Parhaat Playstation-emulaattorit

Parhaat Playstation-emulaattorit

lukemisesta

Sinulla ei ole enää vanhoja PlayStation-konsoleita kotona, mutta haluaisit silti pelata niitä älypuhelimellasi, tietokoneellasi tai Macilla? Siinä tapauksessa olet oikeassa paikassa!

Tässä artikkelissa esittelemme sinulle parhaat emulaattorit, jotka olemme testanneet konsoli- ja laitekohtaisesti. PS1:stä PS4:ään ja Sonyn käsikonsoleihin, voit pelata kaikkia konsoleita, kun olet lukenut tämän oppaan loppuun.

Esittelemme myös kaikki vaihtoehdot ja erityyppiset emulaattorit, joita voit käyttää, jos et halua pelata PC:llä tai kannettavalla tietokoneella! Tietenkin esittelemme sinulle myös joitakin monikonsoliemulaattoreita, jotta asiat olisivat vielä helpompia.

Aloitetaan ilman suurempia puheita!

Yhteensopiva playstation-ohjain

Parhaat Ps1-emulaattorit

PlayStation oli Sony Computer Entertainmentin ensimmäinen kotikonsoli. PlayStation julkaistiin Euroopassa vuoden 1995 lopulla, ja se oli osa uutta 32-bittisten konsolien sukupolvea, joka merkitsi Sonyn nousua videopelimaailman huipulle.

PlayStation tunnettiin myös nimellä PS One, ja se käytti CD-levyjä (compact discs), mikä merkitsi videopeliteollisuuden siirtymistä pois kasettien käytöstä.

Koska konsoli oli suuri menestys maailmanlaajuisesti, sille on saatavilla monia pelejä ja emulaattoreita, ja katsomme nyt, mitä niistä suosittelemme!

Classic Boy Gold

Alusta : Android

ClassicBoy Gold on alkuperäisen ClassicBoy-moninpelin henkinen seuraaja. Se tukee samoja konsoleita, kuten PlayStation 1, Nintendo 64, NES, jotkut Game Boy -järjestelmät, Sega Genesis, Sega CD, Game Gear, Sega Saturn jne.

Lisäksi emulaattori tukee perusominaisuuksia, kuten tallennus- ja lataustiloja, laitteistoohjaimia, erilaisia ääni- ja videovaihtoehtoja jne...

Premium-versio lisää eleitä, automaattista latausta, liitännäisiä ja muita ominaisuuksia. Kehittäjä työstää vielä joitakin bugeja, mutta se paranee ajan myötä.

Suuri osa negatiivisesta kritiikistä tulee ihmisiltä, jotka ovat vihaisia siitä, että kehittäjä julkaisi uuden sovelluksen sen sijaan, että olisi päivittänyt edellisen sovelluksen, jota ei ollut päivitetty sitten vuoden 2014.

Lopuksi voit käyttää sitä ilmaiseksi sekä klassisessa että kultaisessa versiossa, vaikka jälkimmäinen oli aiemmin maksullinen.

Emulaattorilinkki: Classic Boy

FPSE

Alusta : Android

FPse on PC:n Playstation FPSE -emulaattorin erilainen muunnelma, ja sillä on erilainen tarkoitus. Siinä on mobiilikohtaisia ominaisuuksia, jotka toimivat yllättävän hyvin Android-laitteiden kanssa. Voit myös pakata ROM-levyjä, joten et käytä paljon tallennustietoa kehittäessäsi kirjastoa.

FPSE on yhteensopiva kosketusohjauksen kanssa digitaalisen ohjaimen ja Android-yhteensopivien peliohjainten kanssa. Siinä on näennäisesti rajattomat mukautusmahdollisuudet ja kätevät resoluutio-, tallennus- ja latausominaisuudet.

Sen mukana tulee jopa valikko täynnä huijauskoodeja, jotka auttavat sinua etenemään. Vaikka se ei ole täysin ilmainen, 3,39 € ei ole huono hinta kaikista hienoista ominaisuuksista, joita saat.

Näiden PS1-emulaattoreiden avulla voit sukeltaa kaikkiin suosikkivintagepeleihisi. Voimme taata, että pääset lähimmäksi alkuperäisellä PlayStationilla pelaamista.

