Kuinka Laittaa LEDit Peliasennukseesi?

Kuinka Laittaa LEDit Peliasennukseesi?

lukemisesta

Jos haluat lisätä väriä tai hienovaraisuutta pelaajakokoonpanoosi, LEDit ovat loistava valinta! Ledit myydään suurina rullina, jotka on helppo asentaa, vaikka sinulla ei olisi kokemusta sähköasennuksesta.

Onnistunut asennus vaatii vain hieman suunnittelua alussa, jotta voit varmistaa, että saat oikean pituisen ledin ja sopivan virtalähteen. Sen jälkeen voit liittää ledit toisiinsa ostetuilla liittimillä tai juottamalla ne yhteen.

Liittimiä on helpompi käyttää, mutta juottaminen on paras vaihtoehto, jos haluat pysyvämmän tavan liittää LED-nauhat ja liittimet yhteen. Viimeistele liimaamalla ledit paikoilleen liimapaperilla ja kytke ne sitten virtalähteeseen nauttiaksesi niiden luomasta tunnelmasta.

Kun olet lukenut tämän artikkelin loppuun, voit helposti asentaa LEDit eri tärkeisiin paikkoihin asennuksessasi! Jos sinulla ei ole vielä led-nauhaa, klikkaa alla olevaa kuvaa, saatat pitää tästä mallista!

Joka tapauksessa, aloitetaan ilman suurempaa mainostusta!

pc gamer led nauha

1) Valitse LEDit ja virtalähde

Ennen kuin LEDien sijoittelua lähestytään yksityiskohtaisesti, meidän on valittava LEDit, jotka sopivat niiden jännitteen ja virrankulutuksen mukaan vastaavaan virtalähteeseen. Älä huoli, ei mitään liian monimutkaista, selitämme sinulle kaiken juuri nyt!

Vaihe 1: Mittaa alue, johon aiot ripustaa LEDit.

Vaihe 1: MittaaTee karkea arvio siitä, kuinka paljon LED-valaistusta tarvitset. Jos aiot asentaa LED-valaisimia eri paikkoihin, mittaa jokainen paikka, jotta voit leikata valaisimet mittojen mukaan myöhemmin.

Laske mitat yhteen arvioidaksesi hankittavien LED-valaisimien kokonaispituuden.

 • Suunnittele asennus ennen kuin teet mitään muuta. Yritä tehdä luonnos alueesta ja merkitse muistiin, minne sijoitat valaisimet ja mihin lähistöllä oleviin pistorasioihin voit liittää ne.
 • Muista ottaa huomioon lähimmän pistorasian ja LED-valaisimen sijainnin välinen etäisyys. Hanki tarvittaessa pidempi valaisin tai jatkojohto, jotta voit kuroa välimatkaa umpeen.
 • LED-valonauhoja ja muita tarvikkeita on saatavilla verkossa. Myös joissakin tavarataloissa, rautakaupoissa ja valaisimien jälleenmyyjillä on niitä.z alue, johon aiot ripustaa LED-valaisimen

  Vaihe 2: Tarkista, millaista jännitettä LEDit vaativat.

  Voit tehdä tämän yksinkertaisesti katsomalla LED-nauhojen tuoteselostetta tai verkkosivustoa, jos ostat ne verkosta. LEDit ovat joko 12V tai 24V. Jotta ne toimisivat pitkään, sinulla on oltava asianmukainen virtalähde. Muussa tapauksessa niiden teho ei välttämättä riitä.

  • Jos aiot käyttää useita liuskoja tai leikata LEDit pienemmiksi liuskoiksi, voit yleensä liittää ne samaan virtalähteeseen.
  • 12 V:n valot toimivat hyvin useimmissa paikoissa ja kuluttavat vähemmän virtaa. 24 voltin valaisimet loistavat kuitenkin kirkkaammin, ja niitä on saatavana pidempinä.

