Mitä ovat NFT (Non-fungible Tokens)?

Mitä ovat NFT (Non-fungible Tokens)?

lukemisesta

Ei-sulkeutuvat tokenit ovat kryptografisia digitaalisia omaisuuseriä, joilla kullakin on yksiselitteisesti tunnistettavat metatiedot ja koodit. Niiden tiedot tallennetaan lohkoketjuun, mikä varmistaa, ettei niitä voida kopioida tai väärentää.

Tokenit toimivat digitaalisten tai aineellisten esineiden edustajana, kuten velkakirjana. Esimerkiksi voidaan luoda NFT:itä, jotka edustavat digitaalista taidetta, virtuaalista kiinteistöä pelissä, Pokémon-keräilykortteja tai jopa henkilön henkilökohtaisia tunnistetietoja.

Tällä hetkellä suurin osa NFT-markkinoista keskittyy keräilyesineisiin, kuten urheilukortteihin ja digitaaliseen taiteeseen. Markkinoilla on kuitenkin myös muita korkeahintaisia NFT:itä, kuten Twitterin toimitusjohtajan Jack Dorseyn luoma tokenisoitu versio aivan ensimmäisestä twiitistä.

Tässä artikkelissa kerromme kaiken NFT:istä, aina niiden toiminnan yksityiskohdista niiden merkitykseen ja arvoon. Otetaan selvää ilman muuta!

neon gaming bitcoin

Mihin NFT:tä käytetään?

Fyysisten esineiden digitaalisen esittämisen käsite ei ole uusi. Lohkoketjuteknologian lisääminen tekee NFT:stä kuitenkin tärkeän. Lohkoketjun osana NFT:t ovat helposti todennettavissa ja yksilöllisiä, ja jokainen niistä voidaan jäljittää alkuperäiseen liikkeeseenlaskijaansa.

NFT:t mullistavat peli-, taide- ja keräilyesineiden markkinat. Ne voivat myös muuttaa kiinteistö-, matkailu- ja identiteetinhallintaa. NFT:hen on viime vuosina käytetty miljoonia dollareita, ja niiden suosio kasvaa edelleen keräilijöiden ja kryptokauppiaiden keskuudessa.

NFT ja videopeliuniversumi

Keräilyesineiden ja pelien muuttumaton omistus ja tehokas myynti on ensimmäistä kertaa mahdollista. Tämä avaa monia mahdollisuuksia verkkopeleille ja maailman rakentamiselle.

Esimerkiksi Decentralandin ja The Sandboxin kaltaisissa virtuaalimaailmoissa pelaajat voivat luoda lähes mitä tahansa liiketoimintaa, jota he voisivat luoda offline-tilassa - suunnitella ja myydä hattuja, luoda avatareita tai myydä lippuja teemapuistoihin.

Pelaajat voivat jopa luoda pelin sisäisiä valuuttoja, joita he voivat myydä muille käyttäjille.

NFT ja taide

NFT:t mullistavat taidemaailmaa. NFT-pörssin kautta taiteilijat voivat myydä digitaalista taidetta suoraan ostajille ilman gallerian tai huutokauppatalon kautta.

Tyypillisesti välittäjät voivat ottaa suuren osan myynnistä saatavista voitoista, joten taiteilijat voivat lisätä voittojaan käyttämällä NFT:tä.

non-fungible token

Taiteilijoiden on jopa mahdollista kerätä tekijänoikeuskorvauksia aina, kun heidän taidettaan tai musiikkiaan myydään. Tähän mennessä kallein myyty digitaalinen taide on Beeplen luoma NFT-yhtye, joka myytiin yli 69 miljoonalla dollarilla.

NFT:t ja identiteetinhallinta

NFT:tä voidaan käyttää myös identiteetinhallintaan. Tällä hetkellä ihmiset ympäri maailmaa matkustavat fyysisillä passeilla, jotka voidaan helposti kadottaa tai varastaa tai jopa kopioida tai väärentää.

Identiteettitietojen tallentaminen lohkoketjuun voi poistaa nämä riskit ja tehostaa jonain päivänä matkojen käsittelyä.

