Kuinka pelata videopelejä virtuaalikoneessa?

Kuinka pelata videopelejä virtuaalikoneessa?

lukemisesta

Virtuaalikoneiden pelaaminen on tulevaisuuden trendi, mutta yksityiskohdat ovat useimmille hieman epäselviä. Virtuaalikoneiden avulla voit käyttää erillistä käyttöjärjestelmää sovellusikkunassa. Se käyttäytyy kuin oma tietokoneensa.

Ihmiset käyttävät niitä leikkimään ja testaamaan erilaisia käyttöjärjestelmiä, laajentamaan ohjelmistokirjastojaan ja kokeilemaan sovelluksia turvallisemmassa ympäristössä. Mutta entäpä pelit virtuaalikoneessa?

Pelien pelaaminen virtuaalikoneessa on hieman monimutkaisempaa, mutta se ei ole mahdotonta. Tekniset perustiedot omaavien ihmisten pitäisi pystyä siihen.

Koska olemme itse kokeneet tämän prosessin, selitämme tässä artikkelissa, miten se tehdään, mitä sinun on tiedettävä ja mitä sinun on otettava huomioon ennen aloittamista.

xbox-ojain

Mikä on virtuaalikone?

Virtuaalikone (VM) on sovellus, joka luo virtualisoidun maailman. Se käyttäytyy kuin erillinen tietokone, jolla on omat ohjelmistonsa ja laitteistonsa ja joka toimii työpöydälläsi olevassa ikkunassa.

Voit käynnistää sen live-CD-levyltä tai käyttöjärjestelmän asennuslevyltä. Käyttöjärjestelmä toimii ikään kuin se toimisi oikeassa tietokoneessa, eli voit tehdä lähes mitä tahansa, mitä tekisit tietokoneella.

Oikean tietokoneen käyttöjärjestelmää kutsutaan isännäksi, ja VM:n sisällä olevia käyttöjärjestelmiä kutsutaan vieraiksi. VM:ien määrää ei ole rajoitettu, mutta kiintolevytilaa on rajoitettu. Resurssit jakautuvat eri VM:ien kesken, joten toiminta voi hidastua ja sammua melko nopeasti.

Virtuaalikoneet eivät ole yhtä nopeita kuin tietokoneesi, eivätkä ne ole ihanteellisia kaikissa tilanteissa. Kaikki, mikä vaatii paljon suorittimen tehoa, ei toimi yhtä hyvin, eli kaikki, mikä vaatii yksityiskohtaista grafiikkaa tai ääntä.

apex legend

Miten VM asennetaan ?

VM:n asentamiseksi on ensin ladattava VM-sovellus. Suosittelemme käyttämään joko VirtualBox, VMware Player, Parallels Desktop tai VMware Fusion. Kun sinulla on tämä, loppu on melko yksinkertaista. Ohjattu asennus auttaa sinua useimmissa tapauksissa.

 1. Avaa VM-sovellus ja napsauta painiketta uuden virtuaalikoneen luomiseksi.
 2. Seuraa ohjatun toiminnon vaiheita, jossa kysytään, minkä käyttöjärjestelmän haluat asentaa. Kirjoita haluamasi käyttöjärjestelmän nimi, ja todennäköisesti ohjattu ohjelma valitsee automaattisesti oikean vaihtoehdon. Jos näin ei ole, voit etsiä sitä pudotusvalikosta.
 3. Napsauta "Seuraava".
 4. Ohjattu asennusohjelma opastaa sinut seuraavien vaiheiden läpi. Se valitsee joitakin kohteita valmiiksi, mutta voit muuttaa niitä tarpeen mukaan. Sinun on myös päätettävä muistin jakamisesta. Voit valita sen tai valita oletusarvon. Jos teet tässä virheen, älä huoli, sillä voit palata takaisin ja muuttaa tätä arvoa milloin tahansa.
 5. Ohjattu toiminto auttaa sinua luomaan virtuaalisen kiintolevyn. Jos sinulla on jo sellainen, varmista, että valitset sen. Jos ei, ohjattu ohjelma luo sinulle uuden. Sinulla on tässä kaksi vaihtoehtoa:
 6. Dynaamisesti varattu levy: Asetat levylle enimmäiskoon, mutta tiedosto kasvaa hitaasti tähän kokoon.
 7. Kiinteän kokoinen levy: Määrität levyn koon, ja se alkaa tästä koosta. Kiinteän koon levyt toimivat paremmin, koska ne toimivat yleensä paremmin, kun ne ovat alusta alkaen suurempia. Se on myös hyvä idea, koska koko ei yllätä sinua.
 8. Luo virtuaalinen kiintolevy napsauttamalla "Create". Tämä voi kestää muutaman minuutin tai hetken valitsemastasi koosta riippuen.
 9. Pääset VM:n pääikkunaan, jossa sinun pitäisi nähdä kaikki. Näet painikkeen, jossa lukee "Start". Napsauta tätä painiketta avataksesi kaiken.

