Kuinka tehdä rahaa Twitchissä?

Kuinka tehdä rahaa Twitchissä?

lukemisesta

Twitch on pelaajien suosima foorumi, jossa on yli 4 miljoonaa lähetystä kuukaudessa ja keskimäärin 17,5 miljoonaa päivittäistä käyttäjää, jotka kaikki pelaavat tai katsovat muiden pelaavan videopelejä. Se on myös ensisijainen alusta pelaajille, jotka haluavat tehdä harrastuksestaan sivutuloja.

Jotkut lähettäjät tienaavat seitsennumeroisia summia vuodessa tilauksista, sponsoroinnista ja osuudesta mainostuloihin. On totta, että heillä on yleensä kymmeniä tuhansia seuraajia ja he käyttävät päivittäin tunteja lähetyksiin, pelaamiseen ja muiden pelien isännöintiin kanavallaan.

Sinun ei kuitenkaan tarvitse olla eliittikäyttäjä ansaitaksesi rahaa sivustolla. Tässä kerrotaan, miten voit rakentaa yleisösi ja alkaa tienata rahaa Twitchissä.

gamer aesthetic deko

Yleisön rakentaminen Twitchissä

Yleisön houkutteleminen verkkoalustalle on mahdotonta yhdessä yössä. Sama pätee Twitchiin.

"Menestyksekkäitä kanavia, kuten yrityksiäkin, rakennetaan vuosien, ei päivien tai viikkojen aikana", sanoo Jordan Slavik, innokas pelaaja, joka on neuvonut Twitch-lähetystoimittajia yleisön rakentamisessa. "Tärkeintä on jatkaa sisällön tuottamista.

Saatat aluksi tienata vähän rahaa siellä sun täällä, mutta älä odota tasaista tuloa ennen kuin olet tehnyt paljon töitä. Etsi oma markkinarako, olipa se sitten peli, genre tai tyyli. Jos et ole esimerkiksi lahjakkain pelaaja, ole hauskin. Laadi säännöllinen lähetysaikataulu, jotta fanit tietävät, milloin he voivat seurata lähetystä.

Käytä olemassa olevia sosiaalisen median tilejäsi (Twitter, YouTube, Facebook, Instagram jne.) mainostaaksesi Twitch-lähetyksiäsi. Ja tue muita Twitch-käyttäjiä katsomalla ja osallistumalla heidän lähetyksiinsä.

Slavikin mukaan markkinointi- ja verkostoitumistaitosi ovat lähes yhtä tärkeitä kuin pelitaitosi.

gameur stream

Kun olet houkutellut katsojia, ole vuorovaikutuksessa heidän kanssaan. Kysy kysymyksiä. Vitsaile. Vastaa keskusteluihin. Viihdyttävä lähetystoiminnan harjoittaja kannustaa faneja seuraamaan ohjelmiaan jatkuvasti.

Jotta voisit kasvattaa yhteisöäsi ja saada osuutesi kakusta, olemme julkaisseet blogikirjoituksen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, miten saat katsojia Twichiin, joten suosittelemme tutustumaan siihen!

Kuinka tienata rahaa aloittelijana

Kun yleisösi kasvaa, myös ansaintamahdollisuutesi kasvavat. On kuitenkin olemassa muutamia tapoja ansaita rahaa, kun yleisösi on vielä kehittymässä:

Lahjoitukset

Twitch-käyttäjät rakastavat tukea omiaan. Yksi tärkeimmistä tavoista, joilla he tekevät sen, on lahjoittaa rahaa suosikkistriimaajilleen. Lisää kanavallesi "donate"-painike PayPalin tai kolmannen osapuolen sovelluksen, kuten Streamlabs, kautta ja anna katsojien viedä rahat.

Jos haluat tietää muista kolmannen osapuolen sovelluksista, olemme myös julkaisseet artikkelin, jossa esitellään parhaat Twitch-botit!

Kumppanuuskumppanuudet tuotemerkkien kanssa

Monet yritykset käyttävät Twitch-streamereita mainostamaan tuotteitaan yleisölle, ja streamerit saavat vastineeksi provision. Tätä kutsutaan yleensä kumppanuus- tai affiliate-suhteeksi (ei pidä sekoittaa Twitchin kumppanuus- ja affiliate-ohjelmiin, joista puhumme myöhemmin).

gamer aesthetic neon

Twitch-striimaajille voivat tarjota kumppanuusmahdollisuuksia yritykset, jotka myyvät laitteistoja ja ohjelmistoja, energiajuomia ja tarvikkeita, kuten kuulokkeita ja tuoleja. Palkkiot vaihtelevat, mutta esimerkiksi laitteisto- ja ohjelmistoyritys Razer tarjoaa kumppaneille jopa 20 prosentin provision tuotteidensa myynnistä.

