Mitä laitteistoa tarvitaan suoratoistoon?

Mitä laitteistoa tarvitaan suoratoistoon?

lukemisesta

Monien pelaajien unelmana on ansaita elantonsa intohimollaan. Suoratoisto on yksi tapa tehdä tämä, mutta maailmassa, jossa kaikki jo suoratoistavat, tarvitset ammattimaisen kokoonpanon erottuaksesi muista.

On olemassa monia oppaita siitä, miten pääset aloittamaan striimaamisen Twitchissä, YouTubessa, Theta Tv:ssä tai Facebook-pelaamisessa. Olemme itse kirjoittaneet yhden, jonka suosittelemme lukemaan: ''Kuinka päästä alkuun Twitchissä?''!

Tässä oppaassa kerromme kaiken Twitch-tilin perustamisesta ja tarvittavista ohjelmistoista, boteista ja paljon muuta. Emme kuitenkaan päässeet paneutumaan laitteistoon, jota tarvitset striimaamisen aloittamiseen.

Siksi tämä artikkeli on nyt täällä sinua varten! Jos olet vasta aloittamassa tai jos haluat parantaa nykyisiä stream-asetuksiasi, pysy mukana, niin kerromme sinulle kaiken, mitä tarvitset, jotta streamisi näyttää hyvältä ja katsojasi voivat kiinnittyä kaikkiin streamiisi!

Otetaan selvää ilman muuta!

game room neon

Webbikamera

Sen lisäksi, että ihmiset katsovat suoratoistoja, he haluavat nähdä myös henkilön, joka viihdyttää heitä. Hyvä webkamera on siis yksi tärkeimmistä asennuksen elementeistä, joita ei pidä laiminlyödä!

Kytke kamera, ja voit siirtää sen renderöinnin suosikki suoratoisto-ohjelmistoosi ja liittää sen pelistreamiin. Varmista vain, ettei se häiritse liikaa pelinäkymää.

Kannattaa siis investoida huippuluokan webbikameraan, jotta saat parhaat kuvat yleisöllesi, jotta he näkevät sinun reagoivan pelin tapahtumiin. Olipa kyse sitten voitonjuhlista, vuorovaikutuksesta katsojien kanssa tai raivon hetkistä.

verkkokamera stream

Toinen hyvä vaihtoehto verkkokameralle on käyttää DSLR-kameraa tai muuta digitaalikameraa yhdistämällä se plug and play -kaappauskorttiin, joka muuntaa sen korkealaatuiseksi verkkokameraksi.

Näin saat paljon paremman kuvan verkossa suorien esitysten, Zoom-puhelujen tai muun toiminnan aikana. Jos sinulla on kamera lojumassa, nyt tiedät, mitä sinun on tehtävä!

Oikea valaistus

Ei ole mitään järkeä käyttää vaivalla ansaittuja rahoja huippuluokan kameraan, jos valaistus ei pysy mukana. Hyvä valaistus varmistaa, että streamisi näyttää yhtenäiseltä webbikameran ulkoasulta, joka näyttää ammattimaiselta ja auttaa katsojia näkemään, mitä tapahtuu.

Loppujen lopuksi, jos kasvosi kylpevät vain näytön väreissä ja hämärässä lampussa muualla huoneessa, asiat muuttuvat rumiksi pimeissä kohtauksissa.

valaistus suoratoistoa varten

Ihannetapauksessa tarvitset siis pieniä kirkkaita led-paneeleita, jotka voivat saavuttaa 1400 lumenia ja hallita viileitä ja lämpimiä värejä 2900-7000K. Useimmissa netistä löytyvissä malleissa voit ohjata näitä valoja tietokoneen ohjelmistosta, puhelimen sovelluksesta tai Elgatosta.

Näiden avainvalojen etuna on, että ne suodatetaan useilla diffuusorikerroksilla, mikä mahdollistaa pehmeän valon kasvoillesi ilman, että se sokaisee sinua soiton aikana.