  Voinko pelata pelejä virtuaalikoneessa?

  Lyhyt vastaus on kyllä, ja voit pelata pelejä virtuaalikoneessa. VirtualBox ja VMWare ovat parhaita VM-sovelluksia, joita voit käyttää tähän. Silti pelit, jotka vaativat näytönohjaimia tai joissa on huippuluokan grafiikka, vaikeuttavat VM:n käyttöä.

  Virtuaalikoneet eivät käytä näytönohjaimia, vaan ne voivat käyttää vain suorittinta. On olemassa kiertotie, joka on käyttää ytimeen perustuvaa virtuaalikonetta eli KVM:ää. Se on monimutkaisempi, mutta se toimii.

  KVM käyttää itse asiassa "passthrough"-tekniikkaa näytönohjaimesi käyttämiseen. Tässä tapauksessa ei ole virtualisointia, vaan kyseessä on pelkkä metalliyhteys. Se on yksinkertaista, mutta sinun kannattaa lukea koko selitys ennen kuin kokeilet sitä itse. Joitakin näistä vaiheista ei voi peruuttaa aloittamatta koko prosessia alusta.

  pc-ohjain

  KVM:llä pelaamiseen tarvitset seuraavat tiedot:

  • Kaksi näyttöä, joissa on HDMI-tuloliitäntä
  • Kaksi HDMI-kaapelia
  • Yhteensopiva prosessori, joka tukee integroitua grafiikkaa
  • emolevy, jossa on HDMI-lähtöportti
  • näytönohjain, jossa on HDMI-lähtöportti
  • Yksi Manjaro Linux KDE -käyttöjärjestelmä asennettuna

   Emme kuitenkaan valehtele itsellemme, virtuaalikone ei korvaa (tai tuskin korvaa) todellista pelaajan pc:tä. Jos olet suuri pelaaja, tämä on oikea ratkaisu. Jos haluat valita tämän vaihtoehdon, voimme suositella, että tutustut blogiartikkeliin, jossa selitetään, miten valita Gamer PC, jotta vältät väärän valinnan tekemisen!

   Miten KVM asennetaan?

   1. Käynnistä terminaali ja kirjoita tämä komento asentaaksesi: sudo apt install qemu-kvm libvirt-clients libvirt-daemon-system bridge-utils virt-manager ovmf
   2. Aktivoi se syöttämällä tämä komento: sudo systemctl enable libvirtd.service
   3. Aloita sen käyttö komennolla: sudo systemctl start libvirtd.service.
   4. Kaiken pitäisi nyt olla asennettuna tietokoneellesi. Käynnistä se menemällä Applications (Sovellukset) -kohtaan ja etsimällä "Virtual Machine Manager".
   5. Jos saat virheilmoituksen "adduser: The group `libvirtd' does not exist", teit virheen kopioidessasi ja asentaessasi konfiguraatiotiedostoja.
   6. Käynnistä VM ja sammuta se välittömästi. Konfiguraatiotiedostojen asentaminen kestää jonkin aikaa.
   7. Seuraavaksi sinun on määritettävä GPU passthrough. Sinun on kytkettävä videokaapeli emolevyltäsi päämonitoriin. Toista sitten toimenpide videokaapelilla näytönohjaimesta toiseen näyttöön.
   8. Nyt kaksi konetta ei voi jakaa näytönohjainta, joten tarvitset oman näytönohjaimen KVM:ääsi varten. Mene BIOS-asetuksiin tätä varten.
   9. Etsi asetuksista ensimmäinen grafiikkaohjain. Vaihda se suorittimen integroituun näytönohjaimeen. Useimmat ihmiset löytävät sen joltakin PCI-kaistalta.
   10. Kun olet tehnyt muutoksen, tallenna ja käynnistä tietokone uudelleen.
   11. Seuraavaksi sinun on lisättävä näytönohjain mustalle listalle, koska läpivienti kokee eston. Suorita tätä varten komento sudo nano /etc/modprobe.d/blacklist.conf.

