Mitä on Aesthetic?

Mitä on Aesthetic?

lukemisesta

Oletko koskaan kuullut Aesthetic (useammin kirjoitettuna A e s t h e t t I c), Synthwavesta tai Varpowavesta? Ehkä ihmettelet, mitä tuotemerkkimme tarkoittaa ja mitä sillä yritetään välittää? Lyhyesti sanottuna haluat tietää, mitä Aesthetic on? Täydellistä, sillä olet tullut oikeaan paikkaan!

Tänään aiomme esitellä sinulle tämän meille rakkaan visuaalisen tyylin (etten sanoisi elämäntyylin)!

Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, tiedät tästä tyylistä, jossa sekoitetaan videopelejä, nörttikulttuuria, pop-kulttuuria yleisesti, mutta erityisesti retrowave, synthwave ja suuri 80-luvun nostalgia!

Aloitetaan ilman muuta!

neon gaming

Mikä on "A e s t h e t I c " ?

A e s t h e t t I c " on visuaalinen tyyli, jopa taiteellinen liike, joka keskittyy kollaaseihin, glitch-efekteihin, yksinkertaisiin tietokonekuviin, joiden sävy on ruusuinen ja joissa on ripaus 80-luvun nostalgiaa, mutta hieman pilkattua.

Mukana on myös jälkiä japanilaisesta ja amerikkalaisesta kulttuurista (edelleen 80-luvulta). Tämä sana tulee suoraan englanninkielisestä sanasta "aesthetic", joka kääntyy ranskaksi "esthétique".

Sen etymologia tulee antiikin kreikan sanasta ''αἰσθητικός''. Estetiikka oli antiikin Kreikassa filosofinen suuntaus, joka keskittyi taiteeseen, aisteihin ja kauneuteen.

Tämän liikkeen alkuperä

Tämä liike sai alkunsa vuonna 2010 monien Instagramissa ja Tumblrissa englanninkielisten kommenttien seurauksena: "It's aesthetism", josta tuli myöhemmin "aesthetic". Ironista kyllä, termiä käytettiin yhä useammin viittaamaan kuviin tai teoksiin, joita pidettiin tylsinä, tylsinä tai epämiellyttävinä.

Se alkoi meeminä, sitten se liitettiin kyseisiin teoksiin, ja lopulta siitä tuli taideliikkeen nimi. Se alkoi Yhdysvalloista ennen kuin se levisi Eurooppaan (kuten valtaosa internet-ilmiöistä).

Synthwave Wallpaper

Samaan aikaan vuonna 2010 syntyi Synthwaven innoittama tyyli, joka tunnetaan nimellä Vaporwave. Tiedoksi: Synthwave on musiikkityyli, joka haluaa jäljentää 80-luvun kappaleiden estetiikkaa eeppisellä, sankarillisella ja nostalgisella ulottuvuudella (yleensä).

Macintosh Plus on ensimmäinen artisti, joka käyttää ja popularisoi Vaporwavea ja estetiikkaa yhdistämällä nämä kaksi tyyliä albumillaan "Floral Shoppe". Kaikki sisältö on Vaporwavea, ja albumin kannessa on melko "tyypillinen" visuaalinen ilme a e s t h e t i c . Mutta kuten kaikilla taiteellisilla suuntauksilla, a e s t h e t i c a l l l a on melko epämääräiset rajat, emmekä tiedä, kuinka pitkälle se voi ulottua.

Tekijänoikeusongelmat ?

Oikeudellisesta näkökulmasta katsottuna a e s t h e t i c -teokset ovat tekijänoikeuden alaisia, koska ne on yleensä tehty kuvakollaaseista ja erilaisista äänistä, jotka eivät kuulu taiteilijalle, tai ne koostuvat jopa muunnelluista videoista (esimerkkinä voidaan mainita Simpsonwave).

Itse asiassa monissa kuvissa on vanhoja Windows-logoja, vanhoja kannettavia pelikonsoleita (kuten Game Boy), erilaisia muita vanhentuneita laitteita ja jopa kuuluisia juomatölkkejä.

Sama tekijänoikeusongelma löytyy myös Vaporwavesta, sillä tämä musiikkityyli on usein olemassa olevan musiikin vääristelyä. Jos otetaan esimerkiksi tunnetuin Macintosh Plus -kappale リサフランク420 / 現代のコンピュー | (sen ääntäminen on sama kuin sen kirjoitusasu), okay!

Synthwaven eri suuntaukset

Tutkimuksen tai hyvän kulttuurin ansiosta voimme ymmärtää, että kyseessä on Diana Rossin laulun It's Your Move vääristymä. Tietäen, että artisti on yhä elossa, hän voisi hyvinkin lykätä kappaleen tekijänoikeusrikkomuksen vuoksi.

Miten tulkita Aesthetic?

Kuten aiemmin mainittiin, japanilainen kulttuuri näkyy myös monissa kuvissa, videoissa ja muissa japanilaisen kulttuurin esityksissä. Tämä kulttuuri on sekä japanilaisen että amerikkalaisen kulttuurin ihailun ja parodian sekoitus. Tämä on varsin ilmeistä erityisesti 80-luvun japanilaisista kitschimainoksista koostuvissa Vaporwave-montaaseissa.

Juuri tällä hetkellä musiikki ja kuva kohtaavat ja tuovat esiin sen kangastuksen, joka 80-luku olisi voinut olla, toisin kuin Synthwave ja Outrun, jotka ammentavat tuon ajan parhaita puolia ja ylistävät sitä. Vaporwave ja Aesthetic saavat tuon aikakauden synkemmät osat näyttämään todellisemmilta.

Glitchien tai tietokonevirheiden vaikutus kuviin tai musiikkiklippeihin yrittää tavallaan todistaa, etteivät ne ole vaaleanpunaisia (ironisesti), ja hieman löysätä kaunista lakkaa, joka peittää tämän menneen aikakauden.

Näissä kahdessa alatyylissä voidaan nähdä 1980-luvulla laajasti edistetyn kulutusyhteiskunnan tuomitseminen. Joskus voimme jopa löytää a e s t e t i c a hieman karmivaa ja häiritsevää! Jos haluat tietää lisää, Mad dog oli tehnyt erinomaisen kuvauksen tästä ainutlaatuisesta tyylistä, löydät sen alta!

Gamer Aesthetic näkemys A e s t h e t i t I c:stä.

Ottaen huomioon joidenkin tiimimme jäsenten osalta NES:n julkaisun vuonna 1987, Niki Larson -jaksojen julkaisun, Ken the survivor... Back to the Future -elokuvan julkaisu oli myös hyvin merkittävä muun muassa. Sitten uuden aikakauden (90-luvun) tulo Super Nintendon julkaisun myötä vuonna 92 saimme paljon nostalgiaa 80- ja 90-luvuilta.

Voimme siis samaistua Synthwaven ja Vaporwaven ja näin ollen Aestheticin yleensäkin kyberpunkmaiseen, futuristiseen, värikkääseen ja joskus kitschiseen tyyliin, joka on meidän näkökulmastamme täydellinen oodi videopelien hienovaraisuudelle.

Siksi Gamer Aesthetic -kollektiivilla, jolla on yhteinen päämäärä, on vakaa aikomus jatkaa tämän taiteellisen sielun jakamista verkostoituneen verkon jäsenten kanssa laajan valikoiman Aesthetic-gamer-dekkareiden ja retro-pelien jäljennösten avulla!

Tutustu kokoelmiimme nyt klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

gamer aesthetic deko

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.