Kiva tausta tai vihreä tausta

Jos sinulla on hyvä kamera ja riittävä valaistus, seuraava looginen askel on lavastus! Ja vaihtoehtoja on kaksi! Valitse vihreä tausta tai poistu huoneesta, jossa virtaat näkyviin.

Jälkimmäinen vaihtoehto voi olla erinomainen vaihtoehto näyttää peliharrastuksesi koristelemalla huoneesi nörttimäisillä esineillä ja/tai värikkäällä ja hillityllä valaistustunnelmalla esimerkiksi LED-banderollien ansiosta.

setup gaming streamer

Jos haluat lisää sisustusvinkkejä, kerromme, miten voit sisustaa gaming setup, että se vastaa parhaiten pelipersoonallisuuttasi!

Vihreät näytöt voivat olla yleisesti ottaen hieman hankalia, sillä sinun on paitsi saatava valaistus kohdalleen, myös varmistettava, että vihreä paneeli on sileä ja rypytön, jotta saat parhaat tulokset. On kuitenkin myönnettävä, että renderöinti on vaikuttavaa, kun sen hallitsee!

Joka tapauksessa, jos haluat mieluummin jättää huoneesi taustan katsojien nähtäväksi, älä epäröi katsoa kaikkia esteettisiä pelaajakoristeitamme klikkaamalla suoraan alla olevaa kuvaa! LED-nauhat, lamput, yövalot, pelien neonvalot ja paljon muuta, sinun pitäisi löytää tarvitsemasi!

gamer aesthetic deko

Laadukas mikrofoni ja esivahvistin

Suoratoistossa ei tietenkään ole kyse vain siitä, että ihmiset katsovat soittoasi. Myös katsojat haluavat viihdyttää. Kaikilla striimaajilla on hyvä mikrofoni, jonka avulla he voivat puhua ja olla vuorovaikutuksessa yleisönsä kanssa samalla, kun he tekevät taikojaan.

Hyvälaatuinen mikrofoni, joka estää ympäröivän melun, keskittyy ääneesi ja kuulostaa hyvältä, on ihanteellinen.

Minkä mallin valitsisit? Ohjaamme sinut asiantuntevamman sivuston blogikirjoitukseen, jossa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mikä on paras stream-mikrofoni!

mikro streamer

Upeat pelikuulokkeet

Pelikuulokkeet ovat käytännössä välttämättömät. Et halua pelata kaiuttimilla ja mikrofonisi poimii kaikki äänet ja lähettää niitä streamiin, usko pois!

Hyvät kuulokkeet voivat myös saada sinut näyttämään mielenkiintoiselta, antaa sinulle jotain puhuttavaa yleisöllesi ja tietysti antaa sinulle etulyöntiaseman pelaamisessa.

Jos et jo hallitse mikrofonia, kuulokkeet voivat olla myös hyvä vaihtoehto oman äänesi kuulemiseen ja äänen hallintaan. Useimmissa nykyaikaisissa kuulokkeissa on myös hyvä mikrofoni, joten ne ovat hyvä vaihtoehto, jos et halua erillistä mikrofoniasennusta.

Jos et ole kovin innostunut kuulokkeista, voit valita myös langattomat kuulokkeet, kuten esimerkiksi AirPodit, vaikka akku saattaa olla ongelma pitkissä, usean tunnin live-esiintymisissä.

Mukava istuin

Jos kaikki sujuu hyvin suoratoistoprojektissasi, istut todennäköisesti tuntikausia soittamassa ja viihdyttämässä massoja. On tärkeää, että sinulla on mukava istuin, jotta voit jatkaa soittamista kärsimättä selkäkivuista tai muista ongelmista.

Pelituolit ovat myös tarpeeksi tyylikkäitä, jotta striimistäsi tulee mielenkiintoinen. Loppujen lopuksi ihmiset näkevät useimmiten vain pelin, sinut ja sen, minkä päällä istut. Jos istut puisella tuolilla tai jakkaralla, huomio kiinnittyy kyllä sinuun, mutta se ei ole kovin mukavaa.

Investoiminen mukavaan tuoliin, kuten esimerkiksi pelituoliin, voi olla välttämätöntä.