NFT:t ja kiinteistöt

Toinen NFT:iden käyttötapaus on kiinteistöala. Omaisuuden jakaminen on vaikeaa, mutta digitaalisen kiinteistön jakaminen on helppoa. Useat ihmiset voivat sijoittaa kiinteistöön ja vaihtaa sen, jos se on digitoitu. Tätä periaatetta voidaan soveltaa myös muuhun fyysiseen omaisuuteen.

NFT:t ja toimitusketju

NFT:t voivat myös auttaa parantamaan ja validoimaan toimitusketjuja. Esimerkiksi kahvialan yritys voi todistaa, että sen pavut ovat reilusti kaupattuja. Viinintuottaja voisi luoda NFT:n jokaiselle viinipullolle seuratakseen sen tuotannon jokaista vaihetta.

nft-symboli

NFT:n standardit

Useimmat NFT-merkit luodaan tällä hetkellä käyttämällä yhtä kahdesta Ethereumin merkkiprotokollista, ERC-721:tä tai ERC-1155:tä. Nämä ovat pohjimmiltaan Ethereum-tiimin luomia token-luonnoksia.

Suunnitelma luo mallin tietyille tiedoille, jotka on sisällytettävä kaikkiin uusiin NFT-merkkeihin, kuten turvallisuus- ja omistustiedot. Standardoimalla tapa, jolla nämä tiedot luodaan, NFT:t ovat helposti jaettavissa ja vaihdettavissa.

Ohjelmistokehittäjät voivat luoda mallista NFT:t, jotka ovat yhteensopivia suurten julkisten pörssien ja NFT-lompakoiden, kuten MyEtherWalletin ja MetaMaskin, kanssa. Näin ihmiset voivat ostaa ja myydä NFT:tä ja säilyttää sitä henkilökohtaisissa lompakoissaan.

Myös muut lohkoketjuverkot, kuten Tron, Neo ja Eos, kehittävät standardeja NFT-tokeneille. Jokaisessa on erilainen toiminnallisuus, joten ohjelmistokehittäjät voivat valita alustan, joka sopii parhaiten heidän luomalleen tokenille.

bitcoin accepted neon gaming

Mikä tekee NFT:istä arvokkaita?

Kuten minkä tahansa omaisuuserän kohdalla, kysyntä ja tarjonta määräävät myös NFT:iden hinnan. Koska kutakin NFT-kokoelmaa tai yksittäistä NFT:tä on vain rajallinen määrä, kysyntä voi olla hyvin suurta.

Voidaankin kysyä, mitä järkeä on omistaa esineestä rajoitettu painos eikä varsinaista esinettä. NFT:t ovat sekä helposti todennettavissa että täysin ainutlaatuisia. Tämän vuoksi ne ovat helposti vaihdettavissa verkossa.

Niiden koodi on hyödyllinen myös siksi, että jokainen NFT voidaan jäljittää, mukaan lukien kyseistä tokenia koskevat aiemmat transaktiot. Tämä takaa turvallisuuden ja läpinäkyvyyden ja estää vilpillisten esineiden myynnin.

Pelaajat, sijoittajat ja keräilijät ovat kerääntyneet NFT-markkinoille, koska he näkevät potentiaalia markkinoiden merkittävään kasvuun ja voittoihin.

Joissakin verkkopeleissä esimerkiksi kiinteistöt ovat arvokas omaisuus. Jos henkilö omistaa virtuaalimaailmassa päätien varrella sijaitsevan tontin, jolle hän voi avata kasinon, hän voi tienata paljon rahaa. Tämä maa-alue on siis hyvin arvokas.

Ovatko NFT:t kryptovaluuttoja?

Kryptovaluutat ovat fyysisen rahan tavoin vaihdettavia varoja, joita voidaan vaihtaa ja käyttää rahoitustapahtumissa, koska ne ovat identtisiä keskenään. Esimerkiksi yksi Yhdysvaltain dollari on aina samanarvoinen kuin toinen Yhdysvaltain dollari.