Emulaattorin linkki: FPSE

PCSX Reloaded

Alusta : Windows

Playstationin BIOS:n hankkiminen voi olla todellinen ongelma, jos sinulla ei ole keinoja purkaa BIOS-tiedostoja vanhasta Playstation-konsolista itse. Tässä kohtaa tulee kyseeseen korkean tason emulointi, joka yrittää emuloida Playstationin BIOSin käyttäytymistä ohjelmiston avulla, jolloin BIOSin tyhjentäminen on tarpeetonta.

parhaat ps1-pelit

Hyvä esimerkki on PCSX Reloaded, joka käyttää korkean tason emulointia välttääkseen PS BIOS-tiedoston tarpeen (vaikka voitkin käyttää sitä, jos haluat tarkemman emuloinnin). Toinen PCSX Reloadedin vahvuus on liitännäistuki monille erilaisille ohjelmistopäivityksille, vaikka sen konfigurointi onkin hieman vaikeampaa kuin joidenkin käyttäjäystävällisempien emulaattorien.

Emulaattorin linkki: PCSX Reloaded

Nyt kun tämä valikoima on valmis PlayStation-tasolla, voit tutustua valikoimaamme parhaista PlayStation 1 -emulaattoreista, joista löydät vielä lisää emulaattorivalikoimia!

Parhaat Ps2-emulaattorit

PS1:n jälkeen hyvin kuuluisa PS2. Tämä konsoli eli pisimpään, yli 13 vuotta, ennen seuraavan version, PS3:n, julkaisua.

Menestyksensä myötä tällä on paljon emulaattoreita, jotka ovat avoimen lähdekoodin tai julkaisemattomia, fanien suurimmaksi iloksi. Tässä ovat 3 parasta emulaattoria tälle konsolille ilman muuta!

PCSX2

Alustat : Windows, Linux, Mac

PCSX2 on paras PS2-emulaattori PC:lle, joka on nykyään olemassa! Sen yhteensopivuus on yli 90 % tunnetuimpien pelien kanssa. Voit tarkistaa sen yhteensopivuusluettelosta, onko videopelisi yhteensopiva vai ei.

Se tukee mukautettua 4096×4096 pikselin resoluutiota, joka riittää poikkeuksellisen selkeään näyttöön. HD-tarkkuuden lisäksi näytössä on anti-aliasing ja tekstuurisuodatus, joiden ansiosta PS2-pelit näyttävät paremmilta kuin ennen.

yakuza ps2

PCSX2:ssa voit tallentaa tilasi milloin tahansa pelin aikana. Voit sitten ladata sen uudelleen menettämättä edistymistäsi pelissä. Tämä ominaisuus on samanlainen kuin monissa nykypeleissä oleva pikatallennusominaisuus.

Emulaattori on yhteensopiva kaikkien ohjainten kanssa (PS3, Xbox360, Logitech jne.), jos tietokone tukee niitä. Kytke ohjain ja aloita pelaaminen PS2-emulaattorilla odottamatta mitään.

Striimaajana voit kaapata ja tallentaa pelisi FULL HD:ssa näppäimistön pikanäppäimellä (F12 oletusarvoisesti).

Emulaattorilinkki: PCSX2

Damon PS2

Alusta : Android

Useimmat parhaista PS2-emulaattoreista ovat retropeliyhteisön jäsenten luomia, mutta Damon PS2 rikkoo muotin. Tämä ohjelma on kiinalaisen Damon Play Technology Co:n idea, joka on luonut ladattavan tuotteen erityisesti Android-käyttäjille.

Damon PS2 on monien mielestä nopein ja luotettavin emulaattori Android-peleille. Se ylpeilee noin 90 prosentin peliyhteensopivuudella, ja 20 prosenttia peleistä on täysin yhteensopivia. Se on iso pudotus, mutta se antaa käyttäjille silti noin 720 peliä pelattavaksi.

Kuten useimmissa ilmaisissa emulaattoreissa, mainokset häiritsevät ohjelman yleistä sujuvuutta. Pro-versio (9,99 dollaria) antaa kuitenkin mahdollisuuden käyttää emulaattoria ilman mainoksia ja tarjoaa lisäominaisuuksia, kuten lisää muistipaikkoja ja suuren näytön. Se on sen arvoinen, jos todella haluat pelata PS2-pelejä tien päällä.

god of war

Paranna kuvanopeutta ja grafiikkaa, jotta vanhat PS2-pelit näyttävät paremmilta kuin koskaan, ja kaikki tämä laitteella, jolla lähetät tekstiviestejä äidillesi ja tarkistat sään. Siinä on joitakin puutteita, mutta missä emulaattorissa ei olisi? Final Fantasyn pelaaminen bussissa on muutaman virheen arvoista.

