Mikä suoratoistolaitteisto aloittaa Twitchissä?

Mikä suoratoistolaitteisto aloittaa Twitchissä?

lukemisesta

Twitchin suosio on kasvanut räjähdysmäisesti viime vuosina Ninjan, Dr. Disrespectin ja Shroudin kaltaisten englanninkielisten striimaajien ansiosta tai jopa Suomesta tulleiden Savjzin, Laeppan tai Samura1manin ansiosta, jotka tekivät alustan tunnetuksi.

Et kuitenkaan tarvitse miljoonia seuraajia (tai tuhansien dollarien arvoisia laitteita) aloittaaksesi omien pelisessioiden lähettämisen. Tarvitset kuitenkin muutaman olennaisen asian, jotta voit tarjota katsojillesi laadukkaan kokemuksen.

Etkö ole varma, mistä aloittaa? Älä huoli, opastamme sinut tämän artikkelin kautta laitteisiin, joita tarvitset aloittaaksesi.

Katsotaanpa kaikkea, mitä sinun on tiedettävä tarvitsemistasi videopelien suoratoistolaitteista.

mario kattokruunu

Laadukas mikrofoni

Kannettavan tietokoneen sisäänrakennettu mikrofoni tai ulkoinen webbikamera eivät riitä, jos haluat saavuttaa ammattimaisen laadun suoratoistossa. Sinun kannattaa ehdottomasti investoida oikeaan mikrofoniin.

Mutta "laadukkaan" ei tarvitse tarkoittaa "kallista". On olemassa monia kohtuuhintaisia suoratoistoon soveltuvia mikrofoneja, jotka voit liittää tietokoneeseen tai kannettavaan tietokoneeseen sen USB-portin kautta.

Jos kuitenkin haluat parempaa laatua, sinun on otettava askel USB-liitäntää pidemmälle, sillä studiolaatuiset mikrofonit vaativat tietokoneen kanssa käytettäväksi ääniliitännän.

Niille, joilla on suuri asennusbudjetti, tämä on paras ratkaisu, jos lisälaitteen asentaminen ei haittaa. Muussa tapauksessa USB-mikrofoni riittää mainiosti (etenkin Twitch-striimauspäivinäsi).

Tutustu parhaisiin streaming-mikrofoneihin täällä!

Pop-suodatin tai tuulilasi

Oletko koskaan nähnyt jonkun asentavan pyöreän verkon kaltaisen laitteen mikrofoninsa eteen? Sitä kutsutaan pop-suodattimeksi, ja sen toiminta on ratkaisevan tärkeää laadukkaan äänityksen kannalta.

Kun sanomme sanoja, joissa on B- tai P-kirjain, suustamme tuleva ilmavirtaus lisää hetkellisesti äänitteen äänenvoimakkuutta, mikä aiheuttaa huonolaatuista kuivaa kohinaa. Olet ehkä huomannut tämän ilmiön katsellessasi muita suoratoistoja tai haastatteluissa, joissa puhuja käyttää paljasta mikrofonia.

Tuulisuoja on vaahtomuovinen suojus, joka nähdään usein mikrofoneissa uutislähetyksissä, ja sillä on samanlainen tehtävä.

Vaikka tuulisuoja on helpompi asentaa (se yksinkertaisesti liukuu mikrofonin päälle), se voi leikata äänesi korkeita taajuuksia, mikä voi johtaa hieman vaimeaan ääneen puhuessasi.

Joka tapauksessa se estää sinua ylikuormittamasta ääntä suoratoistosessioiden aikana.

Mikrofonin ripustusteline

Mikrofonin asettaminen työpöydälle eteesi ei ole ihanteellinen tapa äänittää ääntä.

Jos et halua jatkuvasti kyykistyä puhuessasi mikrofoniin, sinun on lisättävä vahvistusarvoa (tämä säätelee mikrofonin herkkyyttä).

Vaikka on mukavaa, että voit istua suorassa ja puhua, mikrofoni, jonka vahvistus on asetettu maksimiin, poimii varmasti paljon valkoista kohinaa. Näitä ovat esimerkiksi ilmastointilaitteet, ohi ajavat autot ja jopa muissa huoneissa olevien ihmisten äänet.