   Vaihe 3: Määritä LED-nauhojen suurin virrankulutus

   Kukin LED-nauha kuluttaa tietyn määrän wattia eli sähköenergiaa. Tämä riippuu nauhan pituudesta. Tarkista tuoteselosteesta, kuinka monta wattia valo kuluttaa 1 jalkaa (0,30 m) kohden. Kerro sitten nämä watit asennettavan nauhan kokonaispituudella.

   • Jos esimerkiksi asennat 7,6 m (25 jalkaa) pitkän valonauhan, joka kuluttaa 5,12 wattia jalkaa kohti: 25 wattia x 3 jalkaa = 128 wattia yhteensä.
   • Pidä mielessä, että mittaus vaihtelee asuinpaikkasi mukaan. Muista tarkistaa, onko kyseessä wattia metriä kohti vai wattia jalkaa kohti.
   • Jos tuoteselosteessa ilmoitetaan kokonaiswattimäärä watteina, jaa se kelan jalkojen tai metrien kokonaismäärällä. Jos esimerkiksi nauha on viisi jalkaa pitkä ja sen teho on 24 wattia, 24 / 5 = 4,8 wattia jalkaa kohti.
    valkoinen-led-nauha

    Vaihe 4: Laske LED-nauhan minimiteho.

    Jos haluat tietää vähimmäistehon, kerro virrankulutus 1,2:lla. Tämän yksinkertaisen laskutoimituksen tulos kertoo, kuinka paljon virtaa virtalähteessäsi on oltava, jotta LEDit pysyvät päällä.

    Koska LEDit voivat kuluttaa hieman odotettua enemmän virtaa, lisää summaan vielä 20 % ja pidä sitä vähimmäistehona. Näin käytettävissä oleva teho ei koskaan ole pienempi kuin mitä LEDit tarvitsevat.

    Esimerkiksi 7,6 metrin (25 jalan) nauhaa käytettäessä: 128 kokonaiswattia x 1,2 = 153,6 wattia. Virtalähteen on tuotettava vähintään 153,6 wattia, tai valot eivät toimi.

    Lisää arvioon 20 % sen varmistamiseksi, että valot pysyvät päällä: 153,6 wattia x 20 % = 30,72 wattia. Sitten 153,6 wattia + 30,72 wattia = yhteensä 184,32 wattia.

    Vaihe 5: Hanki ampeerien vähimmäismäärä.

    Jaa virrankulutus jännitteellä saadaksesi ampeerien vähimmäismäärän. Viimeinen mittaus on olennaisen tärkeä uusien LED-nauhojen virransyötön kannalta.

    Ampeeriluku eli ampeerit mittaavat sähkövirran liikenopeutta. Jos virta ei kulje riittävän nopeasti pitkän LED-nauhan läpi, valot himmenevät tai sammuvat. Ampeeriluku voidaan testata yleismittarilla tai arvioida pienellä matematiikalla.

    Jos sinulla on esimerkiksi 12 V:n LED-valoja, jotka käyttävät 128 wattia virtaa: 128 / 12 = 10,66 ampeeria. Voit testata LED-nauhat koskettamalla yleismittarin johtimet yhden LEDin kuparipisteisiin ja varmistamalla, että se on asetettu A-asentoon ampeereja varten.

    Vaihe 7: Osta virtalähde, joka täyttää sähköntarpeesi.

    Nyt sinulla on tarpeeksi tietoa, jotta voit valita täydellisen virtalähteen LEDien valaisemiseen. Etsi virtalähde, joka vastaa sekä aiemmin laskemaasi maksimitehoa että ampeerin arvoa. Yleisin virtalähdetyyppi on tiilityyppinen sovitin, samanlainen kuin kannettavien tietokoneiden virransyöttöön käytettävät sovittimet.

    Se on erittäin helppokäyttöinen, sillä kytket sen yksinkertaisesti seinään sen jälkeen, kun olet liittänyt sen LED-nauhaan. Useimpien nykyaikaisten sovittimien mukana toimitetaan tarvittavat osat niiden liittämiseksi LED-nauhoihin.