Emulaattorin linkki (ilmainen versio) : Damon PS2

Play!

Play! on yksinkertainen ja helppokäyttöinen PS2-emulaattori PC:lle. Siinä ei ole muita lisäominaisuuksia kuin pelkkä PS2-pelien emulointi.

Emulaattorin käyttämiseen ei tarvita BIOS-latausta. Yli 1100 peliä voidaan pelata ja uusia pelejä tehdään yhteensopiviksi joka viikko.

Lisäksi voit lisätä emulaattoriin jopa 10 ROM-muistitiedostoa kerrallaan, mikä luo kunnon pelikirjaston käden ulottuville.

Emulaattorin linkki: Play!

Löydä nyt kaikki parhaat Playstation 2 -emulaattorit aiheeseen liittyvän blogikirjoituksemme kautta!

Parhaat Psp-emulaattorit

Nyt on aika puhua emulaattoreista PSP:lle, yhdelle kaikkien aikojen kestävimmistä kannettavista pelikonsoleista. Se on ollut markkinoilla seitsemän vuotta, ja uusia malleja on julkaistu muutaman vuoden välein.

Sillä on valtavasti pelejä, ja Sony on jopa portannut joitakin PlayStation-pelejä omalle järjestelmälleen (siitä lisää myöhemmin) ostettavaksi. Nyt voit pelata PSP-pelejä kännykällä tai tabletilla.

Tässä ovat parhaat PSP-emulaattorit pitemmittä puheitta!

parhaat psp-pelit

PPSSPP

Alustat: Android, Windows, Mac, Linux, Ios, Android

PPSSPP on ylivoimaisesti paras PSP-emulaattori. Kaikista testaamistamme emulaattoreista PPSSPP oli helpoin käyttää, sillä oli paras yhteensopivuus ja paras suorituskyky.

Emme syyttäisi sinua, jos luulet meidän mainostavan tässä, mutta emme mainosta. PPSSPP:tä päivitetään usein, siitä on Play-kaupassa maksullinen versio, joka poistaa mainokset, ja sitä kopioivat useimmat muut kehittäjät.

Suosittelemme, että kokeilet tätä ensin. Ilmainen versio mainoksineen toimii hyvin, jos haluat testata sitä. 4,59 euron hintalappu poistaa mainokset. Sovellus on myös avoimen lähdekoodin ja saatavilla monissa muissa medioissa sen virallisen verkkosivuston kautta, jonka linkin löydät alta!

Emulaattorin linkki : PPSSPP

Rapid PSP Emulator

Alusta: Android

Rapid PSP Emulator on PPSSPP:n uudelleennäkeminen, mutta se tarjoaa hieman erilaisen kokemuksen. Tämä on suunniteltu low-end-laitteille, ja sen seurauksena se toimii hieman nopeammin ilman suurempaa puuhastelua.

Sovellus tukee myös laitteisto-ohjaimia, varmuuskopiotiloja ja tavallisia juttuja. Ei ole paljon muuta huomioitavaa, paitsi että sen asetukset saavat sen toimimaan nopeammin.

PPSSPP:llä on silti kaiken kaikkiaan parempi pelituki. Tästä huolimatta Rapid on ilmainen eikä siinä ole sovelluksen sisäisiä ostoja, joten se saattaa sopia pienellä budjetilla eläville.

Emulaattorin linkki: Rapid PSP Emulator

Rocket PSP

Rocket PSP Emulator on hyvin keskiverto emulaattori. Se on suhteellisen uusi, siinä on vielä joitakin virheitä ja sen yhteensopivuus on vain ok.

Se käyttää avoimen lähdekoodin PPSSPP-projektia, joten siinä on monia samoja ominaisuuksia. Näihin kuuluvat tallennus- ja lataustilat, ohjelmisto-ohjain ja jälleen kerran kohtuullinen yhteensopivuus. Meillä ei ollut testauksemme aikana mitään suurempia ongelmia.

rocket psp

Saatat kuitenkin haluta kokeilla jotain hieman kypsempää, kuten PPSSPP:tä itseään. Jos se ei kuitenkaan toimi sinulle, se on edelleen vaihtoehto. Se on täysin ilmainen mainosten kanssa. Tällaisia PSP-emulaattoreita on useita.

