keskimmäisen näytön ympärille ja luoda näin suuren pelinäytön. Tämä on hyvä idea ajopeleille ja peleille, jotka vaativat suuren katselualueen.

Saatko mukavan gamingtuolin edullisesti?

Mainitsimme aiemmin, että pelituoleja ostetaan useammin niiden ulkonäön kuin mukavuuden vuoksi. Se ei kuitenkaan tarkoita, ettetkö voisi löytää mukavaa pelituolia.

Mukavuus on subjektiivinen asia, ja se, mitä joku muu voi pitää mukavana, ei varmasti ole sinun mielestäsi. Parasta on tutkia pelituoleja ja tutustua niiden arvosteluihin.

halpa gamingtuoli

Jos mukavuus on tärkein prioriteettisi, suosittelemme, että menet kauppaan ja testaat muutamia tuoleja. Jos pelituolin ulkonäkö ei haittaa sinua, toimistotuoli on todennäköisesti mukavampi sinulle.

Saatat siis löytää hyvän vastineen rahoillesi. Valitettavasti, jos haluat pitäytyä tyypillisesti pelaamista varten tehdyssä tuolissa, sellaista on melko vaikea löytää fyysisesti.

Mikä on paras valaistuksen väri gamingamiseen?

Kun olet hankkinut laitteesi, saatat miettiä, mitä tehdä valaistuksen kanssa. Ei todellakaan ole olemassa mitään yhtä väriä, joka toimisi sinänsä parhaiten; kyse on henkilökohtaisista mieltymyksistä. Useimmat ihmiset pelaavat mieluummin hämärässä valaistuksessa, jotta näytöt eivät häikäise. Pelaajat valitsevat usein RGB-valaistuksen.

led rgb gaming

RGB-valaistus tarkoittaa punaista, vihreää ja sinistä, ja näitä pigmenttejä käytetään monien eri värien luomiseen. Pelaajat valitsevat RGB-valaistuksen valitakseen värin mielialansa tai sen tunteen mukaan, jonka he haluavat luoda.

Usein näet monissa pelilaitteissa värinvaihto-ominaisuuksia. Pelinäppäimistöjä, hiiriä ja näyttöjä voi ostaa RGB-valaistuksella varustettuna. Voit myös ostaa RGB-valonauhoja, joita voit sijoittaa näyttöjen taakse ja työpöydän alle. Räätälöintimahdollisuudet ovat loputtomat.

Voitko rakentaa gaminghuoneen pienellä budjetilla?

Pelihuoneen voi tehdä hyvin edullisesti, mutta halutessasi voit hyvin helposti käyttää tuhansia dollareita upean pelihuoneen luomiseen. Päätä budjetti ja pidä siitä kiinni!

Toisaalta, jos haluat joskus aloittaa retropelikokoelman lisäksi se aiheuttaa monia lisäkustannuksia, varsinkin kun monet NES:n, Megadriven tai Nintendo 64:n kaltaisten konsolien kulttipelit ovat nykyään omaisuuden arvoisia.

Jos et omista niitä tai sinulla ei ole niitä enää ja sinulla on vielä vanhoja konsoleita ullakolla. Voit ostaa näitä pelejä halvemmalla retrokopiopelikasettien avulla. Muuten niitä löytyy usein erikoisliikkeistä, kirpputorimyynneistä tai verkkosivustoilta kuten ebay, le bon coin.

arcade room neon

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.