Brändit eivät yleensä tule luoksesi, ellet ole iso toimija. Keskustele muiden striimaajien kanssa löytääksesi affiliate-mahdollisuuksia.

Merchandising

Jos sinulla on uskollinen kannattajakunta, harkitse omien tuotteiden (t-paidat, tarrat, kahvimukit ja kannettavien tietokoneiden kotelot) myyntiä kolmansien osapuolten sivustojen, kuten Spreadshirtin, kautta. Luo kauppapaikka, täytä se omalla suunnittelullasi tai muista lähteistä saaduilla tuotteilla ja mainosta niitä Twitch-kanavallasi.

Miten ansaitsen rahaa Twitch-kumppanina?

Streamaajat, jotka täyttävät tietyt kriteerit, voivat ryhtyä Twitch-kumppaneiksi. Ohjelmaan voi osallistua vain kutsuilla, ja Twitchin mukaan sinun on täytynyt saavuttaa seuraavat virstanpylväät viimeisten 30 päivän aikana, jotta voit olla mukana:

  • Vähintään 500 streamattua minuuttia.
  • Vähintään seitsemän eri lähetyspäivää.
  • Keskimäärin vähintään kolme samanaikaista katsojaa.
  • Vähintään 50 seuraajaa.

Ohjelman jäsenyys tuo mukanaan lisää tapoja ansaita rahaa Twitchissä:

Tilaukset

Katsojat voivat tilata kanavasi avatakseen etuisuuksia, kuten eksklusiivisia keskusteluhuoneita, hymiöitä ja tuotealennuksia. Kuukausitilaukset alkavat 4,99 dollarista, ja vaihtoehtoja on 9,99 ja 24,99 dollaria. Kumppanit saavat osuuden jokaisesta tilauksesta.

Twitch Symboli

Virtuaaliset kannustimet

Katsojat voivat antaa taloudellista tukea myös virtuaalisten kannustimien, niin sanottujen "bittien", avulla.

Twitchin entisen PR-johtajan Chasen mukaan katsojat ostavat erivärisiä ja -kokoisia bittejä chat-ikkunassa.

Hinta alkaa 1,56 dollarista 100 bitistä. Katsojat jakavat niitä sitten suosikkilähetystoimittajilleen, jotka saavat palan kakusta: yhden sentin jokaisesta chatissa käytetystä bitistä.

Pelien myynti

Oletetaan, että striimaat itseäsi pelaamalla Warframea. Katsojat voivat ostaa pelin ja lisäosia suoraan kanavaltasi "osta nyt" -painikkeella. Tämä painike tulee automaattisesti näkyviin, kun pelaat Twitch-kaupassa myytäviä pelejä. Kumppanit saavat 5 %:n osuuden ostoksista, jotka tulevat heidän kanavaltaan.

Miten ansaitsen rahaa Twitch-kumppanina?

Kumppanin status on Twitch-voittajien korkein taso. Toisin kuin Twitch-kumppanit, jotka kutsutaan automaattisesti ohjelmaan, käyttäjien on haettava kumppaniksi pääsyä.

Gameurin Setup

Twitch-kumppanit ansaitsevat rahaa samalla tavalla kuin kumppanit ja yleiskäyttäjät, mutta he saavat myös osuuden sivunsa tuottamista mainostuloista. Yhteistyökumppanit saavat todennäköisesti myös tukisopimuksia ja tuotemerkkien sponsorointisopimuksia.

Muita tapoja tienata rahaa striimaajana?

Olemme nähneet tässä artikkelissa 8 tapaa ansaita rahaa striimaajana, mutta on tietenkin olemassa lukuisia tapoja ansaita rahaa striimaajana, joita emme ole käsitelleet tässä (tuotesijoittelu, brändäys, dropshipping, NFT jne...), jotta artikkelista ei tulisi liian pitkä.

Useimmissa tapauksissa kyse on kuitenkin liittymisestä, ja tämän toiminnan kannalta on parempi, että sillä on tietty katsoja- ja seuraajapohja, jotta se alkaa olla kiinnostavaa. Ennen kuin toiminnastasi tulee kannattavaa, sinun on aluksi työskenneltävä ilmaiseksi rakentaaksesi ryhmän vakituisia katsojia, jotka ovat valmiita seuraamaan sinua.


Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.