    • Jos aiot syöttää virtaa eri LED-nauhoille erikseen, hanki virtasovittimet jokaista niistä varten. Muista laskea kunkin tehontarve, sillä ne voivat olla erilaisia.
    • Jos sinulla on himmennettäviä valoja, valitse virtalähde, joka on myös himmennettävissä. Voit myös sijoittaa himmenninkytkimen virtalähteen ja ledien väliin.
    • Toinen vaihtoehto on kytkeä LED-nauhat olemassa olevaan virtalähteeseen kiinteästi kytketyn virtalähteen avulla. Asennus on vaikeaa ja mahdollisesti vaarallista, joten pyydä sähköasentajaa auttamaan sinua.

     2) Miten LED-nauhat ja virtalähteet kytketään toisiinsa

     Tässä vaiheessa opasta sinulla pitäisi nyt olla led-nauha, yksi tai useampi virtalähde, joka on sovitettu tarpeisiisi, nyt on aika katsoa, miten kaikki tämä liitetään!

     Vaihe 1: Yhdistä erilliset LED-nauhat

     Käytä pikaliittimiä, jos haluat yhdistää erillisiä LED-nauhoja. Pikaliittimet sopivat LED-nauhan päässä olevien kuparipisteiden päälle.

     Nämä kohdat on merkitty plus- tai miinusmerkkisellä merkillä. Aseta klipsi niin, että oikea johdin on kussakin pisteessä. Aseta punainen johto positiiviseksi (+) merkittyyn kohtaan ja musta johto negatiiviseksi (-) merkittyyn kohtaan.

     Vaikka nämä liittimet on välttämätöntä hankkia, ne helpottavat nykyaikaisten ledien asennusta. Ne ovat erittäin käteviä LED-nauhojen tai virtalähteiden yhdistämiseen.

     Jos sinulla ei ole sopivia liittimiä tai et halua käyttää niitä, voit sen sijaan juottaa liuskat yhteen.

     Vaihe 2: Valitse kohdistettavat kaapelit

     Valitse ruuviliittimet, jotka peittävät mahdolliset irtonaiset johdot. Ruuviliitäntäliittimissä on avoimet aukot johtoja varten, joita käytetään tiettyjen LEDien tai laitteiden kytkemiseen.

     Tarkista liittimestä, mitkä liittimet on merkitty positiiviseksi ja negatiiviseksi. Aseta sitten vastaava johto kumpaankin. Käytä ristipääruuvimeisseliä liittimen ruuvien kääntämiseen myötäpäivään, mikä pitää johdot paikoillaan.

     Ruuviliittimiä käytetään usein juottamiseen, mutta ne voivat olla hyödyllisiä myös himmenninliitännän kytkemisessä tai useiden LED-nauhojen liittämisessä samaan virtalähteeseen.

     Vaihe 3: Liitä LED virtalähteeseen pikaliittimellä.

     Virtalähteessäsi on pitkä kaapeli, jonka toisessa päässä on pistoke. LED-nauhoissa on myös samanlainen sovitin toisessa päässä.

     Virta-adapteri kytketään LED-nauhassa olevaan adapteriin. Jos leikkaat pistokkeen irti LED-nauhasta, voit ostaa toisen pikaliittimen, joka kiinnitetään nauhan päähän.

     Jos LED-nauhassasi ei ole vielä liitintä, käytä ensin klipsiliitintä ja kiinnitä se sitten ruuviliittimeen.

     Yksi tapa liittää useita LED-nauhoja virtalähteeseen on käyttää nauhanjakajaa. Sen toisessa päässä on useita pistokkeita LED-nauhoja varten. Vastakkainen pää sopii virtalähteen pistokkeeseen.

     Testaa sitten nauhat. Jos ne eivät syty heti, tarkista, että kaikki positiiviset ja negatiiviset johdot ovat kohdakkain.

     3) Juota LED-nauhat yhteen

     Jos joskus tehdä valinta juottamalla liittää kaapelit bändi, tässä alla, kaikki vaiheet onnistua!