Vaikka NFT:t perustuvat lohkoketjuteknologiaan, ne eivät ole sama asia kuin kryptovaluutat, koska niillä ei voi käydä kauppaa keskenään. Ajattele NFT:tä kuin passia tai lippua tapahtumaan. Jokainen niistä on ainutlaatuinen.

nft kryptovaluutta

Baseball-korttia edustavaa NFT:tä ei voi vaihtaa suoraan digitaalista taideteosta edustavaan NFT:hen. Eikä edes baseball-korttia esittävää NFT:tä voi vaihtaa toista baseball-korttia esittävään NFT:hen. Tämä johtuu siitä, että jokainen NFT on ainutlaatuinen ja sisältää erityisiä tunnistetietoja.

NFT:t ovat kuitenkin samankaltaisia kuin kryptovaluutat siinä mielessä, että niillä on ominaisuuksia ja metatietoja, joiden ansiosta ne ovat helposti siirrettävissä ja tunnistettavissa.

NFT:n pääpiirteet

NFT:llä on useita ominaisuuksia, jotka erottavat ne muista omaisuuseristä ja kiinnostavat sijoittajia. Nämä ominaisuudet ovat seuraavat:

Jakamattomuus: Toisin kuin bitcoin tai muut kryptovaluutat, NFT:t voidaan ostaa ja myydä vain kokonaisina. Niitä ei voi jakaa pienempiin osiin.

 • Eivät ole yhteentoimivia: Aivan kuten NFT:itä ei voi vaihtaa toisiinsa, yhtä NFT-tyyppiä ei voi käyttää toisessa NFT-järjestelmässä tai -keräyksessä. Esimerkiksi verkkopeleissä käytettävät NFT:t ovat kuin pelikortti tai pelinappula. Aivan kuten Monopoly-kolikkoa ei voi käyttää Game of Life -pelissä, CryptoKittiesin NFT:n omistaja ei voi käyttää kyseistä NFT:tä Gods Unchained -pelissä.
 • Tuhoamaton: Tokenin tiedot tallennetaan turvallisesti lohkoketjuun älykkäiden sopimusten avulla. Tämä tarkoittaa, että NFT:tä ei voi poistaa tai kopioida.
 • Muuttumaton: NFT:iden tärkeä ominaisuus on, että henkilö, joka ostaa sellaisen, todella omistaa sen. Hän voi myydä sen tai pitää sen. Se ei ole yrityksen omistuksessa, kuten iTunes, joka omistaa musiikkia ja lisensoi sitä käyttäjille.
 • Todennettavissa: NFE:n luonti-, transaktio- ja tunnistetiedot voidaan jäljittää ja todentaa ilman kolmannen osapuolen väliintuloa. Tämän ansiosta jokainen, joka on kiinnostunut ostamaan NFE:n, voi varmistaa sen laillisuuden ja tehdä oman due diligence -tarkastuksensa ennen ostoa. Näin estetään vilpillisten merkkien luominen ja myynti.
 • Skaalautuva: Kaksi NFT:tä voidaan yhdistää uuden ainutlaatuisen NFT:n luomiseksi.
 • Pystyy tallentamaan metatietoja: NFT:iden luojat ja omistajat voivat lisätä metatietoja NFT:iin. Esimerkiksi taiteilija voi allekirjoittaa digitaalisen taideteoksensa.

  Mitä sinun on tiedettävä NFT:istä

  NFT-markkinat ovat vielä uudet ja täynnä mahdollisuuksia tekijöille ja sijoittajille. Ennen kuin sijoitat kryptovaluuttoihin, NFT:iin tai muihin digitaalisiin omaisuuseriin, on kuitenkin tärkeää tutkia ja ymmärtää markkinoita ja olla tietoinen siitä, että niiden arvo voi liikkua tasaisesti sekä ylös- että alaspäin.

  Jos fyysinen taide ja pelimaailma ovat osa intohimoasi, on hyvin mahdollista, että pelihuoneesi seinää koristava pelineon voi kiinnostaa sinua, jos näin on, voit vapaasti tutustua neon-kokoelmaamme, johon pääset suoraan klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

  neon gaming

  Jätä kommentti

  Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

  Recevez nos articles dans votre boite email.