Myös mikrofoni, jonka vahvistus on korkealla ja joka poimii kovia ääniä (kuten koiran haukkuminen tai oven paiskautuminen), voi aiheuttaa voimakkaan äänipiikin, jota yleisösi ei arvosta.

On parasta käyttää mikrofonitelinettä, jonka voit kiinnittää työpöydän tai muun lähellä olevan pinnan kylkeen. Näin voit säätää mikrofonin ihanteelliselle etäisyydelle päästäsi puhuessasi.

Voit halutessasi jopa pidentää jalustan varren pääsi yli ja kiinnittää mikrofonin ylösalaisin, jolloin voit nauhoittaa ilman, että mikrofoni on videotallennuksen tiellä.

Suosittelemme FIFINE-merkkiä mikrofoniripustustolppien osalta. Niiden mukana toimitetaan jopa tuulisuoja.

Videokuvauksesta puheen ollen, tarvitset myös...

Webbikamera

Yleisösi ei halua vain nähdä, kuka olet, vaan he haluavat myös nähdä, miten reagoit eri tilanteisiin esiintyessäsi. Sinun kannattaa hankkia ulkoinen webkamera, jolla voit tallentaa itseäsi, sillä sisäänrakennetut kamerat ovat usein huonolaatuisia.

Monet markkinoilla olevat webkamerat on suunniteltu suoratoistoa varten, ja niiden avulla voit tallentaa 30 FPS:n nopeudella 1080p-laadulla. Voit mennä pidemmälle ja tallentaa 4K-laadulla, mutta vain katsojat, joilla on 4K-resoluutioon kykenevä näyttö, voivat nauttia siitä.

Siksi 1080p-tarkkuus riittää hyvin suoratoistoon, sillä kaikki tavalliset näytöt pystyvät käsittelemään tätä laatua.

Videokaappauskortti

Jos pelaat PC-pelejä suoratoiston aikana, et tarvitse tätä laitetta. Voit käyttää ohjelmistoa, jolla voit tallentaa näytön pelaamisen aikana, jotta yleisösi voi seurata sitä.

Jos taas aiot suoratoistaa konsolipelejä, tarvitset kaappauskortin.

Onneksi on olemassa kortteja, jotka voit liittää tietokoneen USB-porttiin, jotta prosessi olisi mahdollisimman yksinkertainen. Siitä voit liittää tietokoneen ja television HDMI-porttiin.

Näin voit suoratoistaa pelisi teräväpiirtona jopa pelaamisen aikana.

Jos haluat päästä nopeasti vauhtiin alustalla, kun olet saanut kaikki varusteesi paikoilleen, suosittelemme tutustumaan oppaaseemme Twitch-kumppaniksi liittymisestä!

Muut virran käynnistämiseen tarvittavat laitteet 

Nyt kun olemme nähneet kaikki audio- ja videolaitteet, joita tarvitset streamer-toiminnan aloittamiseen, tarvitset tietenkin sotakoneen, joka toimii PC:nä pelien suorittamiseen tarvittavine lisävarusteineen (näppäimistö-hiiri, matto jne...).

Siinä ei kuitenkaan ole vielä kaikki! Koska sinun on investoitava webbikameraan, jotta voit näyttää itsesi yleisöllesi, sinun on perustettava nauhoitushuoneesi ja tehtävä siitä ammattimainen. Siihen ei ole mitään parempaa kuin esteettiset gamer-koriste-esineet, kuten lamput, led-nauhat, neonvalot, julisteet ja paljon muuta ainutlaatuisen taustan luomiseksi.

Jos haluat täydentää sisustustasi, voimme vain suositella omaa kokoelmaamme Aesthetic gamer -koristeita, jotta voit luoda nörttimäisen sisustuksen, joka sopii sinulle ja saa sinut erottumaan. Klikkaa suoraan alla olevaa kuvaa päästäksesi siihen käsiksi!

gamer aesthetic deko

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.