Voit etsiä sitä Google Playsta ja heittää kiven heittämällä löytää lisää tämän kaltaisia. Se ei tee siitä huonoa, mutta se ei myöskään tee siitä erityistä.

Emulaattorin linkki: Rocket PSP

Jos haluat löytää 2 muuta PSP-emulaattoria, jotka puuttuvat parhaiden PSP-emulaattoreiden listaltamme, klikkaa tätä riviä päästäksesi niihin käsiksi!

Parhaat Ps3-emulaattorit

Sony PlayStation 3 oli aikansa paras konsoli. Siinä oli loistava grafiikkateho, ja se oli ensimmäinen, joka käytti Blu-ray-levyjä pelien tallentamiseen ja lataamiseen.

Sony julkaisi kuitenkin lopulta PlayStation 4:n ja 5:n, joissa oli nykypäivän standardeihin nähden parempi grafiikka ja enemmän tehoa.

Vaikka PlayStation 3:aa ei enää valmisteta, voit yhä käyttää sen rikasta pelikirjastoa emuloinnin avulla. Esittelemme sinulle nyt kolme melko hyvää emulaattoria!

PS3-Ohjain Musta

ESX PS3

Alusta : Windows

Aloitamme tämän luettelon ESX PS3:lla! Tämä on melko hyvä valinta, jos pelaat PC:llä. Sillä on kuitenkin joitakin outouksia siellä täällä, koska kaikki pelit eivät toimi sillä.

Siitä huolimatta ESX on silti erittäin hyvä ja sillä voi ajaa natiivigrafiikalla pelattuja pelejä. Lisäksi se on tarpeeksi tehokas pyörittämään näitä pelejä ongelmitta, mutta tarvitset siihen tehokkaan tietokoneen.

Tarkemmin sanottuna tarvitset vähintään 2,5 GHz:n prosessorin ja 1 Gt RAM-muistia sen käyttämiseen. Suosittelemme kuitenkin 3,2 GHz:n prosessoria ja 2-4 Gt RAM-muistia parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi. ESX toimii vain Windows 7:n tai uudemman version kanssa.

Emulaattorin linkki: ESX PS3

PSeMU3

Alusta : Windows

PSeMu3 on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista PS3-emulaattoreista. Yksinkertaisesti siksi, että sillä on laaja yhteensopivuus sekä käyttöjärjestelmän että laitteiston osalta. Se vaatii esimerkiksi vain 50 Mt asennettavaksi järjestelmääsi. Lisäksi se toimii lähes moitteettomasti Core 2 Duo -prosessorilla.

Tämän lisäksi PSeMu3:ssa on myös joitakin hyödyllisiä ominaisuuksia, kuten säädettävät paikalliset asetukset. Lisäksi se tarjoaa erinomaisen pelikokemuksen ja on ladattavissa ilmaiseksi.

Tämän vuoksi monet emulointiyhteisön jäsenet suosittelevat sitä erittäin paljon. Jos etsit jotain kevyttä ja helppokäyttöistä, PSeMu3 on yksi parhaista vaihtoehdoista.

Emulaattorin linkki: PSeMu3

EmuPs3-Ps3 Emulator 

Alusta : Android

EmuPs3-Ps3 Emulator ei ole aivan yksi Play Storen menestyneimmistä PS3-emulaatiosovelluksista. Itse asiassa se on vielä varhaisessa vaiheessa, vaikka sen voi ladata ilmaiseksi Android-laitteille. Sen avulla kehittäjät pyrkivät luomaan tehokkaan kokemuksen Android-puhelimiin.

parhaat ps3-pelit

Huonona puolena on kuitenkin se, että EmuPs3-Ps3-emulaattorissa ei ole valmiiksi ladattuja pelejä. Siksi sinun on etsittävä pelien ROM-muistit ennen kuin voit aloittaa pelaamisen. Lisäksi koska se on vielä kehitysvaiheessa, siinä on todennäköisesti enemmän virheitä ja ongelmia. Ongelmana ovat myös lukuisat mainokset, jotka voivat olla häiritseviä ja työläitä.