   Kun kaikki nämä vaiheet on tehty, liitä tämä teksti avoimeen asiakirjaan.

   NVidia-näytönohjaimille :

   • musta lista uusi
   • blacklist nvidia

   AMD:n näytönohjaimille :

   • blacklist radeon

   Valitsitpa minkä tahansa vaihtoehdon, tallenna tiedosto painamalla "ctrl+x", sitten "y" ja lopuksi "enter". Kun kaikki tämä on tehty, käynnistä tietokoneesi uudelleen!

   nes-ohjaimen emulaattori

   Miksi VM:iä käytetään?

   On muutamia syitä, miksi ihmiset käyttävät virtuaalikoneita muuhunkin kuin pelaamiseen. Tässä on muutamia esimerkkejä:

   • Uusien käyttöjärjestelmien kokeileminen: Kun rakennat pelilaitteistoa, voit haluta kokeilla eri käyttöjärjestelmiä nähdäksesi, mistä pidät eniten. VM:n käyttäminen on loistava tapa tehdä tämä. Jos jokin menee pieleen tai rikot jotain, se ei vaikuta päätietokoneeseesi.
   • Käytä vanhoja ohjelmistoja: Meillä kaikilla on rakastamiamme ohjelmistoja, joiden käyttö on lopetettu vuosien varrella. Jos haluat käyttää vanhaa ohjelmaa, jota et voi käyttää nykyisessä käyttöjärjestelmässäsi (esimerkiksi Windows 10:ssä), VM on hyvä valinta. Kunhan löydät ohjelmiston asennusohjelman, sinun pitäisi pystyä ajamaan sitä.
   • Kehitä ohjelmistoja tai pelejä: Jos olet kehittäjä, VM:t ovat loistava tapa testata tuotteitasi eri alustoilla. Voit tehdä muutoksia ja emuloida eri versioita sen sijaan, että siirtäisit tiedostoja muihin laitteisiin ja käyttöjärjestelmiin.
   • Haittaohjelmia koskevien ongelmien käsittelemiseen: Jos haluat käyttää ohjelmaa, mutta et voi määrittää, onko se turvallinen vai ei, käytä sitä VM:ssä selvittääksesi, mistä on kyse. Voit myös ladata ohjelman, jonka tiedät sisältävän viruksen tai haittaohjelman, ja yrittää korjata ongelman. Jotkin haittaohjelmat voivat paeta VM:stä, mutta tämä on erittäin harvinaista.

    VM:n käyttäminen voi olla hyödyllistä muutamissa muissakin käyttötapauksissa, mutta nämä ovat yleisimpiä.

    palvelin

    Virtuaalikoneiden pelaaminen: Onko se sen arvoista?

    Virtuaalikoneella pelaaminen ei ole vaikeaa, mutta sen käyttöönotto voi viedä aikaa, ja valitettavasti asiat voivat muuttua milloin tahansa. Parasta on asentaa KVM-kone pelaamista varten, vaikka se vaatisikin jonkin verran teknistä taitoa.

    Jos haluat vain kokeilla eri käyttöjärjestelmää, käyttää vanhempia ohjelmistoja, kehittää ohjelmistoja, käsitellä haittaohjelmia tai jotain muuta, hyvin yksinkertainen VM riittää.

    Raskaita kuvia ja ääntä vaativiin peleihin saatat joutua hankkimaan lisälaitteita. Se säästää kuitenkin rahaa, eikä sinun tarvitse ostaa isoa peliasennusta.

    Vaikka voimme vain suositella investoimaan siihen, koska se on silti helpoin ja kätevin. Jos joskus haluat pelata VM:lläsi PC:llä ja/tai retropelejä niillä, kokoelma yleisohjaimia voisi kiinnostaa sinua ! Älä epäröi mennä katsomaan klikkaamalla alla olevaa kuvaa !

    Universaali ohjain

    Jätä kommentti

    Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

    Recevez nos articles dans votre boite email.