Yksi (tai useampi) hyvä näyttö

Hyvä näyttökokoonpano on streamingin onnistumisen kannalta olennaisen tärkeä. Tämä saattaa vaikuttaa itsestään selvältä, mutta näytön suhteen on itse asiassa otettava huomioon muutamia asioita.

Ensinnäkin useimmat suoratoistoalustat tukevat vain 16:9-kuvasuhteen kuvia. Pidämme todella paljon ultralaajoista näytöistä pelaamista varten, sillä ne antavat suuremman ja vaikuttavamman näkymän peliin, mutta ne ovat yleensä 21:9- tai 32:9-kuvasuhteisia.

3 näytön gaming setup

Jos yrität streamata tällä tavalla, huomaat pian, että joudut ongelmiin. Suoratoistossa on joko mustia palkkeja kokoeron kompensoimiseksi tai se on kokoonpuristunut ja venytetty asetuksistasi riippuen. Kumpikaan ei ole ihanteellinen! Suoratoistoa varten on siis parasta käyttää 4k-näyttöä (joka on pienennetty 1080p:ksi tai 720p:ksi suoratoistoa varten) tai 1080p-näyttöä.

Toiseksi, voi olla mielenkiintoista, jos sinulla on kaksi tai useampia näyttöjä arsenaalissasi. On tärkeää, että sinulla on yksi peliä varten, mutta toinen näyttö voi olla hyödyllinen, kun haluat pitää silmällä stream-keskustelua ja vastata katsojille. Voit myös käyttää sitä suoratoisto-ohjelmistosi tarkkailuun, jotta pääset helposti käsiksi muun muassa työkaluihisi ja sovelluksiisi.

Monitoreiden ei tarvitse olla samoja, mutta on hyödyllistä, että niitä on useita. Suurimmilla striimaajilla on usean monitorin kokoonpanoja, joissa on kolme, neljä, viisi tai useampia näyttöjä. Kun olet vasta aloittamassa, tämä ei ehkä ole tarpeen, mutta kaksi monitoria voi aina olla kätevä.

Kilpailukykyinen PC-pelaaja

Kun aloitat suoratoiston, huomaat, että se on rasittavampaa kuin odotit. Pelien pelaaminen on hienoa, mutta 1080p-materiaalin suoratoisto samaan aikaan ja ehkä myös nauhoittaminen samaan aikaan voi rasittaa tietokonettasi.

Jos koneesi ei ole tehtäviensä tasalla, suoratoistosi kärsii, mikä voi johtaa kuvapudotuksiin, viiveeseen tai pikselöitymiseen. Voit kuitenkin myös optimoida streamisi muuttamalla bittinopeusasetuksia, varmistamalla, että käytät langallista yhteyttä Wi-Fi-yhteyden sijaan jne.

pc gamer setup

Myös tietokoneen päivittäminen voi auttaa. Voit rakentaa uuden pelikoneen tyhjästä tai yksinkertaisesti päivittää prosessorin, RAM-muistin ja näytönohjaimen suorituskyvyn parantamiseksi.

Helppokäyttöiset suoratoisto-ohjaimet

Kun olet oppinut suoratoiston perusteet, alat pian yrittää parantaa asioita lisäämällä kohtauksia, siirtymiä, tunteita ja kaikenlaista muuta, jotta yleisösi viihtyisi.

Huomaat pian, että jos sinulla olisi oikeat työkalut, voisit tehdä kaiken tämän paljon sujuvammin ilman, että sinun tarvitsee poistua pelistä manipuloidaksesi suoratoisto-ohjelmistoa tai muita ohjaimia.

Elgato Stream Deckin eri mallit kuuluvat niihin asioihin, joiden hyödyllisyyttä on vaikea tajuta, ennen kuin alat itse käyttää niitä. Yksinkertaisimmillaan se on pieni ohjauslaatikko, joka kytketään tietokoneeseen ja jonka avulla voit määrittää erilaisia toimintoja massiivisesti muokattaviin LCD-näppäimiin, jotka koristavat laatikon etuosaa. Voit käyttää näitä säätimiä kaikenlaisiin asioihin.