Se on kuitenkin kelpo PS3-emulaattori, varsinkin koska se tukee useita tiedostotyyppejä. Näihin kuuluvat .bin, zip, .cbn, 7z, .img ja muut. Jos haluat kokeilla PS3-pelien pelaamista Androidilla, se on kokeilemisen arvoinen, jos muut eivät toimi.

Emulaattorin linkki: EmuPs3-Ps3 Emulator

Tutustu nyt markkinoiden parhaisiin PS3-emulaattoreihin siirtymällä suoraan aihetta käsittelevään blogikirjoitukseemme!

Parhaat Ps Vita emulaattorit

Tästä osiosta tulee hyvin lyhyt, koska Sonyn uusimmalle kotikonsolille PS Vitalle on vain kaksi emulaattoria: Vita3K ja Retro Arch, joista jälkimmäinen on mukana parhaiden monikonsoli-emulaattoreiden valikoimassa, jonka näemme myöhemmin. 

Vita3K

Alusta : Windows, Mac, Linux

Vita3K on ainoa PS Vita -emulaattori, jolla on eniten yhteensopivia pelejä, vaikka niitä on todella vähän, vain 4 (eikä edes yksinomaan tälle konsolille).

Emme voi näyttää muita, koska PS Vita ei ollut kovin suosittu, kun se oli läsnä kannettavien konsolien markkinoilla, joten emulaatiopyyntöjä on suhteellisen vähän.

vita3k

Esittelemme tämän emulaattorin tarkemmin blogikirjoituksessamme parhaista PS Vita -emulaattoreista (älä kuitenkaan etsi sitä, sillä niitä ei ole kuin kaksi).

Emulaattorin linkki: Vita3K

Parhaat Ps4-emulaattorit

Esittelemme nyt parhaat PS4-emulaattorit ennen kuin lopetamme tämän artikkelin parhaista moninpeli-emulaattoreista kaikille sony-konsoleille (mutta myös Nintendolle ja Microsoftille joillekin) yhteensä!

Vaikka se on vielä melko uusi, huomaat, että tähän konsoliin liittyy melko paljon mahdollisuuksia.

PS4 Emus

Alustat : Windows, Mac, Ios, Android, Android

PS4Emus on luultavasti paras PS4-emulaattori PC:lle tähän mennessä. Se on onnistunut keräämään useita positiivisia arvosteluja keskellä kiivasta kiistaa siitä, voiko PS4-pelejä emuloida PC:llä vai ei.

Tämä emulaattori lanseerattiin alun perin vuonna 2013, ja yli puolen vuosikymmenen viritysten, päivitysten ja muutosten jälkeen on julkaistu viimeisin päivitys (optimoitu paketti). Lisäksi PS4 Emus -emulaattori tukee sekä työpöytä- että mobiililaitteita, mukaan lukien Windows, macOS, iOS ja Android.

Tämä tekee siitä erittäin joustavan käyttää, ja voit helposti nauttia eksklusiivisesta PS4-pelikokemuksesta Windows-tietokoneellasi tai jopa matkalla mobiililaitteillasi.

Lisäksi emulaattori tarjoaa kiitettävän ruudunpäivitysnopeuden (fps), ja sen grafiikka ja ääniraita eroavat vain hieman siitä, mitä saat alkuperäisellä konsolilla.

Lyhyesti sanottuna saatat kohdata jonkin verran viivettä pelatessasi PS4-pelejä (PS4Emuksen avulla) tietokoneellasi, mutta on epätodennäköistä, että huomaat sitä.

Emulaattorin linkki: PS4 Emus

PCSX4

Alustat: Windows, Mac

PCSX4 on yksi hiljattain kehitetyistä ohjelmista, joilla voidaan emuloida PS4-konsolia PC:llä. Se on avoimen lähdekoodin sovellus, joka antaa sinulle mahdollisuuden emuloida ja pelata PS4-pelejä tietokoneellasi (Windows ja Macbook).

Tällä hetkellä ohjelmalla on yli 290 000 latausta (Windowsille), ja määrä kasvaa jatkuvasti.

dark soul

Lisäksi PCSX4 on tällä hetkellä yhteensopiva vain tehokkaiden tietokonejärjestelmien kanssa. Emulaattori toimii täydellisesti vain 64-bittisissä Windows 7/8/8.1/10-käyttöjärjestelmissä ja Mac OS 10.13.6:ssa (tai uudemmissa).