     Vaihe 1: Valitse juotettavat virtajohdot.

     Valitse punainen ja musta virtajohto juotettavaksi LED-koskettimiin. LED-valaisimissa on yleensä kaksi kosketinta, joista kumpikin vaatii erillisen johdon.

     Pyri käyttämään halkaisijaltaan 0,064-0,102 cm (0,025-0,04 tuumaa) johtoja. Hanki erilliset mustat ja punaiset johdot jokaista LEDiä varten, jonka haluat liittää.

     Jos juotat liittimen johtimeen, tarkista ensin, onko liittimeen kiinnitetty johtoja. Jos siinä on, sinun ei tarvitse ostaa erillisiä johtoja.

     Jotkut LED-nauhat käyttävät jopa 4 johdinta. 24 voltin lajikkeissa käytetään usein punaisia, sinisiä, vihreitä ja keltaisia johtimia punaisen ja mustan sijasta, minkä voit määrittää katsomalla LEDeihin merkittyjä kuparipisteitä.

     Huomaa, että käytettyjen johtojen värit ja koot voivat vaihdella hieman asuinpaikkakunnastasi riippuen. Mustaa ja punaista johtoa käytetään kuitenkin yleensä virran syöttämiseen.

     12v vedenpitava led-nauha

     Vaihe 2: Irrota johtojen päät.

     Irrota 1,3 cm:n (1,3 tuuman) pituinen vaippa jokaisesta johtimesta irrottimilla. Mittaa käytettäväksi aiotun johdon päästä. Kiristä sitten lanka työkalun leukojen väliin. Paina, kunnes vaippa katkeaa. Kun vaippa on poistettu, kuori loput johdot.

     Jos käytät uutta lankaa, kuori molemmat päät, jotta ne voidaan valmistella juottamista varten. Jos johdot on jo kiinnitetty liittimeen, kuori vain vapaa pää.

     Voit myös leikata kotelon terävällä veitsellä, mutta varo puhkaisemasta johtoja.

     Vaihe 3: Suojaa itsesi ennen hitsausta

     Laita suojavarusteet päälle ja tuuleta alue. Hitsauksesta vapautuu höyryjä, jotka voivat olla ärsyttäviä, jos niitä hengittää. Suojaudu laittamalla pölymaski ja avaamalla lähellä olevat ovet ja ikkunat.

     Käytä myös suojalaseja suojellaksesi silmiäsi kuumuudelta, savulta ja metalliroiskeilta.

     Voit käyttää myös kuumuutta kestäviä käsineitä, mutta ne voivat vaikuttaa juotospultin käyttökykyyn.

     Pidä muut ihmiset ja lemmikkieläimet poissa alueelta, kunnes olet jäähtynyt ja laittanut juotosraudan pois.

     Vaihe 4: Juota johdot

     Odota noin 30 sekuntia, että juotosrauta on lämmennyt 350 asteeseen. Tässä lämpötilassa juotosrauta on valmis sulattamaan kuparin polttamatta sitä. Juotosrauta on erittäin kuuma, joten käsittele sitä varovasti. Aseta se kuumuutta kestävään juotosraudan pidikkeeseen tai yksinkertaisesti pidä sitä kädessäsi, kunnes se lämpenee.

     • Yritä käyttää juotosrautaa, jonka teho on 30-60 W. Se on riittävän kuuma sulattamaan kuparin, mutta ei todennäköisesti polta sitä.
     • Juotosraudan lämpö on havaittavissa sen lämmetessä. Pidä se kaukana syttyvistä pinnoista, kunnes se on jälleen jäähtynyt.
     Sulata johtojen päät LED-nauhan kuparipisteisiin. Aseta punainen johto positiiviseksi (+) merkittyyn kohtaan ja musta johto negatiiviseen (-) kohtaan. Käsittele molemmat johdot peräkkäin. Pidä juotospistoolia 45 asteen kulmassa paljaan johtimen vieressä. Kosketa sitten kevyesti johtoa, kunnes se sulaa ja lukittuu paikalleen.