Voit esimerkiksi käyttää eri painikkeita sytyttääksesi erilaisia kaukosäädettäviä LED-valoja, säätääksesi valaistustasi globaalisti, aktivoidaksesi Elgaton näppäinvalot, käynnistääksesi Steamin, kuunnellaksesi musiikkia Spotifysta, ottaaksesi kuvia Nvidia Shadowplayn avulla ja paljon muuta.

El gato stream deck

Kun käynnistät suoratoiston, voit myös asettaa painikkeita kaikenlaisille asioille. Käynnistä stream, vaihda kohtausten välillä, toista gif-kuvia, lähetä chat-viestejä yleisöllesi, mykistä mikrofonisi väliaikaisesti. Kaikenlaisia asioita!

Voit myös asettaa komentoja kansioihin (ja jopa kansioihin kansioiden sisällä), mikä tarkoittaa, että vain 15 painikkeella voit käyttää kaikenlaisia komentoja, toimintoja ja muuta.

Monitoimipainikkeilla voit myös määrittää useita tapahtumia yhdelle painallukselle. Meillä on esimerkiksi asetukset, jotka kytkevät Philips Hue -valaistuksen päälle, sytyttävät näppäinvalot, avaavat OBS Streamlabs -palvelun, avaavat Discordin ja käynnistävät Twitchin, kaikki yhdellä painikkeella.

Stream Deck on saatavana useissa eri kokoluokissa, pienestä 6-painikkeisesta Stream Deck Ministä 32-painikkeiseen Stream Deck XL:ään. Mutta voit tehdä paljon millä tahansa niistä.

Ammattimaiset usean kameran suoratoisto-ohjaimet

Jos ponnistelut lähtevät vauhtiin ja haluat todella parantaa suoratoistopelien laatua, kannattaa harkita Blackmagic Designin ATEM Miniä.

Tämä on uskomattoman tehokas laite, jonka avulla voit integroida neljä eri HDMI-lähdettä striimaukseesi ja vaihtaa niiden välillä yhdellä napsautuksella, ja siihen sisältyy live-siirtymiä, kuva-kuvassa-vaihtoehtoja ja paljon muuta.

ATEM Minin tehoa on vaikea kuvailla, sillä se on uskomattoman joustava ohjelmoitavilla makroilla, live-esikatseluvaihtoehdoilla, ääniasetuksilla ja muulla.

Atem Mini Black Magic

Ohjekirja on 155 sivua pitkä, mikä antaa sinulle käsityksen siitä, kuinka paljon komentoja on käytettävissä. Tämä yksityiskohtainen video antaa myös loistavan yleiskatsauksen eri tehoista.

Perustasolla voit yksinkertaisesti kytkeä laatikon USB-C-liitännän kautta ja käyttää ATEM Miniä webbikameralähteenä, joka voidaan vetää OBS Studioon (ja muihin) ja säätää sitten ATEM Minin kautta helposti.

Useat kamerakulmat ovat loistava tapa lisätä ammattimaista otetta lähetystoimintaasi, ja tämä ohjausrasia tekee sen mahdolliseksi.

Viimeinen kohta ennen lähetyksen aloittamista

Nyt tiedät kaikki laitteet, jotka muodostavat ammattilaislähetystyön! Nyt kun tiedät, mihin laitteisiin kannattaa investoida, ei kestä enää kauan, ennen kuin voit aloittaa liiketoimintasi jollakin, joka erottaa sinut muista aloittelevista striimaajista Twitchissä ja muilla alustoilla.

Voisit myös huomata, että webbikamerasi kautta näkyvä taustasi koristelu voi olla seikka, jota ei kannata laiminlyödä, jotta voit saada laillisuutta katsojiesi keskuudessa ja osoittaa heille intohimosi videopelejä kohtaan!

Varmasti esimerkiksi Mario-palikoilla varustettu kattokruunu, joka roikkuu ja näkyy striimin aikana, ei jää huomaamatta! Jos pidät ideasta, klikkaa alla olevaa kuvaa! Näet, malli ei ole huono!

mario kattokruunu

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.