Lisäksi tietokoneessasi on oltava 4-ytiminen (tai korkeampi) prosessori sekä AXV- ja SSE-4.2-näytönohjain, jotta PS4-emulaattoria voidaan tukea optimaalisesti.

Emulaattorin linkki: PCSX4

Orbital PS4 Emulator

Alusta : Windows

Orbital on ainoa todellinen PS4-emulaattori, joka on hyväksytty maailmanlaajuisesti, ja sen on kehittänyt merkittävä kehittäjä - AlexAltea.

Ohjelma on kuitenkin vielä kehitysvaiheessa, eikä sitä voi vielä käyttää kaupallisten PS4-pelien emulointiin. Sen rakentamisessa on kuitenkin tapahtunut merkittävää edistystä, joten se kuuluu yllätyksettä parhaiden PS4-emulaattoreiden listallemme.

Orbital on matalan tason emulaattori, joka virtualisoi PS4-konsolin käyttöjärjestelmän eikä koko x86-64-prosessoria. Se on suunniteltu erityisesti Windowsille ja Linuxille, ja kun se on valmis, käyttäjät voivat ladata ja pelata suosikkipelejään PS4:llä tietokoneella.

Toistaiseksi ohjelma on suunniteltu tukemaan vain huippuluokan Windows- ja Linux-tietokoneita, joissa on vähintään 16 Gt RAM-muistia ja PS4:lle sopiva x86-64-prosessori (AVX-laajennuksilla).

Yksinkertaisesti sanottuna tarvitset (kuten kahden muun edellä mainitun emulaattorin kohdalla) erittäin tehokkaan modernin Windows- tai Linux-tietokoneen Orbital-emulaattorin tehokkaaseen käyttöön.

ps4

Lisäksi Orbital on avoimen lähdekoodin hanke, johon on osallistunut useita teknologiayhteisön aloja. Jos siis olet kehittäjä, voit osallistua (taloudellisesti tai henkisesti) ohjelman kehittämiseen täällä.

Parhaat monialustaiset emulaattorit

Nyt kun olemme tehneet kierroksen jokaisesta sony-konsolista ja ainutlaatuisista emulointimahdollisuuksista, jotka koskevat vain kutakin konsolia, esittelemme teille ohjelmistot, jotka voivat emuloida useita konsoleita.

Usein yhtä tehokkaat ja paljon vähemmän bugiset kuin pesäemulaattorit, ja tämän listan 5 emulaattoria ovat varsin tunnettuja ja maineeltaan erittäin luotettavia! Tutustutaanpa niihin kaikkiin viipymättä!

Retro Arch

Alustat: Windows, Android

RetroArch ei ole yksittäinen emulaattori, vaan kokoelma emulaattoreita, joita kutsutaan "ytimiksi" ja joiden avulla voit pelata tuhansia klassikkopelejä kymmenille konsoleille yhdellä tietokoneella.

PS1-ytimen nimi on Beetle PSX, ja se on ylivoimainen verrattuna useimpiin alkuperäisen PlayStationin erillisiin emulaattoreihin. Voit huoletta pelata PS1:tä, PS2:ta, PSP:tä ja jopa PS Vitaa (tosin yhteensopivia pelejä on yhteensä vain 2-3). Jos pidät vanhan koulukunnan videopeleistä, RetroArch on näkemisen arvoinen.

Emulaattorin linkki : Retro Arch

Mednafen

Alusta: Windows

Kun kyseessä on monipuolinen emulaattori, joka emuloi myös useimpia PlayStation-konsoleita, kannattaa tutustua Mednafeniin, joka on monipuolinen emulointiohjelma, joka kattaa useita järjestelmiä, kuten NES, PS1, Sega Genesis ja Game Boy Advance.

Vaikka Mednafen on melko monipuolinen emulaattori, sillä on myös joitakin haittoja. PlayStation-emulointia varten sinun on kopioitava omat PSX BIOS -tiedostosi.

mednafen pelit

Lisäksi Mednafen on pohjimmiltaan komentoriviohjelma, joten käyttäjäystävällisemmän käyttökokemuksen saamiseksi haluat luultavasti hankkia itsellesi hyvän graafisen käyttöliittymän, kuten MedGUI Reloadedin.