      

     • Jos sinulla on vaikeuksia saada johdot tarttumaan toisiinsa, voit hankkia erillistä kuparijuotoslankaa ja sulattaa sen paljaaseen johtoon. Juottamalla varmistetaan, että johdot ovat kunnolla kiinni LED-tyynyissä.

      Vaihe 5: Odota, että juote jäähtyy.

      Odota vähintään 30 sekuntia, että juote jäähtyy. Juotettu kupari jäähtyy yleensä hyvin nopeasti. Kun aika on kulunut, siirrä kätesi lähemmäs LED-nauhaa. Jos havaitset siitä lähtevän lämpöä, anna sille lisää aikaa jäähtyä. Kun jäähtyminen on päättynyt, voit kytkeä LED-valot pistorasiaan ja testata niitä.

      Kun odotat ledien jäähtymistä, huolehdi juotosraudastasi. Aseta se lämmönkestävään pidikkeeseen, kunnes se jäähtyy, ja irrota se sitten pistorasiasta säilytystä varten.

      Jos valot eivät toimi, tarkista liitännät. Varmista, että johdot ovat tukevasti kiinni ledissä ja että ne on kytketty oikeisiin kuparipisteisiin. Jos ne eivät vieläkään toimi, kokeile uudelleen uudella nauhalla.

      Aseta kutisteputki paljaiden johtojen päälle ja lämmitä sitä lyhyesti. Kutisteputki kietoutuu paljaan johdon ympärille suojatakseen sitä ja estääkseen sähköiskun. Käytä hellävaraista lämmönlähdettä, kuten hiustenkuivaajaa, joka on asetettu alhaiselle lämmölle. Pidä sitä noin kuuden tuuman päässä putkesta ja liikuta sitä edestakaisin, jotta se ei pala. Kun putki on tiukasti kiinni juotosliitoksissa, noin 15-30 minuutin lämmityksen jälkeen voit asentaa ledit kotiisi.

      Paljaat johdot ovat haavoittuvia, vaikka olisit juottanut ne hyvin. Peitä ne, jotta ne kestävät kauemmin ja voit käyttää niitä turvallisesti kotonasi!

      Voit käyttää kuumailmapuhallintapistoolia tai muuta työkalua letkujen lämpökutistamiseen. Jos käytät avotulta, ole hyvin varovainen, ettet polta tai sulata mitään.

      Vaihe 6: Yhdistä kaikki

      Liitä juotosjohtojen vastakkaiset päät muihin LEDeihin tai liittimiin. Juottamista käytetään usein erillisten LED-nauhojen yhdistämiseen, ja voit tehdä sen juottamalla johdot lähimpien LED-nauhojen kuparikohtiin. Johdot mahdollistavat sähkön virtaamisen kahden LED-nauhan läpi.

      Johdot voidaan myös liittää pikaruuviliittimeen, joka kytketään virtalähteeseen tai muuhun laitteeseen. Jos käytät liitintä, aseta johdot liittimen aukkoihin ja kiristä sitten Phillips-ruuvimeisselillä ruuviliittimet, jotka pitävät johdot paikoillaan.

      Joissakin pikaliittimissä virtajohdot on jo asennettu. Jos haluat käyttää liitintä, juota johdot yksinkertaisesti LED-nauhaan.

      4) Itseliimautuvien LEDien asennus

      Nyt kun LEDit on lähetetty toivomallasi tavalla, kun kaikki on kytketty niin kuin pitääkin, sinun on ripustettava ne! Useimmat nauhat ovat liimautuvia (erityisesti meidän), asennus on melko yksinkertainen, ja katsomme, miten edetä nyt!

      Vaihe 1: Puhdista alue, johon LEDit asennetaan.

      Pese asennuskohta kuumalla vedellä ja pyyhi se sitten kuivaksi. Kostuta puhdas liina lämpimällä vedellä ja pyyhi pinta sitten roskien poistamiseksi.

      Jäljelle jäänyt lika voi estää LEDien kiinnittymisen, joten puhdista pinta huolellisesti, kunnes siitä on poistettu lika ja hankaumat.

      Poista mahdollinen kosteus puhtaalla, kuivalla liinalla tai anna pinnan kuivua ilmakuivana 30 minuutin ajan.

      • Jos haluat poistaa itsepäiset tahrat, kostuta liina sen sijaan isopropyylialkoholilla. Voit myös yhdistää yhtä paljon kuumaa vettä ja valkoista etikkaa toiseksi puhdistusaineeksi.
      • Jos sinulla on edelleen ongelmia tahrojen kanssa, käytä käsiteltävään pintaan erikoistunutta puhdistusainetta. Hanki esimerkiksi puupintojen käsittelyyn tarkoitettu puunpuhdistusaine.

       Vaihe 2: Asenna LEDit

       Irrota liimakalvo ja aseta ledit paikoilleen. LEDit ovat kuin tarroja, joten odota, kunnes olet valmis kiinnittämään ne seinään, ennen kuin poistat taustalevyn. Tämä on parasta tehdä vähän kerrallaan.

       Aloita pinnan toisesta päästä ja kuori pidike irti ensimmäisestä LED-valosta. Aseta se paikalleen, paina se käsin kiinni ja jatka sitten lopun nauhan asettamista.

       Ota aikaa. Varmista, että ledit ovat oikeassa paikassa, jotta sinun ei tarvitse siirtää niitä myöhemmin.

       Jos liuskat eivät tartu pintaan, sinun on ehkä puhdistettava se uudelleen. Muussa tapauksessa voit hankkia kiinnitysteippiä, tarranauhoja, kiinnitysklipsejä tai muuta välinettä, jolla valot pysyvät paikallaan.

       Vaihe 3: Leikkaa LEDit kokoon

       Leikkaa LEDit kokoonsa noudattamalla suikaleissa olevia katkoviivoja! Kierrä kelasta irti tarvitsemasi pituiset ledit ja etsi sitten jokaisen ledin kohdalta katkoviivat. Ne on yleensä sijoitettu kuparipisteiden väliin 5,1 cm:n (2 tuuman) välein pitkin kutakin lamppua.

       Leikkaa viivan läpi, jotta voit irrottaa nauhan kelasta vahingoittamatta sitä. Varmista, että nauha on tarpeeksi pitkä projektiisi.

       Leikkaa vain määrätyn merkin kohdalta. Jos leikkaat muualta, nauha ei toimi. Kuparipisteet ovat siinä, jotta voit liittää nauhan johonkin muuhun ja saada sen toimimaan.

       Muista, että jokainen leikkaamasi LED-nauha on liitettävä virtalähteeseen tai erilliseen virtalähteeseen. Jos haluat tehdä prosessista mahdollisimman yksinkertaisen, leikkaa LED-nauhoja vain, jos tarvitset niitä ehdottomasti.

       5) Hyödynnä LEDien valoteho.

       Tiedät nyt, miten asentaa klassinen tai Rgb led nauhat. Alan asiantuntijana tiedät nyt, miten led-nauhasi voidaan jakaa useisiin osiin ja löytää jokaiselle sopiva virtalähde.

       Sinun pitäisi myös olla yhtä tietoinen kuin me, että se voi tehdä värikkään, futuristisen ja hillityn tunnelman koristamaan ja valaisemaan peliasennustasi. Renderöinti on yleensä aina huippuluokkaa ja kirkkaus täydellinen pelaamiseen pimeässä huoneessa.

       Siksi tarjoamme asiakkaillemme ympäri vuoden rgb-led-nauhoja, jotka kykenevät valaistukseen useissa eri väreissä. Se on olennainen sisustuselementti jokaiseen nimensä arvoiseen pelaaja-asetukseen! Tutustu nyt kokoelmaamme led-nauhaa klikkaamalla alla olevaa kuvaa ja sinäkin viimeistelet setupisi koristelun!

       led-nauha

       Jätä kommentti

       Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

       Recevez nos articles dans votre boite email.