Oikein konfiguroituna Mednafen on monipuolinen emulaattori, jossa on valtavasti vaihtoehtoja (ja tuki muille konsoleille on iso plussa).

Emulaattorin linkki: Mednaffen

EPSXE

Alusta: Android

Yksi tunnetuimmista ja luotettavimmista PlayStation-emulaattoreista Androidille, ePSXe, on yhden luukun kautta laadukas PS1-emulointi. Mukautettavien ohjainten ja alustojen välisen ohjaintuen ansiosta voit nauttia alkuperäisistä PlayStation-peleistä PS3- tai PS4-ohjaimella ja saada luonnollisen kokemuksen.

ePSXe tukee parannettua OpenGL-grafiikkaa sekä jaetun ruudun vaihtoehtoa paikallisia moninpelejä varten. Kuten useimmissa emulaattoreissa, siinä on tallennus- ja lataustilat, joten voit jatkaa siitä, mihin jäit. Se on ilmainen PC:llä, Macilla ja Linuxilla - ja sen voi ladata ePSXe:n viralliselta verkkosivustolta - mutta sinun on maksettava 2,99 puntaa Google Play Storessa, jos haluat käyttää sitä Androidilla.

ePSXeä päivitettiin aiemmin säännöllisesti, mutta se ei ole saanut monia parannuksia vuoden 2016 jälkeen. Huolimatta siitä, että ePSXe on tässä vaiheessa enimmäkseen pysähtynyt ja lopullinen, se on perinnöllinen emulaattori, joka sattuu edelleen olemaan yksi parhaista.

Emulaattorin linkki: ePSXe

BizHawk

Alusta : Windows

Bizhawk on erilainen Mednafen-pohjainen emulaattori, joka toimii erittäin hyvin rennommille pelaajille. Sen todellinen viehätys piilee sen speedrunning-ominaisuuksissa.

BizHawk antaa speedrunnereille mahdollisuuden käyttää työkaluja, jotka muokkaavat retropelien pelattavuutta. BizHawkissa on useita valmiiksi ohjelmoituja avustustoimintoja, joiden avulla pelaajat voivat muokata pelattavuuttaan, kunnes ovat tyytyväisiä.

bizhawk

Se sisältää ominaisuuksia, kuten kelauksen (tietenkin harjoitustarkoituksiin) ja tallennuslaitteet. PlayStation-tuen lisäksi BizHawk on yhteensopiva kymmenien alustojen kanssa.

Jos haluat speedrunata PC:lläsi, suosittelemme tutustumaan BizHawkiin.

Emulaattorilinkki: BizHawk

Playstation Now

Alustat: PlayStation-konsolit

Lopuksi, ja jotta asiat pysyisivät oikealla tiellä, meillä on PlayStation Now -verkkotilauspalvelu.

Myönnettäköön, että kyseessä ei ole ilmainen emulaattori, jonka pelaajat voivat napata internetistä, mutta se on paras virallinen tapa pelata PlayStation-pelejä PS1:stä PS5:een ilman ruudunpäivitysnopeuden menetystä, mainoksia ja vaivaa.

Jos haluat turvallisia tallennustiloja, jotka eivät pyyhkiydy itsestään, etkä halua sotkea BIOS-tiedostoja, kannattaa tutustua tähän tilauspalveluun. Se sisältää satoja uskomattomia nimikkeitä kaikille Sonyn kotikonsoleille ja tarjoaa erilaisia paketteja tilauksen pituudesta riippuen.

Jos et halua mitään turhia yksityiskohtia, PlayStation Now on paras valinta. Sitä voi kuitenkin käyttää vain PlayStation-konsoleilla eikä se toimi millään muulla laitteella!

Tämä artikkeli on päättymässä, joten sinun ei tarvitse kuin valita itsellesi sopiva emulaattori, napata ohjaimesi ja aloittaa pelaaminen. Jos sinulla ei ole sellaista käsilläsi, voit valita tarvitsemasi universaaliohjainten (PlayStation, Xbox, PC jne...) kokoelmastamme suoraan klikkaamalla alla olevaa kuvaa!

Universaali ohjain

Jätä kommentti

Huomaa, että kommentit on hyväksyttävä ennen niiden julkaisemista.

Recevez nos articles dans votre boite email.